سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکز ملی فرش فعلا در صمت ماندگار شد/ حذف سابقه بافندگان در صورت عدم پرداخت یکسال حق بیمه

موضوع انتقال مرکز ملی فرش ایران از زیر مجموعه وزارت صمت به عضوی از وزارت گردشگری و میراث فرهنگی فعلا در وزارت صمت باقی ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان - معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت می‌گوید: تا زمانی که فرایند استقرار کامل مرکز ملی فرش به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کامل نشده و از ساختار متناسب و مناسب این رشته فعالیت در وزارت مذکور اطمینان حاصل نشود، موضوعات مرتبط با فرش در وزارت صمت و سازمان‌های استانی این وزارت با جدیت پیگیری و دنبال می‌شود.

با تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و توسعه ساختار‌های موردنیاز برای رشد و توسعه صنایع دستی در کشور، طبق قانون تشکیل این وزارت خانه، خاستگاه اصلی این هنر صنعت، وزارت مذکور است اما می‌بایست ساختار مناسب فرش دستباف در آن ایجاد شود.

آقای مهدی نیازی گفت: تا زمانی که فرایند استقرار کامل مرکز ملی فرش به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کامل نشده و از ساختار متناسب و مناسب این رشته فعالیت در وزارت مذکور اطمینان حاصل نشود، موضوعات مرتبط با فرش در وزارت صمت و سازمان‌های استانی این وزارت با جدیت پیگیری و دنبال می‌شود.

با تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و توسعه ساختار‌های موردنیاز برای رشد و توسعه صنایع دستی در کشور، طبق قانون تشکیل این وزارت خانه، خاستگاه اصلی این هنر صنعت، وزارت مذکور است اما می‌بایست ساختار مناسب فرش دستباف در آن ایجاد شود.

عضو اتحادیه تولید کنندگان فرش گفت: زمانی که فرش زیر مجموعه وزارت صمت باشد دسترسی به ارگان‌هایی مانند سازمان توسعه تجارت، کمیسیون ماده یک و شورای گفت‌و‌گو  امکان پذیر‌تر است. معیشت ۱۰ درصد از مردم به فرش وابسته است، بنابراین باید فرش  زیر مجموعه ارگان اقتصادی باشد. 

مشکلی به نام " عدم تعریف سرقفلی" در سامانه های دولتی!

به گفته مرتضی میری مشکلات دیگری که در بحث فرش دارای اهمیت هستند شامل؛ اجازه بازگشت، فرش‌های انباشته شده  و صادرات آن به بازار های دیگر است، وضعیت تمدید کارت‌های بازرگانی نیز دارای مشکل است و  صادرکنندگان  فرش که  محل کسبشان  به صورت سر قفلی است، کد رهگیری ندارند دلیل این امر این است که در سامانه دولتی سرقفلی تعریف نشده، بنابراین این افراد نمی توانند کارت بازرگانی خودشان را تمدید کنند، از دیگر مشکلاتی که بافندگان فرش با آن رو  به رو  هستند قطع  شدن بیمه شان   از سال ۱۴۰۰ است که اگر یک سال بیمه بافنده پرداخت نشود کل سابقه شان را از دست می‌دهند.

مشکل دیگری که صادر کنندگان این حوزه از آن گلایه مندند رفع تعهد ارزی است مسئله ای که موجب شده تا تجار فرش، در برابر صادراتی که انجام داده بودند در بازگرداندن ارز صادراتی درگیر باشند و صادرات فرش به ۳۹ میلیون دلار در ۸ ماهه ابتدایی امسال برسد، به این دلیل که صادرکنندگان می گویند:  فرش را به صورت امانی و نه فروش قطعی، در اختیار فروشنده خارجی قرار داده اند و ارزی دریافت نکرده اند که در زمان بندی مد نظر بانک مرکزی، رفع تعهد ارزی کنند.

اتحادیه تولیدکنندگان فرش خواستار نگهداری فرش در زیر مجموعه وزارت صمت هستند، چون ابعاد اقتصادی و  ارزش صادراتی آن نسبت به بُعد فرهنگی آن  پر رنگ تر است و  طبق گفته رئیس اتحادیه  انتقال فرش به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری همین صادراتی 39 میلیون دلاری را  با کاهش همراه می کند و  ما به جای انتقال آن به ارگان دیگر خواستار ایجاد  یک نهادی مستقل زیر مجموعه ریاست جمهوری هستیم که  بودجه مشخصی داشته باشد.

در حال حاضر با مذاکراتی که از سمت اتحادیه با معاونت وزارت صمت صورت گرفته  جلوی این انتقال به صورت موقت گرفته شده و اگر این جلسات ادامه پیدا کند جلوی این انتقال گرفته می شود.

 وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز  انتقال مرکز ملی فرش ایران از وزارت صمت به وزارت میراث فرهنگی  را منوط به فراهم شدن شرایط می داند.

به گفته ضرغامی در صورت انتقال مرکز ملی فرش برای آن مرکزی مستقل یا  به صورت الحاق با یکی از معاونت ها ساختاری در نظر می گیریم البته  تا ایجاد ساختار در وزارت میراث فرهنگی، مرکز فرش در وزارت صمت باقی می ماند.


بیشتر بخوانید


معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت گفت: تا زمان ایجاد ساختار و زیرساخت‌های در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای پذیرش فرش دستباف، مرکز فرش در وزارت صنعت، معدن و تجارت استقرار دارد و موضوعات مرتبط با فرش در وزارت صمت  پیگیری می‌شود.

به گفته مهدی نیازی  در صورت جدا شدن مرکز ملی فرش ایران از وزارت صمت، صنعت فرش باز هم در حوزه کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت است و زیر نظر صنایع نساجی در وزارت صمت خواهد بود و کار مرکز ملی فرش؛ صنایع دستی است و ساماندهی قالیبافان و مجموعه‌های تولیدی فرش از وظایف این سازمان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.