سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اقلیم کردستان عراق دروازه ورود کالا‌های ایرانی به سوریه و لبنان

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت : اقلیم کردستان عراق به عنوان دروازه ورود کالا‌های ایرانی به سوریه و لبنان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- کیوان کاشفی گفت : سابقه تعاملات تجاری بین ایران و عراق از طریق سلیمانیه و اقلیم کردستان بوده و سلیمانیه قرابت تجاری دیرینه‌ای با ایران دارد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در طول تاریخ بیشترین تبادل هیات‌های تجاری را با سلیمانیه و پس از آن اربیل و دهوک عراق داشته ایم.

همین حالا تعداد قابل توجهی از شرکت‌های ایرانی در سلیمانیه دفاتر فعال دارند و اقبال برای سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار بالا است.

اقلیم کردستان و خصوصا استان سلیمانیه همچنان نقش کلیدی و متفاوتی در زمینه تجارت با عراق دارد، اگرچه طی سال‌های اخیر تجارت با عراق بواسطه تعدد استان‌ها و جمعیت بالا به سمت بخش عربی عراق سوق پیدا کرده، اما همچنان اقلیم کردستان جایگاه ویژه خود را دارد.

اقلیم کردستان عراق به عنوان دروازه‌ای برای ورود کالا‌های ایرانی به سوریه و لبنان است هم اکنون بسیاری از کالا‌های ما چه به صورت رسمی و چه غیررسمی از طریق اقلیم کردستان به سوریه و لبنان می‌رود که نقش مهمی در شناسایی کالای ایران به بازار این کشور‌ها دارد.

با توجه به راه‌اندازی حمل یکسره کالا با عراق در آینده نه چندان دور، این حمل یکسره هم از اقلیم کردستان شروع خواهد شد.

مجموع این موارد نشان می‌دهد که تعاملات تجاری با اقلیم کردستان عراق جایگاه ویژه‌ای دارد و باید تقویت شود.

با توجه به شرایط و ظرفیت‌هایی که اقلیم کردستان عراق دارد، تعاملات تجاری با این بخش الگو و سیاست‌گذاری خاص و منحصر به فرد خود را نسبت به بخش عربی نیاز دارد.

یکی از مهمترین سیاست‌های تجاری که باید بین کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق تقویت شود سفر‌های استانی در سطح مدیران عالی و استانداران است که می‌تواند برای رفع مسائل لب مرز بسیار راهگشا باشد.

در شرایطی که در سالیان گذشته هر سال حداقل یکبار سفر استانداران دو طرف را داشتیم، اما اکنون نزدیک به هشت سال است که این روند تضعیف شده و باید از سر گرفته شود.

رفع مشکلات لب مرز، حل و فصل مشکلات مربوط به قوانین و مقررات، تعرفه‌ها و رفت و آمد‌ها از مهمترین مزایای تبادلات هیات‌های تجاری است.

تطبیق استاندارد‌های دو طرف باید دقیق‌تر و برای اقلام بیشتری انجام شود.

زمانی از طریق شرکت‌های بین‌المللی امکان اخذ تاییدیه استاندارد برای کالا‌های صادراتی ایران وجود داشت، اکنون بواسطه شرایط تحریم‌ها این شرکت‌ها برای حضور در ایران دچار چالش هستند.

تطبیق استاندارد‌ها بین دو طرف می‌تواند بر ارتقای کیفی کالا‌های صادراتی اثر بگذارد و عراق بازاری بزرگ و دارای اقتصادی باز است که برخی کشور‌ها مانند ترکیه هم در این بازار حضور دارند و باید بتوانیم از لحاظ کیفی با محصولات این کشور‌ها رقابت کنیم .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.