سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هنرمندان از همکاری با زنده‌یاد حلیمه سعیدی گفتند

مهران رجبی که در چند مجموعه تلویزیونی با زنده‌یاد حلیمه سعیدی همبازی بود، از خصوصیات اخلاقی این بانوی هنرمند می‌گوید.

باشگاه خبرنگاران جوان - حلیمه سعیدی درگذشت. همان مادربزرگی که وقتی او را در قاب تلویزیون تماشا می‌کردیم، به یاد مادربزرگ‌های‌مان می‌افتادیم. زنی ساده‌دل با گویش شیرین آذری و بسیار شوخ‌طبع که در اغلب سریال‌های کمدی ایفای نقش می‌کرد. او را با مجموعه‌های طنزی که رضا عطاران و سعید آقاخانی می‌ساختند، شناختیم. حلیمه سعیدی مادر شهید بود و روز گذشته به دلیل عارضه سرطان در منزلش درگذشت. به همین بهانه با ایرج محمدی، تهیه‌کننده و مهران رجبی، بازیگر درباره او هم‌کلام شدیم.

شما جیب ما رو نزن!

مهران رجبی که در چند مجموعه تلویزیونی با زنده‌یاد حلیمه سعیدی همبازی بود، با ابراز تاسف از درگذشت او می‌گوید: «به دلیل این‌که خانم سعیدی در مجموعه‌های طنز حضور داشت، در پنج شش سریال همکار بودیم. مثلا سریال خوش‌نشین‌ها که با هم همبازی بودیم و اتفاقا بعضی کلمات و جمله‌هایی را که در بازی می‌گفت، از ایشان به‌جا ماند و ماندگار شد یا به قول امروزی‌ها وایرال شد، خیلی‌ها از این جملات استفاده می‌کردند و به همین بهانه از خانم سعیدی یاد می‌کردند.»

وی ادامه می‌دهد: «یکی از جملاتی که از ایشان به‌جا مانده که در همان سریال خیلی استفاده می‌کرد و خیلی هم این جمله گرفته بود، این بود: «شما جیب مارو نزن.» من هم خیلی از جملات اوخوشم می‌آمد و بعضی‌وقت‌ها به کار می‌بردم.» رجبی همچنین می‌افزاید: «یادش بخیر. خانم سعیدی بسیار سرصحنه آدم بگو و بخند، خوش‌اخلاق و خوش‌مشربی بود. بسیار هم آدم باجنبه‌ای بود و گاهی که کارگردان‌ها و بازیگران به خاطر مسن بودن یا خوش‌مشرب بودنش با او شوخی می‌کردند، با خنده و به‌سادگی پاسخ می‌داد و کل‌کل خوبی در صحنه داشت. خانم سعیدی مادر شهید هم بود و بسیار متاثر شدم که خبر فوتش را شنیدم. همین جا از همه مخاطبان روزنامه شما می‌خواهم که فاتحه‌ای نثار این مادر شهید عزیز کنند. چون آدم بسیار خوب، متین و محترمی بود.»

زنده‌یاد سعیدی خودش بود و بازی نمی‌کرد

ایرج محمدی جزو اولین تهیه‌کننده‌هایی است که با زنده‌یاد حلیمه سعیدی همکاری کرد. از جمله مجموعه‌های: زن‌بابا، بزنگاه، متهم گریخت، ترش و شیرین و خوش‌نشین‌ها. وی درباره همکاری با زنده‌یاد سعیدی می‌گوید: «مرحوم به عنوان بازیگری که دوران آکادمیک و بازیگری دیده باشد، دوره‌ای ندیده بود و برحسب علاقه‌ای که داشت، در کار‌ها انتخاب می‌شد. بیشترین حضورش هم در کار‌های طنزی بود که در آن دوران من تهیه می‌کردم.» وی ادامه می‌دهد: «خانم سعیدی خودش بود و حالا بخواهیم بگوییم که سبک بازیگری بلد بود یا کار ویژه‌ای را از خودش نشان بدهد، نبود.

اما خودش بود؛ یک مادربزرگ که نقش خودش را بازی می‌کرد. دنیای مجازی سریال و دنیای واقعی خودش یکی بود و اتفاقا بسیار خوش‌اخلاق بود، مثل یک مادربزرگ با همه عوامل برخورد می‌کرد و رفتار خوبی داشت. برای کسی هم مشکل پیش می‌آمد، رسیدگی می‌کرد و دوست داشت چنین کار‌هایی برای دیگران انجام بدهد.

به هر حال ما خاطرات خوشی از همکاری با ایشان داشتیم. خیلی به خانواده‌شان و پسر عزیزشان تسلیت می‌گویم. امیدوارم از این قبیل بازیگران، مثل خانم سعیدی و آقای پورمخبر باز هم بتوانند وارد سینما و تلویزیون شوند. بازیگرانی که در ذات، بازیگر هستند و در لحظه می‌توانند بازی کنند و خاطرات خوبی را از خودشان به‌جا بگذارند.» وی در پاسخ به این سوال که از روز اول همکاری فکر می‌کرد چنین فردی بتواند تا این حد به شهرت برسد و تکیه‌کلام‌هایش در ذهن مخاطبان بماند، توضیح می‌دهد: «ما هنر و فرهنگ را زیرشاخه علوم انسانی می‌دانیم.

ولی بخش عظیمی از فرهنگ و هنر از تجربه وام می‌گیرد. تجربه آقای رضا عطاران و آقای سعید آقاخانی و همگرایی که با دوستان داشتیم، در بین بازیگران از روی قابلیت‌های‌شان و صحبت کردن‌شان مثل آقای پورمخبر یا خانم سعیدی و کسانی که بودند، انتخاب می‌کردیم و به اندازه خودشان و نه به عنوان نقش اول که بخواهد بار قصه روی دوشش باشد، نقش می‌دادیم و هدایت‌شان می‌کردیم. خب قابلیت‌های درونی و بن‌مایه‌های درونی خودشان فی‌ذاته تاثیرگذاری را در سریال‌ها داشت. برای ایشان طلب آمرزش دارم و همان‌طور که گفتم، امیدوارم از این دست بازیگران باز هم وارد عرصه هنر شوند. هنرمندانی که قابلیت این کار را دارند و می‌توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند.»

شمایل مادربزرگ‌های ایرانی

حلیمه سعیدی متولد سال ۱۳۱۳ و مادر شهید بود. استعداد او در بازیگری آن هم در حوزه طنز اولین بار توسط رضا عطاران کشف شد و در مجموعه‌های بسیاری ایفای نقش کرد. لهجه و گویش شیرین و دوست‌داشتنی که داشت، همراه با پوششی که شبیه به مادربزرگ‌های ماست، باعث می‌شد که با دیدنش حس خوبی بگیریم و از تماشای بازی‌اش لذت ببریم. با این‌که نقش‌های فرعی را در آثار نمایشی بازی می‌کرد، اما به قدری خوب و روان بازی می‌کرد و دیالوگ می‌گفت که به دل می‌نشست. او توانست با همان یکی دو کار اولش به محبوبیت برسد و مورد توجه مخاطبان تلویزیون قرار بگیرد. زنده‌یاد سعیدی تجربیات سینمایی هم داشت، اما شهرتش را مدیون این قاب جادو بود. سریال‌هایی چون: بزنگاه، عید امسال، راه دررو، معراجی‌ها، زوج و فرد، شاهرگ که نقش‌آفرینی‌اش در آن‌ها برای همیشه ماندگار شد. وی روز گذشته ۲۲ بهمن به دلیل بیماری سرطان در منزلش درگذشت.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
رفتی ننه قزی
۰۹:۱۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
رفتی ننه قزی
F
۱۴:۵۷ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
سلام خیلی دلمون برات تنگ میشه
انشاالله همنشین حضرت فاطمه زهرا (س) باشید و در کنار پسر شهیدتان


روحت شاد
سیاوش
۰۲:۰۴ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
ننه جونم رفتی ؟ روحت شاد باشه مادربزرگ خوب همه ما ‌
ناشناس
۱۵:۰۰ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
روحش شاد ویادش گرامی
ناشناس
۲۰:۴۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
روحشان شاد ویادشان گرامیباد ایشان خیلی بازیگر خوبی بودند
ناشناس
۱۹:۵۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
اخی خدا بیامرزدش واقعا قلب صاف و رعوفی داشت رفت که بره پیش شهیدش و دیدار تازه کنه جات یقینن در کنار پسر شهیدت در بهشت خواهد بود مادر بزرگوار
ناشناس
۰۹:۰۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰
سلام خداوند رحمتش کنه واقعا زن نازنینی بود درعین سادگی حرفهای آموزنده میگفت حیف به کجا چنین شتابان
ناشناس
۱۱:۵۴ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
خدا رحمتت کنه موج مثبت بودی الهی همنشین فاطمه زهرا بشی ننه
علی
۲۳:۰۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰
واقعا چه قدر حیف شد خیلی ایشون بازیگر خوبی بودند خیلی ما با بازی های ایشون می خندیدیم و خاطره های زیادی داریم خدا رحمتشون کنه روحشون شاد و یادشون گرامی.