سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تجارت خارجی کشور در مدار صعود؛ همسایه‌های ایران بیخیال تحریم شدند

تجارت خارجی ایران از مرز ۸۰ میلیارد دلار فراتر رفته و طبق پیش‌بینی‌های گمرک، تا پایان امسال به ۹۸ میلیارد دلار خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان - هجدهم بهمن، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از افزایش حجم ترانزیت کشور و شکسته شدن سد پنجاه ساله ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان خبر داد.

این صحبت وزیر راه، تنها یک بخش از افزایش تجارت ایران را نشان می‌دهد که از مرز ۸۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.

مقدسی رییس کل گمرک ایران می‌گوید: تجارت خارجی کشور در ده ماهه ابتدایی امسال، به ۱۳۳ میلیون تن به ارزش ۸۰ میلیارد و ۲۳۶ میلیون دلار رسیده که ۳۳ میلیون تن کالا به ارزش ۴۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار مربوط به واردات و ۱۰۰ میلیون تن کالا به ارزش ۳۸ میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار، مربوط به صادرات است.

آمارهای گمرک نشان می‌دهد که تجارت ایران، در واردات به لحاظ وزن، ۱۷ درصد و از لحاظ ارزش، ۳۴ درصد افزایش داشته؛ در صادرات نیز به لحاظ وزن، ۷ درصد و به لحاظ ارزش، ۳۸ درصد رشد داشته است.

پیمان پاک رییس سازمان توسعه تجارت نیز گفته، از شرق و جنوب شرق و حتی کشورهای مختلف آفریقایی، جهش قابل توجهی در صادرات داشته ایم و این رشد در مورد برخی کشورهای جنوب شرق آسیا، حتی به ۱۰۰ درصد رسیده است.

افزایش ۱۰۰ درصدی در صادرات به برخی کشورها، موضوعی است که به گفته خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تغییر رویکرد ایران نسبت به همسایگانش در حال رخ دادن است؛ تغییر راهبردی که از عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و عضویت دائم در سازمان همکاری‌های شانگهای آغاز شد.

صحبت وزیر اقتصاد را همسایه‌های ایران هم تایید می‌کنند؛ علیزاده سفیر جمهوری آذربایجان در ایران که جزئیات ۱۵ طرح بزرگ مشترک میان دو کشور را اینطور توضیح می‌دهد: این طرح ها شامل پروژه‌های حمل و نقل و ارتباطات می‌شود؛ اما تعدادی از حوزه‌های دیگر را نیز پوشش می‌دهد. در مناطق از اشغال آزاد شده آذربایجان، ایجاد تاسیسات تولیدی، احداث کارخانه قطعات خودرو و کارخانه داروسازی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان، پروژه‌های نفت، گاز، انرژی برق و پروژه‌های سه جانبه و تعدادی پروژه دیگر از جمله این موارد است.

ولادیمیر اوبیدنوف رییس شورای تجاری روسیه و ایران نیز گفته، برای افزایش تجارت با ایران، مسیرهای دریایی جدیدی در حال ایجاد است.

از بین ۱۵ کشور دارای مرز آبی و خشکی با ایران، بیشترین حجم تجارت، با عراق انجام می‌شود که به گفته نجات نیا رایزن سابق اقتصادی در این کشور، یک چهارم کل صادرات ایران را به خود اختصاص می‌دهد.

شافعی رییس کل اتاق بازرگانی ایران نیز، عراق را دومین شریک تجاری بزرگ ایران بعد از چین معرفی می‌کند.

سیدعلی حسینی رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران هم گفته، قرار است مسیر ترانزیتی از عراق ایجاد شود تا مرزهای تجاری ایران با کمک این کشور همسایه، تا کشورهایی مانند سوریه، اردن و لبنان نیز گسترش یابد.

آن طور که پور ابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید، قانونگذاران هم با رفع موانع توسعه تجارت، به کمک بی‌اثر کردن تحریم‌ها آمده‌اند. 

پورابراهیمی گفت: پیش‌بینی می‌شود که حجم مبادلات ما با رشد تقریبا ۳۰ درصدی، به حدود ۱۰ میلیارد دلار با کشور عراق برسد.

طبق پیش‌بینی‌های گمرک، ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان امسال ۱۸ میلیارد دلار دیگر افرایش خواهد یافت و به ۹۸ میلیارد دلار می‌رسد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
امیدواریم باعث ارزان شدن نرخ ارز و در نهایت ارزان شدن مسکن و ماشین و ... شود وگرنه سودی به حال مردم ندارد
عباسی کیشی
۱۷:۵۷ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
پس چرا وضع معیشتی ما مردم تغییری نمی کند ما که مردیم از بدبختی و نداری ... این همه تجارت و آزاد سازی پولهای بلوکه در سایر کشورها پس کجا میرند چرا سر سفره ما فقرا و مردم بی ادعا و بدون پارتی و کس و کار نمی آیند بسه به قرآن خسته شدیم جواب زن و بچه ها را چه بدیم یه دونه تخم مرغ 2500 تومان چه خبره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
آقای عباسی اگه مرغ داشته باشی بهت رایگان تخم مرغ میده.
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
خط ریلی با ترکمنستان (مشهد به عشق آباد)و عراق (خوزستان بصره شهر کویت ) خیلی جا ها داشته باشیم تحریم معنی نداشت
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
درسته همسایه ها بیخیال تحریم شدندولی ما ایرانیها مگه میشه بیخیال خود تحریمی وسنگ اندازی جلوی پای بازرگانان بشویم.
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
این تجارت تا زمانی که همراه با ایجاد اتحادیه ای مشابه اتحادیه اروپایی و مهتر ازهمه همراه با پول مشترک نباشد جز ضرر چیز دیگری نیست ما نفت این ثروت خدا دادی را می فروشیم نهاده ها را وارد می کنیم اما سود آن را همسایگان ما می برند چون تولید کننده و بازرگان ایرانی نهاده ها را با دلار نرخ آزاد در حسابش نمی آورد آن نرخ دولتی را می آورد و به خیال خود دارد سود به کشور می رساند در حالی که بر عکس هست.
ناشناس
۱۲:۲۸ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
صادرات نجومی هم بشه خیری به مردم نمیرسه. هنوز که نرسیده
ناشناس
۱۹:۵۳ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
چون آلبانی نشینی
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
غرب پرستا الآن سکته کنن هم خیلی اتفاق غیر طبیعی نیست
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
افزایش فروش نفت وصادرات.... چرا پس ما در زندگی خودمون واوضاع اقتصادی کشور بهبودی نمیبینیم هر روز اوضاع بدتر میشه!! درامدش کجا میره؟
علی
۱۴:۱۹ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
معمولا بازگشت پول فروش نفت چند ماه طول میکشه. علاوه بر او دولت روحانی همه بودجه امسال را در همان پنج ماه تمام کرد و کشور را با مشکل مواجه کرده . این درامد عمدتا صرف جبران کسری بوجه 500 هزار میلیاردی دولت روحانی برای امسال میشه. انشاالله از سال دیکه وضعیت تغییر می کنه
ناشناس
۱۰:۱۰ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
تجارت چیست .گوشت قرمز که دارد به ۲۰۰ هزار می رسد مرغ که به ۳۵ تومان سیب زمینی و شلغم که به۲۰ و....که مردم باید چوب ان را بخورن
ناشناس
۱۸:۴۶ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
مردم چوب خودتحریمی واختلاس و رانت خواری داره میخوره. مابه خودمون رحم نمیکنیم بعدتوقع داریم بقیه به ما رحم کنند
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
اکنون نوبت روند رو به رشد و صعودی شدن بورس و فرابورس هست. چون بورس در حقیقت موتور محرکه ی اقتصاد هر کشوری می باشد. تجارت ایران با همسایگان و صادرات به خارج از کشور بر بورس اثری مثبت خواهد گذاشت ‌ .
مریم
۰۸:۱۰ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
خدا رو شکر به کوری چشم دشمنان
ناشناس
۰۷:۵۵ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
۹۸ملیارد که چه عرض کنم بشه ۹۸۰ملیارد هم مردم تو فقر بدبختی دست وپا میزنن برای شما ها خیلی خوبه عیدی بیمه حقوق خوب زندگیه مرفع ....برای قشر مستضعف که انقلاب کرد هیچ..فکر کنم دارن مردم عادی رو با تو سختی نگه داشتن تنبه میکنن که دیگه از این انقلابها نکنن همین یک دانه برای همیشه بسه ای لعنت بر قوم ظالمین
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
تو که تو فقر بدبختی دست وپا میزنی چطوری میرسی این جا اون جا کامنت بذاری؟