باشگاه خبرنگاران جوان - سعید جلیلی با حضور در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به مناسبت ۲۲ بهمن و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مطالبی را بیان کرد.
چه شاخصههایی باعث شده تا ۲۲ بهمن به یومالله تبدیل شود؟
مهمترین شاخصه این است که اگر در تاریخ اسلام و کشور می خوانیم، آموزه های قران و اهل بیت (ع) که بسیاری آرزوی آن را داشتند. باید روزی به این آموزهها لبیک گفته شده و به سطح جامعه، کشور، سیاست، اقتصاد و عرصههای مختلف منتقل شود.کار بزرگ امام خمینی این بود که توانست آن اندیشه بزرگ دینی را به ساحت اجتماع بیاورد.
مردم انقلاب را انتخاب کردند و به همین دلیل ۲۲ بهمن را یوم الله مینامند. ۲۲ بهمن یک جشن ملی و داخلی نیست، زیرا تمام دنیا را از آن زمان تاکنون متوجه خود کرده. در انقلاب اسلامی و حتی جنگ تحمیلی تمام کشورها از طرف مقابل حمایت کردند، ولی مردم توانستند وضعیت را متفاوت کنند. این همه مقاومت، پایداری و ایثارگری که در این سال ها، آحاد ملت ما انجام دادند بسیار قابل افتخار است و این هاست که ۲۲ بهمن را سرآغاز یک حرکت بزرگ در این کشور کرد یعنی پایان یک حرکت نبود و شروع یک حرکت بزرگ و یک یوم الله بود.
از دولت اوباما و هیلاری کلینتون یعنی دموکراتهای کاخ سفید به دنبال تحریم ایران بودند این روند را پیگیری کردند تا میراث آنها رسید به دونالد ترامپ و شد فشار حداکثری و سخنان جان بولتون که گفت نمیگذاریم ایرانیها جشن ۴۰ سالگی انقلاب خود را برگزار کند. پس میتوان گفت یک سیاست سابقه دار است و نه اینکه تنها در ۳ سال اخیر ایجاد شده باشد. لطفا درباره اعتراف آنها به شکست حداکثری بفرمائید.
۳ سال پیش در زمان چهل سالگی انقلاب آنها گفتند که میخواهیم ایران چله انقلاب را نبیند و به گفته خودشان چیزی از فشار حداکثری کم نگذاشتند. در بهمن ما امسال مسئولان رده بالای آمریکا صراحتا گفتند که سیاست فشار حداکثری ما شکست فاحشی خورد. برخی میگویند من خوشبینانه تحلیل میکنم، ولی من بر اساس اظهارات رسمی مقامات آمریکا این مسئله را بیان میکنم.
دموکراتها و جمهوری خواهان در آمریکا علیه ایران رویکرد مشابه ترامپ دارند. اوباما، هیلاری کلینتون و بایدن سیاست متفاوتی در قبال ما نداشته اند.
در همین یک و نیم سال ریاست جمهوری بایدن هم تحریمها برداشته نشده. در حال حاضر وزیر نفت ما میگوید امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم و پولش را هم میگیریم و کارمزد این فروش بسیار پایینتر از قبل تحریمهاست.
شاخصههای پیروزی انقلاب اسلامی چیست؟
ایستادگی ملت ایران بر آرمانهایش دلیل شکست تحریمهاست. در ۳ سال اخیر خیلی گفته شد ملت ایران از آرمان هایش برگردد، زیرا چارهای جز این نیست.
آژانس بین المللی انرژی اتمی ۱۵ بار اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده و حتی کشورهای اروپایی هم این مسئله را قبول داشتند، ولی میگفتند جز ابزار تاسف نمیتوانیم کاری بکنیم. رئیس دولت آمریکا اعلام کرد که دستور ترور حاج قاسم سلیمانی در کشور ثالث را داده است. آمریکا گفته منزوی شدیم و ایران در این سیاست فشار حداکثری عقب که نرفت جلو هم رفت نشان از پیروزی ایران و عظمت ملت ایران است.
مشکلات معیشتی مردم قابل انکار نیست به عنوان مسئولی که در حال خدمت هستید و حضور پرشور مردم را در جشنهای ملی میبینید چه پیامی به مسئولان دارید تا اقدامات لازم در جهت حل مشکلات مردم صورت بگیرد؟
مردم نقش خودشان را به بهترین شکل ایفا کرده اند، امروز وظیفه مسئولان و دستگاههای مختلف است که برای چنین مردمی با همه وجود فعالیت کنند.
اکنون فرصت تاریخی برای پیشرفت است. ما باید مشکلاتی که در این ایام بوده و ملت ایستادگی کردند را به سرعت جبران کنیم. امروز کشور در یک فرصتی قرار گرفته که طرف مقابل اعتراف به شکست میکند. باید با هوشیاری منافع را پیدا کرد و از فرصتها استفاده کنیم. در سالهای پیش رو با همبستگی آحاد ملت همه به پای آرمانها ایستادهاند. مردم نقش خودشان را به بهترین وجه انجام داده اند؛ بنابراین امروز وظیفه دستگاه هااست تا به بهترین شکل ممکن خدمت کنند.
اعتراف دشمن به شکست یک فرصت تاریخی برای پیشرفت است. جهش برای کشور ما ضرورت است و تنها یک انتخاب نیست. امروز باید با هوشیاری از فرصتهای به وجود آمده استفاده کنیم.
ویژگیهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران چیست؟
ما باید داشتهها و توانمندیهای خودمان را بشناسیم اگر ملتی توانمندی داشته باشد و با آن آشنا نباشند و یا اینکه به موقع از آن استفاده نکند خسران خواهد دید. دشمن نقاط قوت ما را میپوشاند. توانمندیهای خودمان را باید به موقع بشناسیم و به موقع استفاده کنیم و با مدیریت صحیح به جلو پیش ببریم. این ظرفیتی است که امروزه کشور ما به بهترین شکل آن را نشان داده است و این مسئله یک ادعا نیست.
ما موفقیتهای زیادی را به دست آورده ایم، زیرا مردم ما شناخت صحیحی داشتند و همین مسئله آنها را از مردم صدر اسلام ممتاز میکند. ملت ما دچار تردید نشده است و به قدرت میفهمد که مسیر درست است و ایرادات و اشکالات را به پای اصل مسیر نمیگذارد. مردم ما سختترین فشارها را تحمل کردند. مردم فردا به خیابانها میآیند و حماسه بزرگ را مانند هر سال ایجاد میکنند. مردم باید در تمام امور مشارکت داشته باشند. هم از مسئولان و هم از مردم درخواست میکنم که هر کدام در حد وسع خودشان در روند امور کشور تاثیر مثبت داشته باشند. ملت ما نه تنها در مقاومت بلکه در پیشرفت و توسعه کشور باید فعال باشد.
چرا مقام معظم رهبری امروز بر روی جهاد تبیین تاکید دارند؟
تبیین همیشه ضرورت دارد. ما در شرایطی هستیم که دشمن هرکاری که میتوانست انجام داده است. امروز دشمن اصلی ما آمریکا رسماً اعلام میکند که شکست فاحش خورده است. دشمن هرجا در زور کم میآورد به تزویر پناه میآورد، اینجاست که تبیین ضرورت دارد. یکی از مسیرهای ورود دشمن تحریف واقعیت هاست. دشمن گاهی با القای یک تهدید غلط میخواهد به اهداف خودش برسد.
آمریکا در یک ماه گذشته اعلام کرد که میخواهد فروش نفت ایران را صفر کند، اما کشورهایی بودند که گفتند نفت ایران را میخرند. یک دفعه یک عده در داخل پیدا شدند و گفتند چرا با این کشورها ارتباط برقرار میکنید.
انتهای پیام/
ببین کیا به ما درس مقاومت میدن.
چرا پا روی واقعیتها می گذاریم؟
ما نبایدنه خودمانرا فریب بدهیم و نه مردم را فریب بدهیم!
اگر با کشورهای سردمدار دنیا رابطه حسنه برقرار کنیم ما را زیر دست و پای خودشان خرد می کنند!!!
از قدیم گفته اند یک شیر میان دو روباه بیچاره میشود تا چه رسد به حیواناتی که از خود شیر قوی تر باشند آن هم چندتا باشند نه دو تا!!!
اخوی گرام که رئیس شدن
دست از این سیاست دشمن درست کن هم که بر نمیداره .
ولش کنن میگه پرونده هسته ای رو بدین من تا آخر عمر ادامش بدم
مردیم از گرونی
ول کن دیگه
مذاکره شکست بخوره ی قطره هم نمیزاره ازت بخرن
دیگه تو این چیزارو نمیدونی خیلی پرتی
زنده باد سیاسیون ما
این بود نتیجه جان فشانی شهدای هشت سال دفاع مقدس
گفتند باید تو بورس چرخ اقصاد درست کار کنه لبیک گفتم چی شد جز از بین رفتن انداک سرمایه زندگی مان از همه کساتی که میخواستن رئیس جمهور شن یک بیک برنامه داشتن واسه بورس همه شدن بدنه یک پیکان در دولت کاری واسه مردم انجام ندادن ، حال شما از مقاومت مردم سخن بر لب میاری کدام مردم ، مردم انتظار داشتن انبرنساء نسیبشان شد و....
کجا خبر داره از مردم
منتها نفت شده ۹۰ دلار
به جای این که برن پول نقد بدهند میان ۲۰ دلار ارزون تر میخرن تازه پول هم نمیدهند بجاش سویا و برنج و اجناس بنجال چینی
و تا ابد راه را هم برای برجام خودش می بندد و برای اجماع مجدد شورای امنیت برای تکرار اقدامات و قطعنامه ها و... ما دیگر با تجربه تر عمل کرده و اهرمها را از دستش در بیاوریم برای فشار.
البته ریسک بالا دارد و ظرافت زیاد و کار قوی می خواهد اما عالی است. خطراتی هم مثل ایجاد شوک مجدد در منطقه و تهدید نظامی با اثرگذاری بر قیمت ارز و ... می تواند باشد.
هجمه سیاسی به دنیا برای اجماع سازی علیه ایران و تهدید نظامی توخالی و تحریک شدید اقتصاد می تواند در پی آن باشد و بعد هم احتمالا آژانس دوباره فاز بهانه جویی بگیرد.
نشانه های همین رفتارها این است که با سفت کردن تحریمها شوک های مکرر به اقتصادمان و در پی آن شوک به قیمت برابری ارز می دهند و دلار مثلا تا ۵ برابر دچار رشد قیمت کاذب و حبابی می شود و بعد که تمام شوک اثرش را گذاشت و دستگاه ایجاد شوکشان هم دشارژ و تخلیه شد یک تنفس می دهند تا ایران رفته رفته از حالت اقتصاد دفاعی و مقاومتی خارج شود ومثلا ۲۰ درصد هم دلار پایین می آید و از ۵ برابر به قیمت ۴ برابر نرخ اولیه اش می رسد و در این فرصت خودشان هم دستگاه تحریمهای خودشان را دوباره شارژ کرده و تعمیر و رفع نقص و حتی بروز رسانی هم می کنند و دوباره در زمان حساس و حیاتی و سر بزنگاه مهمی ناگهان به بهانه ای واهی دوباره شوک شدیدتری به اقتصاد ایران می دهند و فشار مضاعفی بر اقتصاد ایران آورده و قیمت دلار را این بار ۸ برابر می کنند و این «شوک بازی» را تا ازپا در آوردن اقتصاد ایران و کشیدن به اعتراضات اجتماعی ادامه می دهند تا در نهایت به براندازی که مدنظرشان است برسند و در عین حال عوامل فشار دیگری چون تامین و تقویت و گزارش کار خواستن و تحریک مداوم نیروهای نیابتی تروریستی شان مثل منافقین و تروریستهای منطقه ای مثل ریگی و احوازیه و ... هم ادامه می دهند تا احتمالا با ترورها و یا شوکهای اجتماعی و آسیب و حرکات ایذایی این روند را تندتر بکنند . از طرف دیگر هم با «ایران هراسی» و تنش زایی در خلیج فارس و دیگر همسایگان ایران و ... سعی دارند پازل فشار را تکمیل کنند و بنظر من اینها «استراتژی تحریم» دارند و نه تاکتیک تحریم که درواقع یک فلسفه بزرگتری پشتش دارد و آنهم این است که این استراتژی تحریم جزیی از یک استراتژی بزرگتر و در حقیقت یکی از قطعات پازلشان برای نابودی جمهوری اسلامی ایران و شاید هم تجزیه کشور ایران است که در این صورت اگر این تحریمها را کنار بگذارند باید طبعا اجرای برنامه هایشان در خصوص بقیه اجزای این پازل را هم کنار بگذارند که آنوقت یعنی خلع سلاح کرده اند خودشان را و البته کوچکترین نشانه ای از عدم اجرای سایر قطعات پازل یعنی راهبردهایی مثل ایران هراسی و تحریک تروریستها و ... دیده نمی شود و آرایش میدان جنگ با کشور ما در دیگر اجزای اردوگاه شأن تغییر نکرده. پس این کار را به احتمال زیاد نمی کنند و برجام شاید راهبرد نبوده و صرفا یک تاکتیک باشد که البته ما هم درس خوبی با پیشبرد غنی سازی و تحقیقات و همینطور پیشرفت بیشتر در همان زمینه های که خودشان به عنوان برجامهای بعدی و اهداف آتی عنوان کرده اند و نیز عوامل اقتدار کشور به آنها دادیم و الان شاید کفه ترازو به سمت آنها نباشد. چون در عرصه جهانی محکومند و در قبال برخی سیاست ها الان دستشان بسته شده و دسترسی به مکانیسم ماشه را هم آمریکا از دست داده است. از ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد خارج شدیم و هزینه ای هم ندادیم گرچه کماکان همان تحریم ها اجرا می شود ولی تحت قطعنامه های شورای امنیت نبوده و اعتبار حقوقی و قانونی هم نداشته و الزام آور هم نیست پس امکان دور زدن آن خیلی بهتر فراهم است. از طرف دیگر با وجودی که در برجام هستیم اما تقریبا هر امتیازی که داده بودیم را دوباره سلب کرده این و قدرتهای جهانی و سشورای امنیت هم علیرغم ادعا ها در واقع زبان و دستشان کوتاه است. مگر اینکه من اشتباه کنم و این محاسبات من غلط بوده و احتمال وقوع نداشلبببته و نیازی به حتی داشتن نیم نگاهی به این موضوع هم در وسط مذاکرات ضرورت نداشته باشد.
نظرت را در دو خط خلاصه بگو که کسی حال داشته باشد بخوند
به هر حال این صحبت ها مصرف داخلی داره و گرنه غربی ها آمار ما را بهتر از خودمون دارن.