سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخذ رضایت اولیای دم در ۷۰ پرونده قتل عمد در خراسان رضوی

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی از اخذ رضایت اولیای دم در ۷۰ پرونده قتل عمد در این استان به همت گروه سفیران ضامن آهو خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - محمود رفسنجانی گفت: گروه سفیران ضامن آهو توانستند در سال ۹۹ در ۴۰ پرونده و امسال در ۳۰ پرونده رضایت اولیای دم را دریافت کنند.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مرکز شورا‌های حل اختلاف این استان گفت: نیرو‌هایی که با ما همکاری دارند، کارکنان افتخاری هستند که تعداد آن‌ها در سطح استان ۱۸۴۲ نفر است؛ از این تعداد حدود ۵۱.۷۹ درصد آنان را آقایان و ۴۸.۲۱ درصد را بانوان تشکیل می‌دهد.

از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه میزان پرونده‌های کیفری که از دادسرا‌ها به شورا‌های حل اختلاف برای صلح و سازش ارجاع شده، ۶۲ هزار و ۷۴۶ پرونده بوده که تعداد ۳۳ هزار و ۷۹۹ پرونده، یعنی ۵۳ درصد آن منجر به صلح و سازش شده است. تعداد پرونده‌های حقوقی ارجاع داده شده به مجموعه ما نیز ۱۳ هزار و ۵۳۸ پرونده بوده که از این تعداد ۲۶۵۲ پرونده، یعنی ۲۰ درصد پرونده‌‎ها، به صلح و سازش انجامیده است.

او گفت: از فروردین تا پایان دی ماه امسال ۲۶۱ هزار و ۵۸۷ پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان وارد و ۲۶۱ هزار و ۶۰۱ پرونده نیز مختومه شد؛ یعنی تعداد پرونده‌های وارده از تعداد پرونده‌هایی که مختومه شده، کمتر است که این موضوع نشان می‌دهد عملکرد مجموعه شورا‌های حل اختلاف استان تاکنون مثبت بوده است.

رفسنجانی گفت: متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در مشهد ۱۳ روز و در کل استان ۳۳ روز است که در مقایسه با دادسرا‌ها و دادگاه‌ها زمان مطلوبی است.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی معتقد است، از کل پرونده‌های مختومه شده به ۱۱ هزار و ۲۲۱ پرونده اعتراض وارد شده که پس از ارسال به مرجع تجدید نظر فقط ۲۴۳۹ پرونده نقض رای شده است؛ این رقم معادل یک درصد است که نشان دهنده استحکام آرای صادره در شورا‌های حل اختلاف است.


بیشتر بخوانید


او می‌گوید: هم‌اکنون ۹۳.۶۹ درصد از ابلاغات شورا به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. طی این مدت باوجود کمبود امکانات ۷۵۹۴ پرونده به صورت تمام الکترونیک تشکیل شده که رقم قابل توجهی است.

رفسنجانی گفت: یکی از اقدامات مفید دیگری که تاکنون انجام شده، راه‌اندازی شعب سفیران ضامن آهو است که در حوزه پرونده‌های مربوط به قصاص نفس ناشی از قتل عمد ورود کرده و برای اخذ رضایت از اولیای دم تلاش می‌کنند. همچنین تعداد پرونده‌های منجر به صلح قبل از ورود زندانی به زندان ۲۶۴۱ مورد بوده است.

تاسیس ۵۰۰ شعبه همیاران صلح در استان تا پایان سال

او گفت: یکی از اقدامات خوب دیگری که در کنار مجموعه شورای حل اختلاف انجام شده، تاسیس مجموعه همیاران صلح است؛ اعضای گروه همیاران صلح از میان نیروی‌های مردمی، ریش‌سفیدان و معتمدین محلات انتخاب می‌شوند و با هماهنگی با اداره امور مساجد شعبات همیاران صلح در استان تشکیل شده است.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در مشهد ۱۲۷ شعبه همیاران صلح فعال است؛ این تعداد در شهرستان‌ها نیز شامل ۲۳۵ مسجد می‌شود و در مجموع ۳۶۲ شعبه برای این منظور در استان فعال شده و تصمیم داریم این تعداد را تا پایان سال به ۵۰۰ شعبه برسانیم تا فرهنگ صلح و سازش را احیا کنیم.

رفسنجانی گفت: از تاریخ یک مرداد سال گذشته الی ۳۰ دیماه امسال تعداد پرونده‌هایی که به این شعب ارجاع شده، ۲۱ هزار و ۶۶۳ فقره پرونده بوده است البته تا پایان سال ۹۹ فقط در مشهد فعال بودیم اما از مرداد ماه در شهرستان‌ها نیز شعب همیاران صلح راه‌اندازی شده است؛ در این مدت ۱۵ هزار و ۸۷۷ فقره پرونده مختومه شد که از این تعداد ۸۶۱۷ پرونده منتهی به صلح و سازش شده است. در واقع جرائم قابل گذشت به همیاران صلح ارجاع داده می‌شود.

او می گوید: فعال کردن شعب همیاران صلح در روستا‌ها از اسفندماه سال گذشته در دستور کار ماست. برای همیاران صلح یک دوره کارآموزی به صورت عملی و تئوری در نظر گرفته‌ایم و تصمیم داریم این طرح را در روستا‌های بالای ۵۰ خانوار نیز فعال کنیم.

تغییر نام مرکز شورای حل اختلاف به مرکز توسعه حل اختلاف

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: مرکز شورای حل اختلاف استان به مرکز توسعه حل اختلاف تغییر نام پیدا کرده است؛ یعنی علاوه بر شورای حل اختلاف، میانجی‌گری، داوری، سفیران صلح  را نیز شامل می‌شود.

او گفت: کارشناسانی هستند که نیم‌ساعت قبل از شروع جلسات شرایط را مهیا می‌کنند تا اگر اختلالی هم باشد، سریعا در صدد رفع آن اقدام می‌کنند. اگر مشکل رفع نشود، جلسات می‌تواند به صورت حضوری تشکیل شود و مانعی برای تشکیل حضوری وجود ندارد.

رفسنجانی گفت: ما از پرونده‌های مالی شروع کرده‌ایم. در رسیدگی به این پرونده‌ها افراد بدون پرداخت هزینه دادرسی به واحد صلح و سازش می‌روند؛ اگر مداخلات منجر به صلح و سازش نشد، یک گواهی صادر می‌شود و فرد به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و سپس هزینه دادرسی را پرداخت می‌کند و با گواهی صادره از طرف شورا به دادگاه می‌رود.

رئیس اداره شورا‌های حل اختلاف خراسان رضوی گفت: طبق قانون سال ۹۴ شورا‌ها در دعاوی تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان صلاحیت رسیدگی داشتند، ولی در زمینه صلح و سازش تا هر مبلغی می‌توان وارد شد، برای صلح و سازش در پرونده تلاش کنیم؛ قرار است در این زمینه لایحه جدید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن تابع تصمیم مجلس هستیم.

رفسنجانی گفت: با تشخیص ارزیابان، شورای حل اختلاف استان ما در سطح کشور در سال ۹۹ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام//ص.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.