سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«پگاسوس»؛ فرزند نامشروع سایبری که گریبان صهیونیست‌ها را هم گرفت

گزارش رسانه‌های صهیونیستی نشان می‌دهد پلیس این رژیم با کمک یک بدافزار جاسوسی به نام پگاسوس، اقدام به شنود برخی مقامات مانند نتانیاهو کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - در دوره ظهور و توسعه فناوری‌های نوین، بحث سوء استفاده و مصادیقی مثل هک یا شنود، بسیار مطرح می‌شود. تلفن‌های همراه هوشمند در کنار قابلیت‌ها و امکانات بسیار زیادی که در اختیار کاربران قرار می‌دهند، در عین حال انسان را هر چه بیشتر با تهدیدات سایبری مواجه می‌کنند. در بسیاری از موارد، این خطرات برای کاربران عادی مسئله برانگیز نیست، ولی وقتی پای اشخاص مهم در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و امنیتی به میان می‌آید ماجرا بسیار متفاوت می‌شود.

نگاهی به پرونده هک، شنود و حملات سایبری در جهان امروز نشان می‌دهد تقریبا در تمامی کشور‌ها از پیشرفته‌ترین‌ها در بخش امنیت سایبری تا ضعیف‌ترین ها، مصادیق متنوعی از این نفوذ و حملات رخ داده است که در سال‌های گذشته نمونه‌های متعددی در اروپا، آمریکا و آسیا گزارش شده است. حالا در جدیدترین مورد، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بدافزار‌ها و سیستم‌های جاسوسی در جهان یعنی رژیم اشغالگر قدس، خود تبدیل به قربانی محصولات تولید خود شده است.

پلیس صهیونیست‌ها با پگاسوس به سراغ کوچک و بزرگ رفت

وقتی در زمینه مسائل سایبری و هک و هرگونه اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی در این حوزه صحبت می‌کنیم مشخصا یکی از مصادیق بزرگ و تکراری، رژیم صهیونیستی است. در این میان نام یک شرکت و یک نرم افزار بیش از دیگران شنیده می‌شود و آن، شرکت NSO و نرم افزار پگاسوس است. یک بدافزار جاسوسی بدنام که رد پای آن در بسیاری از موارد جاسوسی و شنود تلفن‌های همراه در سال‌های اخیر همراه بوده و البته اسم آن با شاید یکی از معروف‌ترین و بی رحمانه‌ترین قتل‌های قرن بیست و یکم میلادی تا به امروز یعنی مثله کردن خاشقچی منتقاد حکومت سعودی گره خورده است.

مورد جدید در خصوص پگاسوس آن است که بر اساس تحقیقات و افشاگری‌های به عمل آمده در سرزمین‌های اشغالی، مشخص شده که پلیس رژیم صهیونیستی از مدتی قبل در بحث‌های مربوط به بررسی پرونده نتانیاهو نخست وزیر سابق این رژیم در حوزه مفاسد، با استفاده از نرم افزار پگاسوس و بدون داشتن مجوز دادگاه به سراغ تلفن همراه فرزند نتانیاهو و برخی از مشاوران آن رفته است. از مدتی پیش بحث استفاده بدون مجوز در داخل این رژیم مطرح بود و حالا مشخص شده که نتانیاهو از اهداف این شنود و جاسوسی بوده است.

نتانیاهو نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در کنار پسرش

در ماه‌های اخیر پرونده‌های فساد مربوط به نخست وزیر سابق، خصوصا در مورد خرید تسلیحاتی از آلمان در کانون توجه قرار گرفته و تحقیقات درباره آن انجام می‌شود. نتانیاهو نیز که موقعیت را مناسب دیده وارد فاز تهاجم شده و اعلام کرده آنچه رخ داده شبیه به این است که جنگنده‌های نیروی هوایی اسراییل، ساکنین سرزمین‌های اشغالی را بمباران کنند. یک نکته عجیب اینکه بر اساس اطلاعات منتشر شده، این عملیات جاسوسی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میلادی رخ داده و این زمانی بوده که شخص نتانیاهو در راس قدرت بوده است. در عین حال مقامات فعلی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این مسئله را جدی گرفته و به تحقیقات در خصوص آن خواهند پرداخت.

شاید بتوان یکی از جالبترین واکشن‌ها در خصوص رسوایی اخیر را از زبان ‏آویگدور لیبرمن وزیر دارایی صهیونیست‌ها شنید که گفته است: "فقط یک احمق از تلفن هوشمند استفاده می‌کند! " که ظاهرا کنایه‌ای به وضعیت تو در تو و جاسوسی لایه‌های مختلف رژیم صهیونیستی از یکدیگر است.

‏آویگدور لیبرمن وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با نمایش موبایل غیرهوشمند خود

یک نکته قابل توجه دیگر در خصوص این بدافزار این است که اخیرا ایالات متحده آمریکا به بهانه‌های حقوق بشری شرکت سازنده یعنی NSO را به لیست سیاه منتقل کرده است. نکته جالب این که نرم افزار مورد نظر یک پدیده جدید نیست و سالهاست که وجود و استفاده از آن علنی شده، ولی به نظر می‌رسد در دولت دموکرات‌ها برای بازی با واژه حقوق بشر این حادثه رخ داده است.

نکته به نوعی مضحک دیگر اینکه اخیرا پلیس فدرال آمریکا یعنی FBI، اعلام کرده که نرم افزار پگاسوس را در اختیار دارد، اما از آن استفاده عملیاتی نکرده و صرفا به دنبال نگاه فنی و بازبینی این نرم افزار است. درباره سوابق آمریکایی‌ها در راستگویی به نظر خیلی قلم فرسایی لازم نباشد و تنها نگاهی به پرونده آن‌ها در همین دو دهه اخیر و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر برای هر بیننده منصفی کافی باشد.

البته از سال ۲۰۱۹ میلادی بخش عمده از سهام این شرکت توسط گروه سرمایه گذاری موسوم به Novalpina Capital خریداری شده و دفتر این شرکت سرمایه گذاری در لندن بوده و البته عمده پرسنل و تاسیسات شرکت NSO در سرزمین‌های اشغالی حضور دارند. در بین شاکیان شرکت NSO و بد افزار پگاسوس از فیس بوک و اپل گرفته تا مایکروسافت و گوگل حضور دارند. ماجرای این بد افزار، اما با شرکت اپل ما را به بحث اصلی می‌رساند که نام این سیستم جاسوسی را در جهان به صورت خاص مطرح کرد.

شرکت NSO از کجا آمد و چگونه باعث قتل خاشقچی شد؟

شرکت اسراییلی NSO در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط ژنرال بازنشسته اسراییلی آویگدور بنگال تاسیس شد. وی رییس سابق شرکت صنایع هوافضای اسراییل (IAI) بود و در فوریه سال ۲۰۱۶ میلادی درگذشت. بر اساس اطلاعات موجود، بسیاری از کارمندان شرکت NSO نیرو‌های سابق یگان ۸۲۰۰ ارتش اسراییل هستند که در بحث شنود و جاسوسی الکترونیکی و جنگ سایبری فعالیت دارد.

این شرکت خود را فعال در زمینه فناوری‌های شناسایی و جمع آوری اطلاعات معرفی می‌کند و بار‌ها اعلام کرده که صرفا با دولت‌ها و نهاد‌های قانونی برای رهگیری جنایتکاران و مقابله با تروریسم همکاری می‌کند هرچند نتیجه این ادعا‌ها در واقعیت، کاملا مشخص است.

ژنرال آویگدور بنگال

جاسوس افزار پگاسوس معمولا به شکل یک پیامک حاوی یک لینک عمل می‌کند و اولین بار، وجود آن در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط مرکز تحقیقاتی Citizen Lab کانادا کشف شد. اما داستان کشف این بد افزار نیز جالب است. در سال ۲۰۱۶ میلادی، احمد منصور فعال حقوق بشر اماراتی پیامکی حاوی یک لینک را دریافت می‌کند که در آن اعلام شده در این لینک اطلاعاتی حاوی شکنجه در زندان‌های امارات متحده عربی است.

وی این لینک را برای موسسه کانادایی ارسال کرده و موجب کشف این بد افزار می‌شود. تحقیقاتی که بعدا توسط برخی نشریات مثل نیویورک تایمز انجام شد مشخص کرد که دولت امارات متحده عربی از حدود سال ۲۰۱۳ میلادی به این بد افزار دسترسی داشته و از آن برای رهگیری مخالفان خود استفاده می‌کرده است.

دفتر شرکت NSO.

اما نکته جالب، مورد مشهور خاشقچی است. بر اساس تحقیقات Citizen Lab کانادا و اشاره‌های ادوارد اسنودن کارشناس سازمان NSA آمریکا، این بد افزار در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد حکومت سعودی نقش مهمی داشته است. قتل بی رحمانه و حتی نابود کردن جسد او در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه، جهان را شوکه کرد. بر اساس اطلاعات موجود یک تبعه سعودی در کانادا به نام عمر عبدالعزیز که از مخالفان حکومت سعودی است مورد حمله سایبری قرار گرفته است.

بد افزار پگاسوس از طریق یک ایمیل جعلی برای او ارسال شده و از این طریق، آیفون وی آلوده شده و سعودی‌ها موفق شدند مکالمات وی از جمله ارتباطات او با خاشقچی را شنود و برای قتل او آماده بشوند.

عمر عبدالعزیز فعال سعودی مقیم کانادا

نگاهی به صرفا اطلاعات منتشر شده از سوابق پگاسوس نشان می‌دهد از عربستان سعودی و امارات گرفته تا بحرین و آذربایجان مورد استفاده قرار گرفته و عمدتا نیز موارد استفاده آن، شنود و رهگیری مخالفان این حکومت‌ها بوده است. در نهایت این فرزند ناخلف و نامشروع رژیم جعلی اسرایی، این بار گریبان سازندگان و مسئولین همان رژیم صهیونیستی را گرفته است و در آینده مشخص خواهد شد از این شنود و کنترل، چه اطلاعات و پرونده‌هایی علیه قاتلان مردم مظلوم فلسطین افشا خواهد شد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.