سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توزیع ۷۸ درصد سهمیه کود شیمیایی بین کشاورزان کردستانی

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:تامین و توزیع کود در سال زراعی جاری نسبت به دو سال گذشته مناسب‌تر بوده و تاکنون ۷۸ درصد سهمیه کود استان بین کشاورزان توزیع شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سنندج - محمد فرید سپری در چهلمین جلسه قرار گاه امنیت غذایی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تجربیات خشک سالی بی سابقه در سال زراعی گذشته مهر تائیدی است که پایداری تولید و افزایش عملکرد در دیمزار‌های استان در گرو اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب این مزارع است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: با بیان این که تغذیه گیاهان زراعی استان نه تنها باید در راستای افزایش عملکرد باشد بلکه در راستای افزایش کیفیت محصول ونیز میزان مواد مغذی در آن باشد و بر همین اساس در آینده کیفیت محصولات کشاورزی بر قیمت خرید تضمینی آن تاثیرگذار خواهد بود.

او با اشاره به خشک سالی بی سابقه در سال گذشته می گوید: در سال زراعی گذشته میانگین عملکرد مزارع گندم استان تا ۶۵۰ کیلوگرم کاهش یافت در حالی که کشاورزانی که در همان شرایط آب و هوایی با اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب مزارع دیم توانستند نزدیک به ۲ تن گندم برداشت کنند.

به گفته سپری  تامین و توزیع کود در سال زراعی جاری نسبت به دو سال گذشته مناسب‌تر بوده و تاکنون ۷۸ درصد سهمیه کودی استان جذب و در بین کشاورزان توزیع شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:  تا کنون شرکت خدمات حمایتی استان توانسته است ۵۶ هزار و ۶۳۳ تن کود ازته و سازمان تعاون روستایی استان هم ۱۰ هزار ۲۶۷ تن  کود را تامین و توزیع کنند.

او با تاکید بر اینکه تعدادی از شهرستا‌های استان صدردرصد سهمیه کودی خود را جذب کرده اند: برای فصل داشت در سطح ۳۹۰ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش طرح جهش تولید، به ۲۱ هزار تن کود مازاد بر سهمیه ابلاغی نیاز داریم.

سپری با تاکید بر مصرف کود‌های سرک در فصل بهار گفت: براساس مطالعات صورت گرفته فسفر اراضی زراعی استان تخلیه شده و باید مصرف کود فسفره در اراضی زراعی جدی گرفته شود تا در آینده با کاهش تولید روبرو نشویم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اسنام کردستان در ادامه جلسه به مبحث اجرای طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور پرداخت و گفت: این طرح در سال ۹۴ و در ۱۰ استان مرزی کشور کلید خورد و در این ۱۰ استان ۲۲۷ هزار هکتار از اراضی زیر پوشش این طرح قرار گرفت.

او با بیان اینکه سهم استان کردستان از این سطح ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار بوده می گوید: پروژه به لحاظ فیزیکی بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته و اکنون برای تکمیل و افتتاح کامل آن به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

سپری گفت: بر اساس پیش بینی‌های اولیه ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برآورد شده برای کل طرح در کل کشور تخصیص داده شد که سهم استان کردستان ۳۲۸ میلیارد تومان  است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این طرح در سه شهرستان سنندج مریوان و کامیاران انجام می‌شود که با بهره برداری کامل پروژه برای ۶ هزارو ۸۹۱ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد و ۱۰ هزار و ۳۳۷ شغل دیگر هم تثبیت خواهد شد.

او یکی از مزیت‌های اجرای این طرح را استفاده از جدید‌ترین سیستم‌های آبیاری دانست وگفت: با اجرای این طرح سالانه ۷۲ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.

سپری گفت: افزایش تولید محصولات کشاورزی در این سطوح از ۲۲ هزار ۷۰۰ تن به ۱۸۳ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.