سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوراکی‌هایی که قبل از پخت نباید شسته شوند!

برخی مواد غذایی وجود دارند که قبل از پخت هرگز نباید شسته شوند و در مقابل برخی خوراکی‌ها قبل از مصرف حتما باید شسته شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - بسیاری از ما عادت داریم که همه خوراکی‌ها را قبل از پختن بشوییم. با این اعتقاد که باکتری‌ها و میکروب‌ها را از بین می‌برند؛ اما موادی هستند که نباید قبل از پختن شسته شوند.

مرغ

روی سطح مرغ تازه، چندین نوع باکتری مانند سالمونلا وجود دارد که ممکن است خطر بزرگی برای سلامتی ما داشته باشد. بسیاری از افراد بر این باورند که شستن مرغ قبل از پختن به دفع این باکتری‌ها کمک می‌کند؛ اما در واقع شستن مرغ با آب قبل از پختن منجر به انتقال باکتری به تمام نقاط محل، رسیدن به سینک آشپزخانه، وسایل آشپزی، لباس و دست می‌شود. اما وقتی فوراً پخته شود، گرما همه انواع باکتری‌ها را از بین می‌برد.

گوشت

درست مانند مرغ، نباید گوشت تازه (گوشت گاو، گوساله یا بره) را بشویید؛ زیرا شستن گوشت با آب می‌تواند طعم آن را از بین ببرد و همچنین باکتری‌ها را در سینک آشپزخانه و دست‌ها پخش کند.

بهترین راه برای از بین بردن آن‌ها این است که آن‌ها را با دمای حداقل ۱۴۵ درجه خوب بپزید. توصیه می‌شود قبل از طبخ، از دستمال کاغذی برای پاک کردن آب گوشت از سطح آن استفاده کنید و سپس دست‌ها را با آب داغ و صابون بشویید.

قارچ

قارچ‌ها ساختاری اسفنجی دارند؛ بنابراین هرگز نباید آن‌ها را برای مدت طولانی در آب خیس کرد یا شست. زیرا به خوبی آب را جذب می‌کنند.

بهتر است بلافاصله قبل از پخت آن را بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید. در غیر این صورت خراب می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و طعم آن تغییر می‌کند. همیشه ساقه‌های پایینی قارچ را جدا کنید و فقط در صورت تغییر رنگ، پوست آن را جدا کنید.

ماکارونی

ماکارونی قبل از پختن نیازی به شستن ندارد؛ زیرا با شستن ماکارونی نشاسته‌ای که به جذب بهتر سس کمک می‌کند از بین می‌رود. بنابراین توصیه می‌شود آب آن را بجوشانید و سپس پاستا را داخل آن بریزید.

ماکارونی را می‌توان بعد از پختن شست و شو داد؛ فقط اگر بخواهید در سالاد یا هنگام سرخ کردن در ماهیتابه استفاده کنید. 

تخم مرغ

بسیاری از افراد پوسته تخم مرغ را قبل از جوشاندن یا شکستن با آب می‌شویند تا مطمئن شوند که آلودگی یا میکروب‌ها در حین پختن به داخل آن‌ نفوذ نکند؛ اما در واقع، چون پوسته تخم‌مرغ متخلخل است، شستن تخم‌مرغ با آب، باکتری‌ها را به سمت داخل آن هل می‌دهد.

در مقابل این مواد غذایی، خوراکی‌هایی وجود دارند که همیشه شستن آن‌ها توصیه می‌شود:

مواد غذایی کنسرو شده

توصیه می‌شود قوطی حلبی را قبل از باز کردن آن بشویید تا باکتری‌های سطح آن نتوانند به داخل منتقل شوند و غذا را آلوده کنند. شست‌وشوی غذا‌های کنسرو شده از داخل، مانند لوبیا، به کاهش میزان سدیم از ۳۲۷ میلی‌گرم به ۱۶۴ میلی‌گرم کمک می‌کند که تقریباً معادل نصف است.

برنج و میوه‌ها

شستن برنج با آب سرد و آبکش کردن آن حداقل دو تا سه بار قبل از هر نوع آماده سازی برای پخت، نشاسته سطحی را از دانه‌ها جدا می‌کند و علاوه بر به دست آوردن طعم بهتر برنج، به از بین بردن باکتری‌های موجود کمک می‌کند. میوه‌ها و سبزیجات با پوست خوراکی مانند گوجه فرنگی، سیب، گل کلم و کاهو، حتی اگر بسته بندی شده و تمیز و براق به نظر برسند، باید شسته شوند.

توصیه می‌شود ابتدا دست‌ها را با آب و صابون بشویید، سپس از آب تمیز و خنک برای شستن محصولات استفاده کنید و سپس با دستمال کاغذی خشک کنید. توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزیجات با پوست غیر قابل خوردن مانند موز، خربزه، پرتقال، پیاز و سیب زمینی را قبل از پوست کندن، بشویید؛ در غیر این صورت باکتری‌های روی پوست به قسمت خوراکی منتقل می‌شوند.


بیشتر بخوانید


منبع: العالم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
مرغ و گوشت و قارچ و تخم مرغ پر از کثافت و آلودگیه مگه میشه اینها رو نشست ؟؟؟!!! ما رو مسخره کردید ؟؟؟!!!
خب اینها رو می شوریم و بعدش سینک رو می شوریم و ضدعفونی می کنیم
علی
۰۹:۱۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
در دمای 145 درجه با آب پخت !!!!! ؟؟ مگه میشه
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
وقتی که گوشت قرمز و مرغ شسته نشود خونهای روی آن باقی می ماند و وقتی بخواهیم تخم مرغ را آب پز بکنیم به همان دلیلی که گفتید متخلخل است بازهم اگر شسته نشود وقتی که جوش می زند کثافات روی پوسته به داخل تخم مرغ نفوذ میکند.
ناشناس
۰۶:۰۱ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
خوراكيهايى كه قبل از پخت نبايد شست بپزيد بعد بشوريد
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
روی مرغ پر از غذای مرغ هضم نشده، پر، پوست پا و بدن، خون و مدفوع است. حتما باید شسته بشه و بعد سینک با آب و مایع سفید کننده ضد عفونی بشه.
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
اگر در کتاب مفاتیح خونده باشید نوشته روزی حضرت عیسی از شهری می گذشتند و دیدند چهره ی مردم زرد رنگ است شاگردانش دلیلش را پرسیدند حضرت فرمودند : مردم این شهر گوشتی را که می خورند نمی شویند به همین دلیل چهره ی زرد و مریض دارند
متاسفانه ما نکات علمی کتاب های خودمون رو رها کردیم و چسبیدیم به اطلاعاتی که معلوم نیست از کجای جهان گفته شده و علمی و ثابت شده هست یا نه
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
برگرفته از مجله های چینی خفاش و سگ خور
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
مگه میشه مرغ و گوشت رو نشیت و همینطوری کثیف پختتشون
استاد
۲۰:۱۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۱
شما یه بار چرخ کن بعد بشور که قشنگ شسته بشه
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
باید بشوری
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
مگه میشه اینا رو نشست؟؟؟یه چیزی میگید با عقل جور در نمیاد
ناشناس
۰۷:۲۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
باید شسته بشن مگه میشه
ناشناس
۰۷:۲۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
باید شسته بشن