باشگاه خبرنگاران جوان - در گزارشی که امروز دوشنبه (۱۸ دلو) منتشر شده، آمده که زندان مرکزی هرات جایی برای زندانی ندارد و در هر سلول بیش ۴۰ مرد زندانی هستند.
برخی از زندانیان گفتهاند که حدود پنج ماه را در این سلولها گذراندهاند.
زندانیان میگویند که هیچ محاکمهای یا روند قضایی را طی نکردهاند. والی طالبان در هرات نیز گفته است که آنها فقط حدود یک ماه پیش سیستم دادگاه شهری را راهاندازی کردهاند.
یکی از زندانیان درحالی که مجروح است گفته است که بسیاری از زندانیان کارمندان سابق دولت هستند.
این زندانی گفته است: "همه ما را بدون هیچ مدرک و محاکمهای به اینجا آوردهاند. ما نمیدانیم چه زمانی قرار است بیرون بیاییم."
والی طالبان که خبرنگار اسکای نیوز را همراهی میکرده، سخنان این زندانی را قطع کرده و به مترجم دستور داده است که آنرا ترجمه نکند.
اسکای نیوز نوشته که طالبان به جامعه بینالمللی گفتهاند برای همه کارمندان دولت سابق یا کسانی که در کنار نیروهای خارجی کار میکردند، عفو اعلام کردهاند؛ اما شواهد نشان میدهد که این وعده عملی نشده است.
این رسانه به ناپدیدشدن عالیه عزیزی، رئيس سابق بخش زنان زندان هرات اشاره کرده و نوشته است که او یکی از افرادی بود که نامهای از سوی طالبان در مورد عفو در صورت بازگشت به کار دریافت کرده بود.
عزیزی در دوم اکتبر از طرف نبی خلیل، رئیس عمومی زندان هرات تماس تلفنی دریافت کرده و به وظیفه فراخوانده شده است.
عزیزی خانه را به مقصد زندان ترک کرده و طبق مدارک تلفنی که از سوی شرکت مخابراتی محلی به خانواده عالیه عزیزی داده شد، آخرین تماسی که دریافت کرده از طرف رئیس زندان هرات بوده است. خانواده عالیه از آن زمان تاکنون او را ندیدهاند.
رئیس زندان هرات اما در گفتگو با اسکای نیوز تأکید کرده است که نمیداند چه اتفاقی برای عالیه عزیزی افتاده است.
رئیس زندان هرات گفته است که معتقد است "عالیه عزیزی فاسد است، اموال زندانیان را دزدیده و برای درخواست پناهندگی به کشور دیگری فرار کرده است."
رئيس زندان طالبان در هرات گفته: "اگر او اینجا بود، من قطعا در مورد آن می دانستم. این ایده که ما به نوعی مسئول ناپدیدشدن او هستیم، ساختگی است."
نظر خانواده عزیزی بسیار متفاوت است. آنها متقاعد شدهاند که عالیه در بند استخبارات طالبان است.
به نوشته اسکای نیوز، طالبان به شوهر عالیه عزیزی هشدار دادهاند که در مورد ناپدیدشدن همسرش سکوت کند و زیاد سر و صدا نکند.
ضیا از ترس اینکه وضعیت عزیزی را بدتر کند به این شرط پایبند بوده است، اما اکنون میگوید که دیگر نمیتواند سکوت کند.
طالبان اخیرا در کابل نیز چهار نفر از زنان معترض را بازداشت کردهاند؛ اما مسئولیت آن تاکنون نپذیرفته است. مقامهای طالبان میگویند، در تلاش پیداکردن ناپدیدشدگان هستند.
انتهای پیام/ ر