سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نفت:

عمده پول نفت، نقدی دریافت می‌شود/ قیمت گاز واقعی خواهد شد

اوجی گفت: عمده وصول مطالبات ناشی از فروش نفت، نقدی است و درآمد‌های نفتی به حدی رسیده که قدرت چانه زنی دیپلمات هایمان در وین را بالا برده ایم و فشار حداکثری شکست خورده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - وزیر نفت در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به سوالات زیر پاسخ داد:

اقدامات دولت سیزدهم برای تامین گاز و سوخت زمستانی چه بود؟

اوجی: در آغاز به کار دولت سیزدهم ذخایر سوخت مایع نیروگاهی ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته بود. در اولین اقدام، نرخ کرایه‌های تانکر‌های سوخت رسان را با مصوبه دولت، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش دادیم.

۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی که همراه با گاز تولید شده بود و با کشتی روی آب مانده بود؛ این میعانات سال گذشته به علت تامین نشدن کشتی، باعث کاهش تولید گاز شد اما امسال سطح مصرف آن ها را در داخل اعم از پتروشیمی‌ها و پالایشگاه ستاره خلیج فارس و مینی ریفاینری‌ها بالا بردیم و صادرات میعانات نیز، دو تا سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافت؛ یعنی، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون متر مکعب میعانات گازی که روی آب داشتیم، کاهش پیدا کرد. روزانه ۸۵۰ تا ۸۶۰ هزار بشکه میعانات جدید همراه با گاز تولید می‌شود و این کار،  به ناوگان صادرات نفت نیز کمک کرد.

از سال ۱۳۹۴ تا اوایل آذر هیچ افزایش قیمتی برای مشترکان پرمصرف نداشتیم. با مصوبه دولت، ۱۲ پله را برای مشترکان تعریف کردیم که سه پله ابتدایی یعنی ۷۵ درصد از مشترکان که ۵۰ درصد از مصرف را به خود اختصاص داده اند، افزایش قیمتی ندارند، اما از پله چهارم به بعد، برای هر پله نسبت به پله قبل، ۴۰ درصد افزایش قیمت دادیم که منجر به کاهش حدود ۲۵ میلیون مترمکعبی گاز؛ یعنی معادل یک فاز پارس جنوبی و کاهش نیاز ۵.۵ تا ۶ میلیارد دلاری از حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای توسعه صنعت گاز شد.

اقدام بعدی سوآپ گازی از ترکمنستان بود که از دی سال ۹۵ بنا بر دلایلی قطع شده بود و با دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و نگاه آن به کشور‌های همسایه، مجددا برقرار شد و به تامین گاز استان‌های شمال شرق و شمال کشور کمک کرد.

خسارت صنایع انرژی بر مانند فولادی‌ها و پتروشیمی به علت قطعی گاز چگونه جبران می‌شود؟

اوجی: در صنایع سیمانی، سوخت مایع به طور کامل تامین شد و همان قیمت گاز طبیعی را از آن‌ها دریافت کردیم. در بحث صنایع غیرعمده نیز هیچ گونه قطعی در سراسر کشور انجام نداده ایم. در مورد پتروشیمی‌ها، از اوایل دی کاهش را آغاز کردیم که از قبل، سوخت مایع آن‌ها را نیز تامین کرده بودیم؛ فقط بخشی از آن‌ها مانند تولیدکنندگان متانول و اوره و آمونیاک، تا حدودی دچار آسیب شدند که از قبل اعلام کرده بودیم، تعمیرات اساسی خود را در این بازه زمانی انجام دهند تا آن‌ها را بستانکار شرکت ملی گاز کنیم. طبق قانون نیز برای صنایعی که با کاهش گاز یا قطع آن آسیب دیده باشند، خسارت پرداخت خواهد شد.

پیش بینی می‌شود که هر سال با افت تولید گاز مواجه باشیم؛ برنامه وزارت نفت چیست؟

اوجی: طی ۸ سال آینده نیاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش‌های بالادست، پایین دست و بهینه سازی نفت و گاز داریم که اگر این کار انجام نشود، سالانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب کاهش تولید خواهیم داشت و ممکن است نیازمند واردات شویم.

نوع قرارداد‌ها را به شکلی تغییر داده ایم تا برای سرمایه گذار جذاب باشد. ۷ تا ۸ میدان گازی و نفتی را عقد قرارداد انجام داده ایم به شکلی که سرمایه گذار میدان را توسعه می‌دهد و از کنار تولید آن، عایداتی به دست می‌آورد. ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار از منابع شرکت ملی نفت و گاز برای طرح هایمان استفاده خواهیم کرد و همین حدود نیز از منابع بانکی و هلدینگ‌ها به دست خواهد آمد. سرمایه گذاران چینی پیرو توافق نامه ۲۵ ساله ورود خواهند کرد که همین قالب قراردادی را به شرکت‌های روسی نیز پیشنهاد داده ایم.

طرح‌های بهینه سازی به کندی پیش می‌رود؛ تحلیلتان چیست؟

اوجی: یکی از راهکار‌های بهینه‌سازی، تغییرات قیمتی بود که انجام شد. اصلاح موتورخانه‌ها نیز موضوعی است که شرکت ملی گاز آماده بهینه سازی موتورخانه‌ها به صورت «مجّانی» است. تا پایان ۱۴۰۴، یک میلیون و ۴۰۲ هزار خودرو عمومی، دوگانه سوز خواهند شد. ۱۰ تا ۱۱ میلیون هزینه تبدیل هر خودرو به حالت دوگانه سوز است که این هزینه را شرکت ملی پالایش و پخش می‌پردازد و برای مالکان خودروها «رایگان» است. استفاده از این طرح‌ها، نیازمند درخواست مردم است که باید استقبال کنند و ما آماده اجرا هستیم.

با وجود تغییر تعرفه‌های گاز، همچنان شاهد مصارف غیرمتعارف پرمصرف‌ها هستیم. چرا طبق قانون قیمت‌ گاز برای آن‌ها واقعی نمی‌شود که یارانه انرژی دریافت نکنند؟

اوجی: افزایش قیمت‌ها اثرات تورمی خواهد داشت و باید تاب آوری جامعه را در نظر گرفت. بنا داریم تا در گام‌های بعدی قیمت را به سمت واقعی شدن پیش ببریم. امسال در اروپا، قیمت هر مترمکعب گاز، به یک دلار و ۳۳ سنت رسیده است.


بیشتر بخوانید:


برنامه برای جلوگیری از اتلاف انرژی در صنعت نفت به ویژه گازهای مشعل چیست؟

اوجی: بالغ بر ۴۰ میلیون مترمکعب در حوزه مشعل‌ها، مصرف گاز رقم می‌خورد و طی هفته‌های آینده، با شرکت‌های توانمند داخلی منعقد خواهد شد که این گاز‌ها را در قالب واحد‌های شبیه به ان جی ال مصرف کنند. بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب گاز که عمدتا در میادین غرب کارون است، توسط سرمایه گذاران تبدیل به خوراک پتروشیمی‌ها خواهد شد.

افزایش قیمت نفت و میعانات چقدر بر افزایش درآمد‌های نفتی موثر بوده است؟

اوجی: این افزایش درآمدها، هم ناشی از افزایش حجم است هم ناشی از افزایش قیمت‌های جهانی. بخش عمده وصول مطالبات ناشی از فروش نفت، نقدی است و بخش کمی از آن به صورت تهاتر کالا انجام می‌شود. قرار است تهاتر مشارکت در پروژه‌ها را نیز انجام دهیم. تا پایان دی، بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار در سامانه نیما با کمک پتروشیمی‌ها تزریق شد. صادرات نفت نیز کمک مهمی به ذخایر بانک مرکزی کرد.

بالغ بر ۱۱۰ درصد از تعهد خود در تبصره ۱۴ قانون بودجه را طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، اجرا کرده ایم. تعهد ما در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال نزدیک به ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۲۸۲ هزار میلیارد تومان حاصل از فروش نفت و گاز و فرآورده‌های آن در بخش داخلی و خارجی را واریز و به تعهد سقف بودجه امسال نیز عمل کرده ایم. درآمد‌های نفتی به حدی رسیده که قدرت چانه زنی دیپلمات هایمان در وین را بالا برده ایم و فشار حداکثری «صد در صد» شکست خورده است.

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، پیش تر در اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد در قم، از افزایش چهل درصدی فروش نفت خبر داده بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
معلم
۰۰:۲۸ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
سلام یک مثال میزنم تا روشن بشه پتروشیمی شیراز اوره و امونیاک تولید میکنه در یک سال یک وشش دهم میلیارد گاز مصرف میکنه مال صندوق های نظامی و بانک مثل غدیره عمدتا است وقیمت گاز در عراق ۲۰ سنت و در ترکیه ۳۰ سنت ودر اروپا بیش از یک دلار برا هر متر مکعبه اوره قبل از ژانویه ۴۰۰ دلار و الن ۸۰۰ دلاره و کود عمده و کشاورزی و نیز تولید اصلی این پتروشیمیه با چهار صد دلار که حساب کنی وپول گاز با نرخه ترکیه ۵۰۰میلیون دلار فقط پول گازش است و کل درآمد این پتروشیمی در نه ماه ۸۸۰۰ میلیارد تومان بوده اگر دلار رو ۲۵ تومان حساب کنید ۷۵۰۰ میلیارد تومان میشه یعنی با پول گازی که برا تولید برق مصرف میشه پول یک سال محصول میشه ۷۵ درصد پول گاز.اما گاز رو ۲۶۰۰ فروختن نه سی سنت که میشه ۷۰۰۰ هزار تومان ان هم پول ترکیه.بدتر اینکه ما باید سیب زمینی رو گرونتر بخریم چون کود رو به قیمت دلار فوب خلیج فارس تا سه ماه قبل ژانویه فروخته اند یعنی کیسه ای هفده دلار وکیسه ۵۰۰ هزار تومان.البت این اعداد کمی متغیره.لطفا کم به بورس و پتروشیمی پنهانی و بانکها و....کمک بشه.تو فولاد هم همینطوره که داستان خودش رو داره مثلا دهها میلیون متر مکعب گاز یارانه ای گرفته و میگیره.البته بازنشستگان بایستی حقوقشون تامین بشه ولی اینطوری نه؟؟؟؟ هر کس هر طرحی داره بگه پول خوراک شامل گاز و نفت اون چقدره و پول اون رو در میاره.خوب اگر وضع این صنایع خوبه چرا مطابق گزارش استاندارد و پور میزان بدهی ایران در ۲۰۱۹ صد میلیارد دلار زیاد شده.یا مطابق یک مقاله برای رسیدن به سقف فولاد در سال ۱۴۰۴ باید هشتاد میلیارد دلار سرمایه گزاری کرد و اصلا در پنج سال ما هشتاد میلیارد دلار فولاد مون زیاد میشه میخوام بگم پول گاز و نفت و برق حاصل از اونها تقریبا رایگان که سرمایه گذاری عطیمی لازم داره و بسیار ارزشمنده رو به راحتی به باد ندید و بعد بدهی ملت زیاد تر بشه اینها حدود بیست سی درصد پول خوراک بیست سی درصد مالیات و دستمزد بدند که اینها مبلغی ناچیزه معمولا زیر پنج درصد پول خوراک میدن.
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
اروپا داره گاز میخره یا میفروشه ؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
مردم آرزوی همه چیز رو دارن و شما دنبال چرندیات فقط هستید !
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
حقوق ها ی ما را هم مثل حقوق خودت واقعی کن
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
بی لیاقت ها
کشور رو به پرتگاه بردید
جوانی ما نابود شد
به خاطر هیچ !
پیمان اشراقی
۱۴:۳۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
سلام ،

رفته بودید روسیه ،
در تلویزیون ،
دیدمت ، خواستی بنشینی ، یک نفر آمد باهات حرف زد ، امیر عبداللاهیان می گفت ولش کن زود بشین ،
مستند ۳۲ ساعته ،
خسته نباشید .
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آمریکا فشار بیارید تو ایران پی پل شعبه بزنه خسته شدیم انقدر پول به شرکتهای خارج از ایران دادیم تا یک حساب بسازن ، به وب مانی روسیه که دوست شما هست بگید یک شعبه تو ایران بزنه مگه نمیگید رفیق شماست
ا
۱۴:۱۷ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
افزایش قیمت‌ها اثرات تورمی خواهد داشت و باید تاب آوری جامعه را در نظر گرفت. (بین متن گفته شده)
خیالتون راحت مردم پوست کلفت شدن و تاب میارن شما بالاببرید
شهروند
۱۴:۰۸ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
پس لطف کنید درامد کارگر و کارمند را هم واقعی کنید
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
وزیر خان قیمت کپسول گاز تو دوسال ۴ دفعه تغییر کرده دلامصب توهم از وزیر اقتصاد یاد بگیر یارانه تو ده سال هیچ فرقی نکرده تو از همی الان معلومه میخای گرون کنی بزنی جیب روت نمیشه
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
اینقدر زیاد کنید مردم نتوند پرداخت کنند مرد حسابی گیر دادی جیب مردم بزنی
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آقای وزیر شما که داری قیمت گاز مصرف کننده اروپایی را اعلام مینمایی ؟!؟! چرا دستمزد شهروند ارو پایی را اعلام نمی کنی ؟؟؟؟؟؟ نمی تونی بگی من به دستمزد کاری ندارم و تازه مهم تر اینکه نفت گاز و مشتقات آنها یه سرمایه ملی هست پس آیا ملت ایران از این سرمایه هیچ سهمی ندارند ؟؟؟ به فکر سرریز شدن جیب خوودتان و دیگر مسئولان هستید؟؟؟؟؟ همین الان هر ماه از هر کنتور گاز درصدی از مبلغ مصرف را بعنوان کمک به لوله کشی روستاها میگیرید شاید خیلی ها این را پرداخت میکنند ولی خبر ندارند !!!!! مگه شرکت گاز هر روز لوله کشی به روستاها دارد چه زمانی این مبلغ از فیش گاز قطع میشود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
یه خری بود میگفت آب و برق را مجانی میکنیم
سید مرتضی موسوی
۱۲:۲۸ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
همش میره تو شکم فرهنگیان بازنشستگان کارمندان، معلولین شدید و خیلی شدیدفاقددرامد متأهل در شرایط سختی زندگی می کنند حقوق فرهنگیان، بازنشستگان میلیون میلیون زیاد می‌شود اما مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته خیلی شاهکار کنند 100هزار افزایش می دهند این عدالت نیست خانواده های معلولین در شرایط فعلی دارند له می شوند کسی هم به فکر آنها نیست حرفهای زیادی زده شده است اما عمل نشده جای تاسف دارد، آقايون به اصطلاح مجلس محرومان چرا برای قانونی که خودتان تصویب کردید بودجه ای برای اجرای این ماده27 تخصیص نمی دهید خجالت آور است درکشوری با این همه منابع مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد این قدر باشد
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
خب اگه عمده پول نفت نقدی گرفته میشه پس افزایش درامدی کشور چرا تاثیر در زندگی مردم نداره قبلا میگفتن دلار نمیاد حالا که نقدی میگیرید چرا اینقدر اوضاع اقتصادی روز به روز داره خرابتر میشه
رضا
۱۲:۰۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آقای اوجی حقوقت چقدره حقوق یه کارگر چقدره زیادی سیری خبراز دل گشنه نداری زیاد اورد وادا داری
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
ضعيف ترين وزير نفت در تمام دوران
منصور
۱۱:۲۸ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
وقتی میخواهید پول بگیرید // میگید قیمت ها بایستی واقعی شود و با دلار حساب میکنید
وقتی میخواهید حقوق کارکنان دولت را بدید لازم نیست واقعی بشه و با ریال حساب میکنید
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
حاضرند نفت ومشتقاتش را مفت به چین ونزوئلا.... بدند ولی به مردم نه باید به مردم به قیمت واقعی بدندما دومین کشور دارای ذخایر گاز درجهان هستیم
علی
۱۱:۲۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
قیمت گاز باید اصلاح بشه . قبض گاز ۶ ماه برای ما اومده ۶۴۰۰ تومن .همینجوری قبض میدید که از کل اروپا بیشتر مصرف گاز داریم .
حسن کاشانی فرد
۱۴:۵۳ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
داری چرا وپرت میگی لاف نزن
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
والا عین حقیقت رو گفتم . بعد کلی پیگیری ،قبض گاز اومد ۶ هزار تومن . فکر میکردم الان یه میلیون میاد .وقتی دیدمش خندم گرفت . بنده ساکن خوزستان هستم .
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
اقای اوجی شما وزیر جهادی وانقلابی هستی چرادفکری بحال معشیت وحقوق بازنشستگان کد۲۳ صندوق نفت نمئ فرمایید بقران درمضیقه وفقرمطلق هستیم ما از یک خانواده هستیم ودرست نیست دراین تورم وگرانی له بشویم وشما ساکت بنشینید بخدا مستاجریم و۶فرزند داریم لطفاً ورود بفرمایید وحق ما را بدهید
ناشناس
۱۴:۵۳ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
خوش به حالتون حداقل شما از خانواده وزارت نفت هسنید میتونید انتظار بهبود اوضاع تون را داشته باشید ما تامین اجتماعی ها که فرزندان ناتنی این کشوریم انتظار افزایش حقوقم نباید داشته باشیم
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
باز هم هدف جیب ملت است

نفت و گاز مگر ملی نیست؟؟؟؟!!!!

پس چرا به صاحبان اصلی جنس خودشان را چند برابر بهشون تحمیل می کنید
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آرررره هه هه شکســــــت خورده ولللی درد داااره
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آقای اوجی ما توی ایران زندگی ‌می کنیم نه اروپا که قیمت هر مترمکعب بالای یک دلار باشه
ا
۱۴:۲۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آخه نمیگه که اروپا داره وارد میکنه وحقوقشونم که چه عرض کنم !! ولی ما صادر میکنیم و رتبه اول منابع گازی جهانم داریم !! عربستان که انقدر ازش میگیم و میگیم و.. یارانه نفت به مردم نمیده؟؟؟؟؟! ما یارانه نفت نمیخوایم اما دیگه قیمت گاز اروپا رو هم تو سرمون نزنید !! میخواید اینجا با 45تومن یارانه قیمت گازم عین اروپا کنید؟؟! رو که نیست ..... !
ارکان ثالث فاز ۱۲ پارس جنوبی
۱۰:۱۴ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
جناب آقای اوجی لطفا فکری بحال کارکنان شرکتی فاز ۱۲ کنید، از خیر تبدیل وضعیت گذشتیم! لااقل وضعیت حقوق،خدمات، خوابگاه، بیمه تکمیلی و..... رسیدگی شود لطفا.
متاسفانه شرکت‌های پیمانکاری در این فاز هرکاری دوست دارند می کنند و هیچ نظارتی نیست! چطور در این شرایط در یک واحد ۶۰ متری ۸ نفر زندگی کنند!
شما را بخدا اگر مسلمان نیستید لااقل آزاده باشید!
آقای اوجی و مسئولین محترم بخدا ما حیوان نیستیم!!!
آقای اوجی بخدا ما این وضعیت را استخوان در گلو تحمل میکنیم........
شما رو به حضرت فاطمه زهرا س قسم می دهیم پخش کنید.
با تشکر پرسنل شرکتی فاز۱۲ مجتمع گاز پارس جنوبی
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
فقط یه طوری نشه پول های نقدی داخل همون وزارت نفت بمونه وهزینه حقوق بشه
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
آ یا تحریم نفتی برداشته شده و حالا ایران میتونه نفت بفروشد یا نه لطفا بجای این همه حرف غیر شفاف حقیقت و به مردم بگید
خرزو
۰۹:۳۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
در دهه مبارک زجر دعا میکنم خداوند تبارک نسل شما را منقرض کنه که دلار نقدی تون هم به درد مردم بی نوا نخورد.
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
همه چیز قیمتهاش واقعی شده فقط نمیدونم چرا دریافتی هامون واقعی نمیشه دوستان شما نمیدونید چرا؟!!!