باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- قباد محمدی گفت : قبل از انقلاب هیچ خانه بهداشتی در کرمانشاه وجود نداشت، حتی یک مراقب سلامت و یا یک بهورز و کسی که کارهای بهداشتی و درمانی را انجام دهد، در روستاهای استان نداشتیم، اما هم اکنون ۱۱۵۰ بهورز در ۶۳۰ خانه بهداشت، مسئول بهداشت و سلامت افراد در روستاهای استان هستند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در آن دوران به ازای هر ۱۰۰ هزار نوزاد ۷۶ نوزاد فوتی داشتیم که این تعداد اکنون به ۱۰ نوزاد رسیده است.
در کودکان زیر پنج سال هم در هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰۴ فوتی داشتیم که این تعداد به حدود چهار کودک رسیده است.
این کاهش آمار مرگ و میر کودکان و نوزادان نشان از توسعه نظام مراقبت در سطح استان و توسعه عدالت سلامت در کشور است.
شاخص امید به زندگی از ۵۰ سال در دوران پیش از انقلاب هم اکنون به ۷۳ سال رسیده است.
پیش از انقلاب تنها ۴۰۰ پزشک که عمدتا خارجی و از کشور پاکستان و هند بودند در کرمانشاه فعالیت میکردند، هم اکنون این تعداد به حدود پنج هزار پزشک عمومی، دندانپزشک، داروساز، متخصص و فوق تخصص در استان رسیده است.
قبلا تنها در مرکز استان بیمارستان داشتیم، اما اکنون تمام شهرها صاحب بیمارستان هستند و در یکی دو شهر کوچک باقی مانده بیمارستان در حال ساخت است.
خوشبختانه نظام توزیع دارویی در سطح استان گسترده شده است.
سه کارخانه داروسازی و یازده کارخانه تجهیزات پزشکی در سطح استان فعالیت دارد این پیشرفتها در حالیست که قبل از انقلاب وارد کننده صرف دارو و تجهیزات بودیم.
این آمارها شاید به ظاهر یک عدد باشد، اما برای آنها زحمات بسیاری از جمله ساخت خانههای بهداشت، رشد و توسعه دانشگاههای علوم پزشکی، تربیت نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان از جمله آموزش پزشکان و پرستاران، ساخت کارخانجات داروسازی و تجهیزات پزشکی، ساخت بیمارستان و. کشیده شده است.
شش هزار دانشجو در رشتههای مختلف در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تحصیل می کنند این دانشگاه در حوزه تحقیقات در رتبه هشتم دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد که فقط سه دانشگاه از این هفت دانشگاه پیشتاز در تهران هستند.
این دانشگاه در حوزه فناوری در رتبه سوم کشور قرار دارد.
۲۴ پروژه بهداشتی و درمانی در کرمانشاه افتتاح می شود این پروژهها با صرف اعتبار ۲۷ میلیارد تومان در دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد .
انتهای پیام/د