سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد گزارش می‌دهد

آلام شیخ شبان کی مرهم می‌یابد؟

حدود ۵ سال است که یک سوم جمعیت روستای ۶ هزار نفری شیخ شبان اختیار زمین‌های کشاورزی و مسکونیشان را ندارند.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - به داد مردم برسید؛ خدا راخوش می‌آید نگذارید کشاورز یک من جو بکارد؟

همین فریاد دادخواهی بود که ما را به شیخ شبان روستای نمونه ایثارگری کشور در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری کشاند؛ این یکی از مطالبات مردم روستا بود.


بیشتر بخوانید


دو هزار نفر از اهالی باید خانه‌های خود را تخلیه کنند، زمین‌های که سال ۶۵ اهالی به بنیاد مسکن برای ساخت و ساز واگذار کرده بودند.

یکی از اهالی روستای شیخ شبان می‌گوید: بعد از ۱۸ سال می‌گویند: قولنامه‌های شما اصلا به درد نمی‌خورد.

قرار گیری زمین‌های کشاورزی و مسکونی این روستا در اراضی ملی و حفاظت شده

مردم روستای شیخ شبان چهارمحال و بختیاری پیگیر مطالبات زمین‌های کشاورزی و مسکونی خود هستند؛ زمین‌های کشاورزی و مسکونی این روستا در اراضی ملی و حفاظت شده قرار گرفته و اهالی نمی‌توانند در این زمین‌ها کشاورزی کنند.

مشکلات اهالی روستای شیخ شبان در استان چهارمحال و بختیاری، پارسال در سفر حجت الاسلام رئیسی به گوش رئیس وقت قوه قضائیه رسید و دستوراتی از این قرار داده شد:

- رفع محدودیت حفاظتی از زمین‌های کشاورزی منطقه شیدا
- ضرورت تعیین تکلیف اسناد مالکیت توسط بنیاد مسکن
- تشکیل فوری شورای حفظ حقوق بیت المال استان

حجت الاسلام رئیسی ضرب الاجل سه ماهه برای رفع مشکلات روستای نمونه ایثارگری شیخ شبان تعیین کرد، اما با گذشت ۱۸ ماه هنوز مشکل این اهالی حل نشده است.

اهالی می‌گویند ۳۰ هکتار از زمین‌ها توسط منابع طبیعی به بنیاد مسکن تحویل داده شد در صورتی که سال ۶۰ مستثنیات بوده اند.

یکی از اهالی گفت: می‌گویند باید واگذاری بگیری.

سال ۹۷ سه هکتار از زمین‌های روستا به عنوان اراضی ملی توسط منابع طبیعی به بنیاد مسکن تحویل داده می‌شود؛ زمین‌هایی که به گفته اهالی از سال ۱۳۶۰ جزو مستثنیات بوده است.

اولین جایی که باید پیگیر می‌شدیم بنیاد مسکن بود، پس یک ماه پیش برای پیگیری نزد معاون عمران روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری رفتیم.

رسول شهبازی گفت: سندی مربوط به اینکه اهالی هزینه واگذاری را در سنوات قبل پرداخت کرده اند موجود نیست.

طبق ماده ۴ قانون ساماندهی حقوق بیت المال باید در وجه بنیاد مسکن پرداخت شود.

اینجا نتیجه این شد که اهالی باید طبق ماده ۴ قانون ساماندهی برای حفظ حقوق بیت المال وجهی را که بنیاد مسکن در نظر گرفته است پرداخت کنند تا اسناد آن‌ها به رسمیت شناخته شود.

هفته پیش باز هم سری به این معاونت زدیم؛ تا ببینیم چقدر این مشکل حل شده است؟

شهبازی گفت: حدود ۳۰ هکتار از اراضی ملی واقع در محدوده قانونی طرح هادی روستای شیخ شبان از طریق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، در راستای وظایف قانونی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل داده شده است.

بنیاد مسکن نسبت به ساماندهی و تفکیک اراضی اقدام نموده و بعد از آن قیمت گذاری اراضی با مساعدت‌های لازم صورت گرفته است.

به مالکان آن دسته از اراضی که ساخت و ساز آن‌ها قبل از تحویل اراضی به بنیاد مسکن بوده است تخفیفات قانونی مطابق با ضوابط داده می‌شود و علاوه بر آن تقسیط هم مطابق با قوانین برای اهالی انجام می‌شود.

بنیاد مسکن حداکثر مساعدت لازم را طبق مقررات و دستورالعمل‌های موجود انجام داده است و با توجه به پیگیری‌ها و قول‌های مساعدی که در جلسات قبل انجام گرفت با همکاری مسئولان محلی، دهیار و بنیاد مسکن فهرست ۶۰ نفره از متقاضیان معرفی شد.

طبق قولی که داده بودیم سریع پرونده تشکیل و سند سازی موارد مربوط اقدام شد.

پرونده‌ها تشکیل، قیمت گذاری‌ها با بیشترین مساعدت لازم در روستا انجام شد و برای متقاضیان و فهرست اعلامی علاوه بر تخفیف‌های لازم که انجام شده است، بنیاد مسکن نسبت به تقسیط هم اقدام می‌کند و واگذاری‌ها را خدمت متقاضیان تقدیم خواهد کرد.

وضعیت منازل در حال تعیین تکلیف است و کسانی که مراجعه نکرده اند برای رفع مشکل و پیگیری باید به بنیاد مسکن مراجعه کنند.

اما چطور مستثنیات سال ۱۳۶۰ در سال ۱۳۹۷ تبدیل به منابع ملی شد؟

ماجرا از این قرار است که اهالی روستای شیخ شبان به دلیل قرار گرفتن زمین‌های کشاورزی خود در محدوده اراضی ملی و حفاظت شده نمی‌توانند در زمین هایشان کشاورزی کنند.

یکی از اهالی می‌گوید: به داد مردم برسید؛ خدا راخوش می‌آید نگذارید کشاورز یک من جو بکارد؟

او گفت: در زندان که بودم به من گفتند به چه علت زندان شدی؟ گفتم هیچی، چون در ملک خودم کار می‌کردم جریمه ام زندان است.

سهیل توکلی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: ملاک ما برای تبدیل زمین‌ها به اراضی ملی عکس‌های سال ۱۳۴۰ است اگر کارشناسان تشخیص دهند که مستثنیات هستند آرا تمکین و نقشه‌ها اصلاح می‌شوند.

عبدالرضا علیمحمدی دادستان عمومی و انقلاب چهارمحال و بختیاری می‌گوید: پرونده اهالی شیخ شبان در جریان است؛ به رای کمیسیون ماده واحده‌ای که اراضی را ملی اعلام کرده بود اعتراض کرده اند، این موضوع در دادگاه بررسی و در صورتیکه حقی داشته باشند به آن‌ها بازگردانده می‌شود.

مدعی دیگر زمین‌های کشاورزی و مسکونی روستای شیخ شبان محیط زیست است

شهرام احمدی مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری می‌گوید: ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از زمین‌های موجود در این روستا در منطقه حفاظت شده شیدا واقع شده است و این مسئله در شورای عالی محیط زیست مطرح می‌شود.

علی بالی معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور می‌گوید: آقای فلاح زاده رئیس سازمان محیط زیست دستور داده است که دستور العمل بازنگری مراتع مجدد بررسی شود.

حدود ۵ سال است که یک سوم جمعیت روستای ۶ هزار نفری شیخ شبان با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند؛ با توجه به اینکه این موضوع پارسال تعیین تکلیف و دستورات لازم داده شده است، اما واقعا مشخص نیست گیر کار کجاست که هنوز این مشکل حل نشده است؟ حالا اهالی منتظر سریع و اقدامی امیدوارکننده از سوی دولتمردان هستند.

گزارش از افسانه احمدی فارسانی

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
من اهل همین روستام میدونید ما بیشترین شهید وجانباز وایثارگر را نسبت به جمعیت در۸سال دفاع مقدس دادهایم
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
نفرین بر این همه ظلم وستم
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
یه مقدار از زمین‌های ما رو گرفتن دارن به بنیاد
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
در مناطق خوش اب وهوای شهرستان تفت استان یزد با سو استفاده از قانون رونق تولید در بخش کشاورزی هتکارها اراصی ملی که هیچوقت کشت نمی شده با زدو بند اثار کشت گرفتند ومالک شدند و شهرک سازی کردندوبا حفر چاهای عمیق استخرهای بزرگ خود را پر کردند قابل توجه اقایانی که خیلی از کسانیکه ساکن این شهرکها هستند به گفته مردم محلی قضات وکارکنان قوه قصاییه وثبت هستند
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
در مناطق خوش اب وهوای شهرستان تفت استان یزد با سو استفاده از قانون رونق تولید در بخش کشاورزی هتکارها اراصی ملی که هیچوقت کشت نمی شده با زدو بند اثار کشت گرفتند ومالک شدند و شهرک سازی کردندوبا حفر چاهای عمیق استخرهای بزرگ خود را پر کردند قابل توجه اقایانی که خیلی از کسانیکه ساکن این شهرکها هستند به گفته مردم محلی قضات وکارکنان قوه قصاییه وثبت هستند
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
گارگر و کشاورز همیشه مورد ظلم و هجمه قرار گرفته اند و مسئولان در شعار خوب هستند و وقتی خرشان از پل گذشت در عمل فراموشی میگیرند
ایرانی
۰۷:۴۶ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
قانون برای ضعفا است!!!