سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از فقر و تنگدستی مردم تا دغدغه‌ای به نام تأمین نان در دوران پهلوی

زنگویی گفت: انقلاب اسلامی یک واقعه بسیار بزرگ و عظیمی بود که در ایران اتفاق افتاد و مسیر تاریخ و تحولات منطقه و جهان را عوض کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ دهه مبارک فجر یادآورپیروزی و فرجام شیرین سالها مبارزه علیه ظلم و ستم حکومتی فاسد است که دست نشانده و بر مردم تحمیل شده بود. حکومتی که هیچ بویی از اسلام و شریعت نبرده بود و با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی مردم همخوانی نداشت.

این شرایط ظلمانی و تاریک تاریخ ایران؛ دیگر قابل تحمل نبود و اینجا بود که با هدایت های داهیانه و روشنگرانه خمینی کبیر که برگرفته از فرهنگ عاشورا و تعالیم عالی دین اسلام در رویارویی با ظلم و ستم بود، مردم فصل جدیدی در حیات سیاسی کشور را رقم زدند.

مردم با دست خالی اما با روحیه و عزم مبارزاتی در مقابله ظلم و جور پهلوی ایستادند، تا در نهایت این ایستادگی و صلابت در برابر رژیم ستم شاهی جواب داد و انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. این انقلاب با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» پا گرفت و اکنون با گذشت ۴۳ سال از عمر با برکتش، نه تنها دستاوردهای عظیم و باشکوهی را رقم زده، بلکه به امید ملت های مظلوم دنیا هم تبدیل شده است.

اما آنچه که امروز ضروری تر از هر چیزی است، حفظ اصل نظام و انقلاب اسلامی در برابر هجمه های متعدد و شوم دشمنانی است که از زمان پیروزی انقلاب تاکنون، یک لحظه هم آرام نگرفته اند. در این شرایط دشمن با بزک کردن چهره پهلوی و با بزرگنمایی مشکلات موجود در کشور، به دنبال تطهیر پهلوی و تحقیر جمهوری اسلامی است. راه نجات در چنین شرایطی؛ افزایش بصیرت مردم و جهاد تبیین است که هر کس باید در حد و اندازه خودش از این وظیفه مهم فروگذار نکند. قطعا تبیین وضعیت کشور و مردم در دوره پهلوی و انقلاب اسلامی، بهترین ملاک برای روشنگری و آگاهسازی نسل جدید و مقابله با اهداف شوم دشمن است.

لزوم گفتمان سازی دستاوردهای انقلاب

حسین زنگویی استاد دانشگاه فرهنگیان، نویسنده و پژوهشگر بیرجندی با تاکید بر لزوم گفتمان سازی دستاوردهای انقلاب اسلامی، اظهارکرد: منظور از گفتان سازی یعنی اینکه مسئولان به جای تخریب یکدیگر در سطح کشور، با هم گفتگو و مشکلات شهرها و مناطق را مطرح و در قالب جلسات کارشناسی آسیب‌ها، چالش ها، فرصت ها و تهدیدات را بررسی کنند، تا مجموع این تعامل فکری، به راه حل هایی منجر شود.

وی افزود: اگر بجای گفتمان سازی و گفتگوی درون خانوادگی، به تخریب پرداخته شود، اختلافات بیشتر و نیروها دچار فرسایش می شوند و دیگر نخواهیم توانست به عنوان یک مرکز تجمیع نیروها، به تقویت هم کمک کنیم. بنابراین باید این گفتمان سازی به عنوان یک اصل مطرح شود تا نیروهایی که گرایش های متفاوتی دارند، اما به نظام، انقلاب اسلام و رهبری معتقدند، با بیان نقد و نظرهای بدون غرض، در تقویت اندیشه و اصلاح نظرات دیگران موثر باشند. در این صورت نیروها جمع و قوت و قدرت پیدا می کنیم.

او ادامه داد: اما در صورت ادامه اختلافات، در مقابل هجمه های دشمنان، بدخواهان و کسانی که از طریق رسانه های مجازی، ذهن و زبان مردم را منحرف و آنها را نسبت به نظام و کشور بدبین و انقلاب را ناکارآمد نشان می دهند، سست و فشل می شویم و قدرتی نداریم.

بی تدبیری برخی مسئولان به پای انقلاب نوشته نشود

این پژوهشگر با تاکید بر لزوم خباثت ها و جنایت های پهلوی و تبیین دستاورد های انقلاب اسلامی برای مردم، اظهارکرد: متاسفانه اگر یک محصول یا کالایی مثل یک صفحه تخم مرغ گران می شود، مردم این گرانی را که ناشی از بی تدبیری چند مسئول ضعیفِ فرصت طلبِ بادمجان دور قاب چین و مگس سفره انقلاب، است را به پای نظام و انقلاب می نویسند. در حالی که این افراد نه افراد انقلابی؛ بلکه کسانی هستند که در کنار افراد معتقد به باورها و جریان انقلاب، به عنوان پادوهای ستادهای انتخاباتی وارد می شوند و نان می آورند تا کباب ببرند. این افراد بعدا مدعی دریافت پست می شوند و بعد هم که به پست رسیدند، ناتوانی هایشان باعث این مسائل می شود.

زنگویی گفت: متاسفانه در این شرایط، بسیاری از افراد به جای ریشه یابی موضوع گرانی، به قد و قامت رشید انقلاب می پرند و آنقدر ناآگاهانه حرف می زنند و اقدام می کنند که این قامت رشید را به خاطر یک صفحه تخم مرغ، زمین می زنند و کوچک می کنند.

وی با بیان اینکه با این باورها و گفتارها و کردارهای نادرست، چهره انقلاب مخدوش می شود، در حالی که انقلاب کاری کرده است کارستان، گفت: متاسفانه در شرایطی که همه نقد می کنند و گناه فلان مدیر و مسئول را به پای انقلاب می نویسند، تاکنون ندیده ام و یا کم دیده ام که کسی از انقلاب دفاع کند.

فقر مردم در دوران پهلوی

این نویسنده اظهارکرد: در این خصوص به مصداق زندگی خودم برمی گردم، وقتی که نوجوان بودم و برای تحصیل از روستای افضل آباد به شهر آمده بودم، مردم برای نانشان درمانده و نیازمند بودند. هر خانواده ای امکان این را نداشت که فرزندش را برای تحصیل به شهر بفرستد، تمام تلاش روستایی ها و شهری ها و بازاری ها منحصر به این بود که خرج سالشان را تامین کنند، یعنی لقمه نانی به دست بیاورند تا در طول سال با آن گذران کنند.

زنگویی افزود: در طول سال، تقریبا بیشتر نیروهای روستایی و شهری، برای کار به شهرهای بزرگ تر می رفتند. در روستای خودم هم همه خانوارها به جز تعداد اندکی، برای تامین نانشان؛ نه برای تامین خودرو، آپارتمان، ویلا و … برای کارگری به شهرهای بیرجند، مشهد و زاهدان می رفتند تا با تامین لقمه نانی، شکم فرزندانشان را سیر کنند.

وی ادامه داد: اما امروز که به روستا می روم، شاهد ساختمان سازی های زیادی هستم، جلوی خانه افرادی که الاغ هم نداشتند، چندین خودرو با مدل های مختلف پارک است. کسانی را که به نام و نسب می شناسم، در حالی که در آن دوران یک خانه کارگری هم در شهر نداشتند، اما اکنون دارای املاک و ممالک بزرگ در سطح شهرها هستند. اما این محصول چیست؟ قطعا از برکاتی است که انقلاب آن را فراهم کرده است.


انقلاب شرایط رشد و وسعت مردم را فراهم کرد

استاد دانشگاه فرهنگیان گفت: در سال ۱۳۷۱ و زمانی که به عنوان دانشجوی فوق لیسانس می خواستم رساله بنویسم، دیوان نزاری چاپ نشده بود و بعد از ۷۰۰ سال هنوز خاک می خورد. دیوان ابن حسام خوسفی در سال ۱۳۶۶ و از طریق درآمد موقوفات بیرجند چاپ شد. یعنی از تمام مردم خراسان، کسی پول نداشت که به سراغ چاپ این دو دیوان عظیم و مظهر فرهنگ ما برود. ولی از سال ۱۳۷۲ تاکنون ، بنده به تنهایی بیش از ۲۰۰ جلد کتاب در مورد بیرجند و خراسان، در کتابخانه شخصی ام دارم. این یعنی یعنی رشد کردیم و انقلاب ما را وسعت داده، بزرگ کرده و برای ما شرایط ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: تعداد نویسندگان استان در قبل از سال ۱۳۷۰ به ۱۰ نفر هم نمی رسید، چرا که نمی توانستند آثارشان را چاپ کنند، آثاری هم که چاپ شده بود به کمک علم و یا سفارش خاندان حکومتی بوده است. ولی الان بنده به عنوان یک معلم ساده بیش از ۱۲ کتاب چاپ کرده و ۵۰ مقاله نوشته ام، این یعنی انقلاب کار کرده و شرایط رشد را برای مردم فراهم کرده است.

تامین نان مهم ترین مسئله مردم در دوران پهلوی

زنگویی با تاکید بر اینکه بجای اینکه به خاطر یک صفحه تخم مرغ، چهره انقلاب را خدشه دار کنیم، باید رهاوردهای انقلاب را در زندگی مردم ببینیم، گفت: در قبل از انقلاب، نان؛ مسئله زندگی بود و مردم می کوشیدند که نان را تامین کنند، اما اکنون برای کدام خانواده تامین نان مسئله اصلی است؟ آنقدر نان فراوان و ارزان است که اصلا مسئله ای حساب نمی شود.

وی بیان کرد: مادرم برایم نقل می کرد که در زمانی به دلیل شیوع بیماری وبا، طی دو هفته ۲۷ کودک در روستایمان از بین رفتند، اما اکنون کدام کودک می میرد و کدام بیماری بیداد می کند؟ همه اینها رهاورد انقلاب است.

او اظهارکرد: در دوران پهلوی، طبقه تحصیل کرده جامعه منتسب و منحصر به وابستگان حکومت و حاکمیت پهلوی بودند و به ندرت تحصیل کرده ای از بدنه مردمی وجود داشت، اما امروز در کدام روستا آدم بی سواد پیدا می شود؟ خوشبختانه همه به برکت انقلاب رشد پیدا کردند و صاحب مقام و مال و مکنت شده اند و به ندرت فرد بی سوادی پیدا می شود.

این نویسنده گفت: وقتی به کتاب های گذشته مراجعه می کنیم، عمده درآمد مردم از همان محصول اندکی بود که می توانستند تولید کنند که عده ای همین را هم نداشتد و در خدمت دیگران بوده و برای بزرگان و امرا کار می کردند. اما امروز همه صاحب کار هستند و مردم رشد کرده اند. اگر همین خدمات را بگوییم، برای انقلاب خدمت کرده ایم.

هدف دشمن اختلال در افکار مردم و تخریب پشتوانه انقلاب است

زنگویی تصریح کرد: اکنون نیازمند تبیین دستاوردها و خدمات انقلاب هستیم، چون اگر ما بخوابیم، دشمن بیدار و به دنبال ایجاد اختلال در افکار و اذهان مردم است و می داند افکار و اهداف و مقصد نهایی انقلاب کجاست، همان "استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی".

وی ادامه داد: کار اصلی دشمن ایجاد تردید در اهداف انقلاب اسلامی، اهداف کلی نظام و اهداف فرد و جمع و مردم است تا محاسبات مردم را عوض کند، تا دیگر مردم به دنبال آزادی نباشند و اگر هم باشند آزادی سطحی باشد، به دنبال استقلال نباشند.

او با بیان اینکه دشمن می خواهد عزم مردم را مختل و در ذهن و زبانشان نفوذ کند، گفت: همانطور که می بینیم تاکنون دشمن در ذهن و زبان خیلی از مسئولان نفوذ پیدا کرده، بطوری که این افراد تغییر موضع داده اند و در حالی که در ابتدا در خدمت انقلاب بودند، اما با اختلال در افکارشان اکنون در خدمت شبکه های جاسوسی انگلستان و غرب هستند.

زنگویی تصریح کرد: اختلال در افکار و محاسبات مردم خیلی خطرناک است و اگر مردم به عنوان پشتوانه انقلاب تحت تاثیر این اختلالات قرار بگیرند، نتیجه آن وحشتناک خواهد بود، چون دشمن به این نتیجه رسیده که اگر مردم را از پشت انقلاب جدا کند، انقلاب به زمین می خورد. به همین دلیل هم شبکه های اجتماعی فراوانی را راه انداخته و با نمایش فیلم و طنز و .. معانی و مضمامینی که در ذهن و به عنوان هدفش دارد را به مردم القا و آن ها را از حمایت و پشتیبانی از نظام جدا می کند، که البته  گاهی هم برخی از ما به سادگی و ناخواسته در زمین دشمن بازی می کنیم.

جنگ روایت ها به داخل خانه ها رسیده

استاد دانشگاه فرهنگیان اظهارکرد: باید بدانیم که امروز دشمن با داشتن تیم های کارشناسی و پژوهشکده های مطالعاتی و با حساب و کتاب و با توجه به نیازهای روحی و روانی مردم، هزاران رسانه با تخصص ها و سطوح مختلف را راه انداخته تا جنگ میدانی را که قبلا در ۸ سال دفاع مقدس اتفاق افتاد را به خانه ها بیاورد.

وی افزود: متاسفانه امروز جنگ روایت ها و اختلافات و تبلیغات به درون خانواده ها آمده است، اما خوب است که از خودمان بپرسیم که امروز برای تبیین انقلاب اسلامی در کجای میدان ایستاده ایم؟ آیا تماشاگریم یا پرچمدار دفاع از حق و مقابله با بدخواهی دشمنان؟

زنگویی با تاکید بر اینکه دفاع منطقی و هوشیارانه به عنوان سربازان فرهنگی در صحنه فضاهای مجازی ضرورت دارد، گفت: در این صحنه باید منطقی دفاع کنیم، چرا که در جنگ روایت ها، دشمن سعی می کند جای حق و باطل و قاتل و مقتول را عوض کند. بنابراین باید برای تبیین نظام اسلامی از هر راهی که می توانیم، دین خود را به انقلاب و شهدا ادا کنیم.

انقلاب اسلامی مسیر تاریخ و تحولات منطقه و جهان را عوض کرد

این پژوهشگر تاکید کرد: انقلاب اسلامی یک واقعه بسیار بزرگ و عظیمی بود که در ایران اتفاق افتاد و مسیر تاریخ و تحولات منطقه و جهان را عوض کرد. بر اثر این قدرتی که به دلیل انقلاب به وجود آمد، ابر قدرت ها به چالش کشیده شدند. طبق پیش بینی امام خمینی(ره) شوروی سقوط کرد، بیزاری مردم از حاکمان خودشان که متاثر از بیداری مردم ایران بود، در دنیا و عالم اسلام غوغایی به پا کرد و کشورهای منطقه را تکان داد، صدام بعد از ۸ سال تجاوز به ایران سقوط کرد، قذافی کشته شد، بن علی سقوط کرد و بر اثر بیداری ملت ها، تقریبا همه کشورهای منطقه به خودشان لرزیدند.

زنگویی گفت: وقتی چنین واقعه ای اتفاق می افتد که مسیر تاریخ جهان را عوض می کند، مسیر حکومت های منطقه را عوض می کند، ارزش های اسلامی را عرضه می کند و ارزش های لیبرالی غربی و سرمایه دارای را به چالش می کشد، باید گرامی داشته شود تا مردم و نسل های بعدی را به فکر وادارد که چرا بعد از ۴۰ سال از عمر انقلاب، هنوز در راهپیمایی شرکت می کنیم؟ قطعا هدف از این شرکت، این است که ارزش های بزرگ جامعه اسلامی و شعارهای انقلاب را که استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود را پیگیری کنیم.

وی افزود: باید داشتن استقلال و آزادی واقعی در حکومتی که در پناه اسلام و رهبر جامع الشرایطی که ۷۰ نفر از مراجع و بزگان کشور عدالت، مدیر و مدبری او را تایید می کنند، مغتنم بشماریم.

جمهوری اسلامی پنجه در پنجه استکبار ایستاده است

استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه متاسفانه در دهه های اخیر، کشور به دلیل بی کفایتی برخی از مدیران و مسئولان دچار چالش هایی شده است، بیان کرد: اما از طرف دیگر نباید فراموش کنیم که در دوره پهلوی؛ حتی خود شاه هم مثل سربازی برای دولت های استکباری بود و باید هر چه که می گفتند را انجام می داد، اما اکنون ایران کشوری است که در برابر قدرت های جهانی ایستاده ایم و پنجه در پنجه آمریکا و قدرت های استکباری انداخته است، به همین دلیل دشمن می خواهد این انقلاب را که منشا بیداری و پیدایش این نهضت جهانی شده را از بین ببرد.

زنگویی ادامه داد: در همین خصوص، دستگاه های تبلیغاتی دشمن کار می کند و مباحث اقنصادی و چالش های درونی و مشکلات را برای مردم مطرح و بزرگ می کند، اما مردم هم باید اهم و فی الاهم داشته و بسنجند که گران شدن یک صفحه تخم مرغ چقدر ارزش دارد؟ استقلال کشور، حفظ کشور تحت رهبری رهبر عادل، فراهم شدن سفره اسلام برای عموم، چقدر ارزش دارد؟

اختیار در تصمیم گیری ها یکی از دستاوردهای انقلاب

زنگویی خاطرنشان کرد: همه می دانند که در دوران پهلوی کشور چه شرایطی داشت و یک خانواده با ظلم و فساد و بی عدالتی، بر ملت حکومت می کرد. اما امروز این ملت خودشون برای سرنوشت شان تصممی گیر هستند و رهبرشان، رئیس جمهورشان، نماینده شان، شهردارشان و دهیارشان را هم خودشان انتخاب می کنند که این ارزش بزرگی است که در سایه ایجاد انقلاب فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در شرایط تبلیغات دشمن در قالب هزاران شبکه و وجود برخی از مدیران مغرض و نفوذی و لیبرال در بدنه جامعه، باید بدانیم که به دنبال چه برویم، گفت: ضمن تایید مشکلات موجود و دفاع از حل آن و انتقاد به مدیران بی کفایت، بنده معتقدم که باید اصل را حفظ کنیم. اگر تنه و ساقه درختی سالم بماند، اشکال ندارد ۴-۵ شاخه آن هم بشکند، چون دوباره ساقه و جوانه خواهد زد.

لزوم حفظ اصل نظام و انقلاب

این پژوهشگر بیان کرد: باید امسال هم  برای حفظ بدنه و ستون انقلاب و ارزش های دینی، در راهپیمایی ۲۲ بهمن حاضر شویم و با آرمان های اسلام و امام و انقلاب و شهدا بیعت و برای تحقق شعارهایی که داده شد، ایستادگی کنیم.

زنگویی با تاکید بر اینکه نباید به خاطر مشکلات جزئی از اصل انقلاب و نظام و رهبری دست برداریم، خاطرنشان کرد: به خاطر بی کفایتی و خیانت یک مدیر یا فلان سرمایه داری که اجناس را گران می کند، نباید اصل نظام را فراموش کرد، بلکه باید ضمن حفظ نظام و کشور، از طریق مجاری قانونی، نسبت به این بی عدالتی و ظلم و نفوذ اعتراض کرد.

وی بیان کرد: همانطور که امام خمینی(ره) فرمود که حفظ نظام؛ از اوجب واجبات است، یعنی نماز و روزه و حج واجب است اما همه اینها در یک نظام اسلامی قابل اجرا خواهد بود. پس حفظ اسلام برای ما مهم است؛ حتی اگر بی حجابی و  گرانی و … فراوان باشد. حفظ نظام هم با رهبری حاکمیت شریعت بر جامعه در سایه انقلاب اسلامی محقق می شود.

منبع :  خاورستان

انتهای پیام/

برچسب ها: دهه فجر ، دوران پهلوی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
یاید منطقی بود. در زمانی که ایران تحریم نبود و حکومت شاه ثروتمند از درآمد نفتی بود و جمعیت خیلی هم کمتر از حالا بود، چرا حلبی آباد داشتیم؟ چرا ده کوره ها داشتیم؟ چرا ....
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
سال 56 کارگری در خانه ما کار می کرد سیگار وینستون می کشید پدرم بهش گفت خیرالله چرا 5 تومن میدی پولت را دود می کنی به هوا میدی خیرالله گفت حاج آقا شما به من 25 تومن مزد میدی خرج خانه من روزی 15 تومن است هر روز 10 تومن اضافه دارم . این خاطره ای است که من شاهد زنده آن بودم و حالا کارگر روز مزد با 200 هزار تومن نمی تواند دخل و خرج کند و کم می آورد و شما از فقر آن زمان می گویید . امروز مزد کارگر و قیمت دلار نسبت به آن زمان حدود 8 هزار برابر و بیشتر شده ولی قدرت خرید آن زمان کجا و الان کجا !
ناشناس
۰۶:۱۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
به فکر الان مردم باشید گذشته ها گذشته
ناشناس
۲۳:۵۵ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
تا کی ؟! بسه دیگه ، به فکر مردم باشید.
عمار
۲۰:۴۳ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
وَمَنْ يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ . غیر ممکنها فقط به دست امت واحده رسول الله ص امت حزب الله ممکن شده و خواهد شد و حزب الله پیروز نهایست در سر تا سر جهان چه دشمنان اسلام مسلمین خوششان بیاید چه بدشان بیاید چه دلشان بخواهد چه دلشان نخواهد پرچم امت یکپارچه حزب الله همیشه بالا بوده و هست و خواهد بود و در سر تا سر جهان برافراشت خواهد شد با ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیه الله الاعظم عج .
روح بلند مرتبه و ملکوتی و مطهر امام خمینی ره شاد و قرین رحمت الهی خداوند جل جلاله باد و ننگ مرگ جهنم اسفل سافلین بر منافقین کوردلها و کفار و سلطنت طلبها و مافیای قدرت و ثروتشان در داخل ایران اسلامی عزیزمان و در خارج از ایران اسلامی باد که این بی وجدان بی غیرت هرزهای بی بندبار فاسد فاسق متجاهر هنجار شکنان خبیثان شیطان صفتان ملعونین با هزاران روش خون ملت مومنین ایران اسلامی را کرده اند توی شیشه و فقط کارشان اذیت آزار خرابکاری خلافکاری ترویج دادن فرهنگ غربگرایانه فاسدین و براندازی نظام مقدس در ایران اسلامی چیز دیگری نیست و هدفشان خار ذلیل کردن ملت و به بردگی کشیدن ملت ایران اسلامی و وطن فروشی و خیانت و جنایت و غارتگری و فروپاشی خانواده های مومنین و شکنجه گریست انشاءالله و به حول قوه الهی خداوند جل جلاله دیگر بیش از این فرصت بهشان ندهد و نابودشان کند به حق حقانیت خون و جان پاک مطهر و بلندمرتبه و ملکوتی جمیع شهداء والصدیقین . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه پیشگیرانه عادلانه خداپسندانه .
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
عجبببب