سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با کمبود محیط بان مواجه است

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: با کمبود ۲۳۸ محیط بان در این استان مواجهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یاسوج - سید اسدالله هاشمی گفت: کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار هکتار مناطق تحت مدیریت و دنا با بلند ترین قله چهار هزار و ۴۰۹ متر ارتفاع، توپوگرافی عمدتا" کوهستانی، وضعیت حفاظتی به مراتب سختی دارد بنابراین باتوجه به کمبود ۲۳۸ محیط بان در این استان، مطابق با استاندارد جهانی هر هزار هکتار یک محیط بان باید باشد، برای جبران این کمبود، هوشمند سازی دنا را در دستور کار خود قرار دادیم تا کار بر روی زمین نماند.

او گفت: با همکاری دانشگاه یاسوج موفق شدیم با نصب ۱۶ ایستگاه،  بخش اعظمی از ضلع جنوبی دنا را به صورت لحظه ای و برخط پایش شبانه روزی داشته باشیم، ضمن آنکه برای ظلع شمالی منتظر ابلاغ اعتبارات امسال هستیم که این کار بزرگ را نیز در ضلع شمالی دنا انجام دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این پایش آنلاین ، سنسورهای ۱۶ ایستگاه، حساس به صدای شلیک گلوله، صدای اره برقی، انواع گازهای متصاعد شده از آتش سوزی هستند که فورا" اطلاعات را به مرکز مانیتورینگ اداره کل در استان گزارش می دهند.

هاشمی، پایش آنلاین هوا را از دیگر اقدامات به روز محیط زیست در استان دانست و گفت: برای نخستین بار،  مرکز استان به سامانه پایش آنلاین هوا مجهز شد تا شهروندان  بتوانند با استفاده از گوشی‌های هوشمند خود در هر زمان و مکان بصورت آنلاین وارد این سامانه شده و از کیفیت هوا مطلع شوند.

او به شناسنامه دار کردن ۱۸ قلاده پلنگ در مساحت ۱۴ هزار هکتار از دنا اشاره کرد و گفت: در همین ۱۴ هزار هکتار، توسط دوربین های تله ای هوشمند ۲۲ تصویر از پلنگ دنا به ثبت رسید.  با کمک اساتید دانشگاه یاسوج با دقت بالا ۱۸ قلاده پلنگ شناسنامه دار شد. این کاری بزرگ بود که باعث شد دنا، مورد توجه جوامع طبیعت دوست بین المللی قرار بگیرد. ضمن آنکه هنوز بخش اعظمی از کار در دست اقدام است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان  تنها راه نجات محیط زیست کشور را مشارکت جوامع محلی در حفاظت دانست و گفت: برای نخستین بار با جوامع محلی عقد قرارداد شد که در حفاظت؛  به خصوص" آتش سوزی ها مشارکت بالایی داشتند، ضمن آنکه ۲ روستای حاشیه دنا که از نعمت گاز بی بهره بودند،  توسط محیط زیست استان بصورت رایگان مجهز به آبگرمکن های خورشیدی شدند، این کار باعث شد، وابستگی اهالی روستا به درختان بلوط برای گرمایش تا حدود زیادی قطع شود.

هاشمی با اشاره به اهمیت کار فرهنگی گزارش مختصری از اقدامات این اداره کل در حوزه فرهنگ  و آموزش نیز ارائه داد.

شاهرخ امیریان، مدیریت شعبه بانک سپه منطقه کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست ضمن تجلیل از اقدامات به روز محیط زیست استان گفت: محیط زیست نیازمند فرهنگی است. تا بشر به این نتیجه نرسد که طبیعت بخشی از زندگی خویش است، هرچند امکانات فیزیکی و لجستیکی داشته باشیم در حفظ آن موفق نخواهیم بود.

او با بیان اینکه برنامه های فرهنگی محیط زیست برای نسل جوان جای تقدیر و تشکر دارد، گفت: از لحاظ فرهنگی در حوزه حفاظت از محیط زیست نیازمند ورود همه اقشار مردم هستیم ضمن آنکه بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی حامی محیط زیست در استان خواهد بود.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.