سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هفته آینده به اوج امیکرون می رسیم/ اجباری شدن تزریق دز سوم واکسن کرونا

متخصص اپیدمیولوژی گفت: تعداد مبتلایان به کرونا هر هفته نسبت به هفته گذشته ۵برابر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان -  بنابر افزایش تصاعدی بستری ها و مرگ و میرهای ناشی از امیکرون حمید سوری  با حضور در شبکه خبر به سوالاتی درباره افزایش موارد ناشی از امیکرون پاسخ داد.

روند بستری‌ها و فوتی‌های امیکرون را در هفته‌های آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سوری: تعداد مبتلایان به کرونا هر هفته نسبت به هفته گذشته ۵برابر می‌شود و تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها افزایش چشمگیر داشته است و در هفته‌های آینده تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها در کشور افزایش پیدا می‌کند.

ماندگاری سویه امیکرون بر روی اشیا تا چه مدت است؟

سوری: امیکرون تا ۲۰۰ ساعت روی پوست و سطوح پلاستیکی زنده می‌ماند. مدیریت امیکرون سخت‌تر از دلتا است و سویه‌های قبلی در سطوح حداکثر تا ۲۰ ساعت بر روی سطوح زنده می‌ماند، اما واریانت امیکرون تا حدود ۲۰۰ ساعت یعنی ۸ روز روی پوست و سطوح پلاستیکی زنده می‌ماند.

آیا محدودیت‌هایی در خصوص مدارس اعمال می‌شود؟

سوری: موضوع مدارس و مراکز آموزشی بحثی مفصل است. باید تمهیداتی در خصوص مدارس اندیشیده شود، البته تعطیلی به نفع کشور نیست و این به معنای ساده اندیشی هم نیست. مدارس باید نظام مراقبت فعال داشته باشند.

آیا اطلاعاتی درباره میزان کشندگی امیکرون داریم؟

سوری: امیکرون قابلیت انتقال و انتشار بالایی دارد. امیکرون نسبت به دلتا بین ۳ تا ۵ برابر سرعت و قدرت انتشار دارد. اگر فرد مبتلا در فضایی قرار بگیرد که ۱۰ نفر دیگر هم در آن شرایط باشند در مورد دلتا دو نفر و در خصوص امیکرون ۶ نفر مبتلا می‌شوند. در مورد دلتا اگر ۲۰ درصد بستری می‌شدند و در نهایت فوت می‌کردند در مورد امیکرون ۱۰ درصد است، اما به دلیل اینکه قدرت انتشار بالاست تفاوتی در تعداد فوتی‌ها نمی‌کند.

در حال حاضر به شدت تحت فشار زمان هستیم یعنی ما مجبوریم کار‌های متعددی را در یک محدوده زمانی کوتاه انجام دهیم. در غیر این صورت اگر بخواهیم طبق روال معمول واریانت‌های قبلی پیش برویم باید بدانیم که قطعاً سرعت امیکرون بسیار بیشتر از بشر است و ما جا می‌مانیم. هدف اصلی پیشگیری این است که سرعت گسترش را کم کنیم تا بتوانیم اپیدمی را مدیریت کنیم. اقدامات و مداخلات زمان‌بر است و یا دیر پاسخ دهنده هستند و در حال حاضر جوابگو نیستند.

برای پیشگیری از شدت گرفتن بیماری چه تمهیداتی باید اندیشیده شود؟

سوری: باید به سرعت بر روی مؤلفه‌های موجود کار کنیم. باید پویش‌های جدی برای افزایش پوشش واکسیناسیون به صورت فعال داشته باشیم. از سوی دیگر باید پویش‌های آموزشی و ارتقای سلامت در سطح شهر‌ها به راه بیفتد. متاسفانه کمتر نمودی از این اتفاق را در شهر‌ها می‌بینیم. برای مردم همه چیز عادی شده است. شهرداری‌ها و اصناف همه باید ورود پیدا کنند.

فضای شهر باید به گونه‌ای شود که شرایط عادی نیست. بیمار یابی باید بیشتر شود نه صرفاً برای اینکه چه کسی بیمار است باید متوجه شویم بیشترین تراکم و تمرکز واریانت کجا‌ها است و محدودیت‌های لازم را اعمال کنیم.

امیکرون تا حدودی پی سی آر گریز است. منفی کاذب امیکرون بیشتر از دلتا است. اثربخشی واکسن‌ها بعد از گذشت مدتی کمتر می‌شود. کشور‌های دیگر دوز سوم و چهارم واکسن را تزریق می‌کنند و این مسئله نشان می‌دهد که یک دوز و یا دو دوز نمی‌تواند ایمنی کافی را در جوامع ایجاد کند و برای افزایش سطح ایمنی باید دوز‌های بعدی تزریق شود. توصیه جدی این است که کسانی که دوز سوم را تزریق نکرده اند حتما اقدام کنند.

چند میلیون نفر تنها یک دوز واکسن دریافت کرده اند؟

سوری: حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان فقط یک دوز واکسن زده اند و این‌ها به شدت در معرض خطر هستند و شانس شدت بیماری در آن‌ها بالاست. یکی از ویژگی‌های واکسیناسیون کامل این است که شدت بیماری را کم می‌کند و احتمال بستری و مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند.

آیا نیاز به ساخت واکسن جدید داریم؟

سوری: در دنیای علمی امروز با توجه به کم شدن اثربخشی واکسن‌ها باید به فکر واکسن‌های جدید باشیم. پیک به سمت بالا پیش می‌رود تا حدی می‌توانیم به واکسن‌های موجود دل خوش کنیم. طبیعتاً نیاز است مراکز علمی تحقیقاتی کشور به عنوان کشوری که قابلیت تولید واکسن را داریم باید به این مسئله به صورت جدی توجه کنیم، این تصور که با پایان امیکرون اپیدمی هم پایان پیدا می‌کند بیشتر آرزو است و این احتمال ضعیف است. روند خاموشی اپیدمی‌ها روندی تعریف شده و نسبتاً معین است.

محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه برنامه به چند سوال پاسخ داد:

آیا وارد پیک ششم شده ایم؟

فرهادی: وزارت بهداشت رسماً اعلام کرده است که وارد پیک ششم شده‌ایم. ورود ما به پیک ششم در شرایطی است که خیلی از مراکز عمومی و اجتماعی مانند سینما، تئاتر ،ورزشگاه‌ها و باشگاه‌ها باز است.

کماکان مجبور به رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم. استفاده از ماسک، دوری از تجمعات و قرار گرفتن در تهویه مطلوب بسیار حائز اهمیت است. اگر بیمار شدید فاصله ها را رعایت کنید و در قرنطینه بمانید.

آیا پیشنهادی برای اعمال محدودیت های جدید دارید؟

فرهادی: لازم است که علی رغم تمایلمان به یکسری از محدودیت‌ها نه به معنای تعطیلی بلکه به معنای محدودیت های فعالانه بپردازیم.

طبیعتا این بیماری سرعت زیادی دارد. بهترین راهی که فعلاً می‌توانیم استفاده کنیم این است که به شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنیم و از ماسک استفاده کنیم و واکسن را به صورت کامل تزریق کنیم.

باید در ترددهای خودمان از ماسک استفاده کنیم. سعی داریم در خصوص ۹ گروه شغلی که اهمیت خیلی زیادی در بحث انتقال دارند محدودیت هایی را اعمال کنیم، مانند جاهایی که غذا صرف می‌کنند زیرا مجبوریم ماسک را برداریم و عملاً در کنار سایر مشتری‌ها قرار می گیریم. سینما، تئاتر، کنسرت‌های موسیقی و باشگاه‌ها ،استادیوم‌های ورزشی، استخرها ،مراکز تفریحی آبی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دفاتری که خدمات ارائه می دهند محدود خواهیم کرد. همچنین تزریق دز سوم واکسن کرونا الزامی می شود و خدمت دهنده و خدمت گیرنده در این ۹ گروه شغلی هم باید دز سوم واکسن را زده باشند. فردا ۹ بهمن ماه در ستاد ملی مدیریت کرونا این پیشنهاد ارائه خواهد شد.

زیرساخت سامانه‌ای ایران من و سامانه‌های وزارت بهداشت مهیا شده تا با کمک آنها بتوانیم دو مؤلفه اساسی را پاسخ دهیم آیا کسی که تردد می کند بیمار است یا نه و یا اینکه فرد واکسن تزریق کرده است یا خیر.

درخواست کرده ایم برای کارکنان بخش های مختلف با تمهیداتی که سازمان امور استخدامی کشور انجام خواهد داد، به طوری که خدمت دهنده و خدمت گیرنده به خصوص در این ۹ گروه شغلی باید حتماً زمانی در یک فضا با هم روبرو شوند که واکسن را به صورت کامل تزریق کرده باشند. امکان کنترل اپلیکیشنی نیز فراهم شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
ما که شکر خدا رفتیم هر سه دز واکسن مون رو زدیم
ناشناس
۰۰:۲۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
بس دیگه جمع کنین این مسخره بازی‌ها رو بجاش فکر معیشت مردم باشید
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
آیا درسته که سامانه استعلام واکسن بخاطر واکسن نزدن مخبر تعطیل شده؟
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
چرا نباید مدارس تعطیل شه ؟؟؟ جون بچه های مردم واستون مهم نیس؟؟؟،
ناشناس
۲۱:۱۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
ابلاغیه کردن تعطیل نکنید همه بگیرند
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
وزارت بهداشت چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
بگوید از افراد مبتلا به اومیکرون چندنفرشان واکسینه بوده اند؟!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
دوستانی که می گویند که بچه ها کرونا نمگیرن باید گفت می گیرن وحتی امکان مرگ هم هست چون واکسیناسیون نشدن اگرهم قبول ندارن می تونن از منابع معتبر تحقیق کن تا متوجه بشن
حالا اگر هم فوت نکنند باید با عوارض کرونا که بعضی ها تا آخر عمر یاسون هست دست و پنجه نرم کنن مثل تنگی نفس و...
انشالله که هیچ بچه ای کرونا نگیره
# جان بچه ها مهم هست
ناشناس
۱۱:۲۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
نمیبینید که همان منابع معتبر میگویند انواع واکسنها بسیار عوارض داره؟!
افشین
۱۰:۱۵ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
من به هیچ عنوان فرزند خودم را در این وضعیت به مدرسه نمیفرستم .پدر و مادر های عزیز خودتان را اسیر عدم مدیریت صحیح این آقایون نکنید .وضعیت اقتصادی مملکت نشان از تدبیر های مدیریتی آقایان هست
محمد
۱۰:۰۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
اینجور که معلومه حتی دوز هزارم را هم بزنیم کرونا را نمیخواهند تموم کنن؟! پس انواع این واکسنها چه غلطی میکنن؟ چرا زنجیره را قطع نمیکنن؟
ناشناس
۱۰:۰۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
تا دیروز میگفتت دز دوم امینی بالایی داره الان میگن سوم ایجوری هم که بوش میاد حرف دز چهارم هست ، بهتره بگین هر ۳ماه یکبار باید واکسن زد تا زمانی که بیماری هست
وقتی کسی با زدن واکسن میتونه انتقال دهنده بیماری باشه پس چرا میگین با داشتن کارت واکسن میشه به هر استانی ورود کرد
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
چرا فقط پیش بینی اوضاع بدتر میشه میکنید دقیقا تو اوضاع بدتر میشه استاد هستین ...این بیماری کرونا ۲سال نیم اومد .. فقط استرس اضطراب ترس نباشه مرگ ومیر کمتر هست دقیقا داری فقط ترس استرس به مردم تزریق میکنید
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
بزرگوارهایی که مدارس و دانشگاه ها رو باز میکنین میگین سطح علمی کشور اومده پایین ، شما و ما که در سطح علمی بالا بودیم چیکار واسه کشور کردیم الانم مثل زمان شما همه با پارتی و پول میرن بالا شما نگران سواد نباشید .
بستگان ما بچه ش میره مدرسه همیشه مریضن بچه میاد پدرو مادر رو بیمارمیکنه ، میگن هم نیاد مدرسه میگن نمیشه و این امر اختیاری نیست همه باید بیاین حتی وقتی مریضن
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
اجبارکردنددانش آموزان دونوبت واکسن رابزنندبچه مارابه مدرسه راه ندادندبااینکه مخالف واکسن به کودکان بودم ولی ناراحتی فرزندراتاب نیاورده وواکسن زدم حالابازمدرسه رابخواهندتعطیل کنندازاول بازنمی کردند
ماهم واکسنی که معلوم نیست دربرابرسویه های مختلف جوابگوباشدوعوارض آینده اش هم معلوم نیست رانمی زدیم به این بچه های معصوم
عین اللهی
۰۹:۳۸ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
مدارس باز باشه جان بچه ها مهم نیست مهم کاسبی ما هست ، پس فرافکنی نکنید
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
آقای عین الهی شما چه نوع واکسنی زده اید؟ آیا اصلا واکسن زده اید؟ یا مثل مخبر.......
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
وقتی راهپیمایی وتشییع جنازه راه انداختند پیش بینی کردم که پیک ششم درراه است حالا هم تبلیغات راهپیمایی 22بهمن براه افتاده خدا رحم کند به کادر درمان نوروز1401
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
به جای این واکسن های چرت و خطرناکی که وارد میکنید و این همه پول و ارز دولتی که برای واردات واکسن تخصیص میدید که هیچ تاثیری هم ندارن بلکه کرونا رو هم بیشتر میکنن اقتصاد رو درست کنید اگرم پولتون زیادی کرده نریزیدش جوب آب بدید به مردم بدبخت
ناشناس
۰۸:۱۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
آقای وزیر کشور که دلیلی برای عدم بازگشایی نمی دیدند کجا هستند؟
ناشناس
۰۷:۳۲ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
منکه دیگه اعتمادی به این واکسنا ندارم؛ دو مرحله زدم دیگه کسی نمیتونه مجبورم کنه مرحله سوم و بعدش چهارم و بعدش... بزنم و در آخر با عوارض یکی از این واکسنا مرگ رو نصیب خودم کنم!!!
بجای واکسن بهتره در طب سنتی به دنبال پیشگیری و شفا باشین!
ناشناس
۰۱:۵۵ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
واقعا شرم آوره دوزهای دروغین بردگی ...
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
چراواکسنی که تاثیرنداره اجبارمیکنین به جاش مدیریت ودرست کنیدتامدام پیک هابالانره
ناشناس
۲۳:۴۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
خسته نباشید. وقتی همه مردند فکر کنید چکار کنید.
ناشناس
۲۳:۳۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
مدارس اگر مجازی نشه بچه ها زیادی ٱمیکرون می گیرن اگر هم که «انشاالله اصلا هیچ بچه ای کرونا نگیره »زنده بمونه باید با عوارض کرونا که بعضی از این عوارض تا آخر عمر باش هست مثل تنگی نفس و..
عوارض دیگه تاثیر گذار بر روی حافظه و تمرکز که امیکرون بیشتر هست اینا حرف محققان سازمان بهداشت جهانی هست
# جان بچه ها مهم هست
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
آها پس بمونه تو خونه از صبح تا شب سرش تو گوشی باشه و با عوارضی که تا ابد باهاش میمونن مثل ضعیفی چشم مشکلات اسکلتی و هزار و یک مشکل روحی روانی دست و پنجه نرم کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۳:۳۲ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
فکرشم نکنید که ما دوز چهارم و واکسن جدید بزنیم،همین۳تا کافیه،حالا میخواد کرونا بمونه یا بره
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
بخاطر واکسن بی خاصیت مردم از گرسنگی می کشند
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
مدارس مجازی کنید تا خدا نکرده بچه ها کرونا نگیرن
ناشناس
۲۳:۱۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
دز اول ، دز دوم ، دز سوم. غلط است
نوبت اول ، نوبت دوم ، نوبت سوم صحیح است !!!
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
برکناری فرمانده ستاد کرونا را خواستاریم
ناشناس
۲۲:۳۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
بی کفایتی مسئولان ستاد کرونا عامل اصلی است
ناشناس
۲۲:۳۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
وقتی شما تصمیم گیرنده باشیده وضع از این بهتر نمیشه
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
اعضای محترم ستاد کرونا خواهشمند است تا بعد از تعطیلات عید مدارس و دانشگاه ها را غیر حضوری کنید چون دانش آموزان ناقلان خاموش هستند.هر دانش آموز ناقل خانواده را آلوده میکند و و قطعا اولیا آنان را به مدرسه میفرستند چون بدون علامت یا دارای علامت خفیف هستند.
ناشناس
۰۷:۴۳ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
اعضای محترم؟ آیا چنین دکترهایی محترمند؟
ناشناس
۲۲:۱۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
وزارت بهداشت دقیقا کجای این موجاس؟ فقط بگه موج اومد...
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
بابا چرا مدارس رو تعطیل نمی کنید بیشتر خانواده ها فقط یک بچه دارن لطفا درک کنیید
ناشناس
۲۲:۱۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
ستاد کرونا باید پاسخگو این وضعیت باشد
ناشناس
۲۲:۰۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
مدارس رو ببندید چرا میخواید اوقات مردم رو تلخ کنید با خاک کردن بچه هاشون زیر خاک
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
تاحالاچندکودک دیدی ازکروناوفات کرده باشند؟،اینقدراضطراب نداشته باش
ناشناس
۲۱:۵۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
اینقدر دروغ بار مردم نکنید بجای فکر معیشت مردم باشید
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
جالبش اینجاس هرچی جهش پیدا میکنه بجای اینکه ضعیف تر بشه قوی تر میشه !!! توی ژنتیک اغلب جهش ها منجر به ضعیف تر شدن میشن
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
داداش چین ساخته ها... اگه محصولاتش بود اره ضعیف و بی کیفیت بود
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
دوباره چرندیات راجع به ماندگاری ویروس شروع شد. چند ثانیه حتما میخوان بگن که طبق تحقیقات جدید این حرفا غلطه.
ناشناس
۲۰:۵۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
خیر نبینه هر کی باعث این وضعیته. چه ملت با رعایت نکردن چه دولت با سومدیریت.
ناشناس
۲۰:۴۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
دز چهارم کی میاد!
ناشناس
۲۰:۴۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
تعطیلی به نفع جامعه نیست کشته شدن دانش آموزان به نفع جامعه هست؟؟
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
چرا بی خود استرس می دید به مردک ؟کدوم دانش آموزی تا حالا فوت کرده ؟ خیر نبینید که فقط از این مسائل سوء استفاده می کنید اگر به فکر سلامتی بچه ها بودید تو بازارها و مسافرت ها نمی بودید حالا که بحث مدارس شده یاد کرونا افتادید
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
آقای ناشناس پسر عموی 17 ساله خودم الان زیر خاکه با دو دوز واکسن چینی که زد چرا مرد چون اسم داشت و مدیر مدرسش تهدیدش می‌کرد نیاید مدرسه نمرتون 0 هست چرا مرد چون تو مدرسش هیچکی رعایت نمی‌کرد چرا مرد چون یکی عین رو زمین وجود داشت
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
نظام مراقبت فعال چیه باز مومن خدا! من دانش آموز تو کلاس 30 تا دانش آموز بدون ماسک میبینم من دانش آموز تو مدرسه 7ونیم ساعت عطسه و سرفه میبینم من دانش آموز تهدید مدیر رو می‌بینیم توچی میگی این ساختن کلمات جدید برای چیه برای کشتن دانش آموزاست هاااا
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
پس تو بی سواد عرضه نداری مدیریت کنی چون هیچ مدرسه ای سی نفر تو یه کلاس جا نمیده مگر .................
ناشناس
۱۵:۰۱ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
ناشناس 10:14من نمیدونم تو کجا درس خوندی حتما مدرسه های سانتی مانتال پایتخت نشین درس خوندی که این حرفارو میزنی تو سیستان و بلوچستان تو کرمان تو مناطق محروم بیشتر از 35 دانش آموز تو بدترین مدارس که دیواراش نزدیکه فرو بریزه درس میخونن مرفه بی درد چه میفهمه از این حرفا،،،،