سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص درمانی روغن نعناع و بهترین راه‌های استفاده از آن

نعناع قرن‌ها در طب سنتی و برای آرام کردن معده ناراحت، استفاده می‌شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - اسانس نعناع فلفلی، شکل بسیار غلیظی است که از تقطیر برگ‌ها با بخار آب به دست می‌آید. امروزه  این اسانس را جامعه پزشکی برای درمان بسیاری از بیماری‌های روزمره توصیه می‌کنند.

روغن نعناع برای کمک به سردرد و میگرن

تحقیقات نشان داده اند که استفاده از روغن نعناع روی پیشانی و شقیقه‌ها می‌تواند برای درمان سردرد و میگرن مفید باشد. بررسی سال ۲۰۱۶ اشاره به این داشت که روغن نعناع فلفلی برای درمان سردرد‌های تنشی در بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال توصیه می‌شود. به گفته محققان حتی به اندازه استامینوفن برای تسکین درد موثر است.

بعضی متخصصین برای بیماران مبتلا به سردرد، در ابتدا پیشنهاد می‌کنند که درد را با درمان‌های موضعی مانند روغن نعناع تسکین‌ دهند. در مطالعه دیگر سال ۲۰۱۰، نشان داده شد که منتول موضعی نسبت به دارو‌های دیگر در کاهش درد میگرن موثرتر است. دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه سردرد و میگرن با این روغن کاهش می‌یابد؛ اما تصور می‌شود به شل کردن عضلات اطراف جمجمه کمک می‌کند. شاید احساس خنک‌کننده نعناع، اعصاب را از پاسخ به درد منحرف می‌کند. نعناع فلفلی جریان خون را در ناحیه‌ای که روی آن استفاده می‌شود افزایش می دهد و بهبود را تسریع می‌کند.

از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع برای کاهش حالت تهوع

استشمام عطر روغن نعناع فلفلی یا استفاده از چند قطره روی یک دستمال و مالیدن روی پیشانی، باعث کاهش حالت تهوع می‌شود که برای زنان باردار، بیماران تحت شیمی درمانی و بیمارانی که پس از جراحی بهبود می‌یابند، توصیه می‌شود. در مطالعه سال ۲۰۲۰، بیماران بستری یک بیمارستان حالت تهوع خود را با روغن نعناع یا روغن نعناع و داروی ضد تهوع تجویزی، درمان کردند. هر دو گروه تسکین حالت تهوع را تجربه کردند؛ اما کسانی که روغن نعناع را به تنهایی انتخاب کردند، بهبود قابل توجهی داشتند.

با این حال، این مطالعه کافی نیست. روغن نعناع برای درمان بیمارانی که به دلیل میگرن، ویروس‌های معده و مسمومیت غذایی حالت تهوع داشته باشند نیز مفید است. همان ویژگی‌های آرامش بخش عضلانی روغن نعناع فلفلی برای سردرد، احتمالاً مسئول توانایی‌های تسکین تهوع آن است.

ممکن است تنفس آهسته و عمیق هنگام استنشاق روغن نعناع در واقع مسئول برخی از این موارد باشد.

روغن نعناع یک درمان برای سندروم روده تحریک‌پذیر

سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری پیچیده با عوامل متعدد که در بین بیماران متفاوت است؛ بنابراین بهترین درمان از بیمار به بیمار دیگر فرق دارد.

رابرت شولمن، متخصص گوارش و پروفسور تغذیه کودکان گفت: علاوه بر تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، پزشکان کپسول‌های روغن نعناع را قبل از استفاده داروی تجویزی، توصیه می‌کنند. استفاده از روغن نعناع برای درمان علائم IBS، به ویژه درد شکم، در چندین آزمایش بالینی انسانی مورد حمایت قرار گرفته است.

در تحقیق متاآنالیز سال ۲۰۱۹ افراد مبتلا به آی. بی. اس روغن نعناع مصرف کردند. در این تحقیق افراد با مصرف روغن نعناع، ۲.۴ برابر بیشتر از افرادی که دارو دریافت کردند، تسکین کلی علائم را تجربه کردند؛ ۱.۸ برابر بیشتر احتمال داشت که تسکین درد شکم را تجربه کنند.

شولمن گفت: عملاً هیچ داروی تجویزی برای درمان IBS در کودکان تایید نشده است و اغلب روغن نعناع را به بیماران کودک خود توصیه می‌کند.

روغن نعناع ممکن است از راه‌های مختلفی به IBS کمک کند. اگرچه محققان هنوز در حال بررسی مکانیسم‌های دقیق هستند، اما مدت‌ها تصور می‌شد که روغن نعناع دارای خواص ضد اسپاسم است که ممکن است بافت ماهیچه صاف قسمت پایینی دستگاه گوارش را در افراد مبتلا به IBS شل کند. برای استفاده، یک کپسول با پوشش روده‌ای تهیه کنید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سوزش سر دل شوید.

این پوشش ویژه به روغن نعناع اجازه می‌دهد تا بیشتر معده را دور بزند و در روده‌ها آزاد شود. جایی که پزشکان معتقدند بهترین اثر را دارد.

اگر بعد از حدود یک هفته از مصرف کپسول‌های روغن نعناع، ​​هیچ بهبودی در علائم IBS خود مشاهده نکرده‌اید، ممکن است برای شما کارساز نباشد. کسانی که قبلاً با سوزش سر دل شدید دست و پنجه نرم کرده اند، ممکن است نیاز به اجتناب از مصرف روغن نعناع داشته باشند.

از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع ممکن است خارش را آرام کند

مطالعات کمی وجود دارند که اثربخشی روغن نعناع فلفلی را برای درمان خارش ناشی از نیش حشرات، بثورات پیچک سمی یا زخم‌های التیام‌بخش، بررسی کنند؛ اما این یک جایگزین خوب برای کرم‌های موضعی هیدروکورتیزون بدون نسخه است که به دلیل عوارض جانبی احتمالی مانند نازک شدن پوست، تغییر رنگ و آکنه نباید بیش از دو هفته از آن استفاده کرد.

روغن نعناع به دلیل اثرات خنک کنندگی پوست و با منحرف کردن اعصاب اطراف محل خارش، به تسکین خارش کمک کند. روغن نعناع را نباید روی پوست بریده شده بمالید؛ زیرا می‌تواند باعث سوختگی یا تشدید بیشتر زخم شود.

انتخاب یک اسانس نعناع ارگانیک بهتر است؛ زیرا از گیاهانی تولید می‌شود که با آفت‌کش‌ها، حشره کش‌ها یا کود‌های مصنوعی تهیه نشده‌اند. روغن نعناع را می‌توان به صورت موضعی رقیق نشده استفاده کرد؛ اما برخی ممکن است ترجیح دهند با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا آرگان مخلوط کنند که برای پوست ملایم‌تر است.

تعداد کمی از افراد ممکن است با تحریک موضعی روغن نعناع مواجه شوند. در این صورت باید استفاده از آن را متوقف کنید. روغن نعناع زمانی که به صورت موضعی یا خوراکی مصرف شود، خطر سمی بسیار کمی دارد. البته در مطالعات بالینی متعددی به طور ایمن استفاده شده است. هنوز خطر واکنش آلرژیک بسیار کمی وجود دارد؛ بنابراین اگر در جایی که روغن نعناع استفاده کرده‌اید قرمزی، خارش یا تاول داشتید، باید استفاده از آن را متوقف کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا