باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - نعمت غفوری کاخکی گفت: آلودگی این مزارع به آفت کنه موجب قارچزدگی و سیاهی پیازهای زعفران شده که مشکلات زیادی را در مسیر تولید این محصول ایجاد میکند.
وجود خشکسالیها و تغییر اقلیم، تغذیه نامناسب، پایین بودن قیمت زعفران در مقابل هزینههای بالا و درآمد پایین، رغبت زعفرانکاران را برای رسیدگی به زمین هایشان کاهش داده است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: باید با بهره گیری از روشهای متعارف و استفاده از گوگرد مایع یا گوگرد گرانوله طبق توصیه کارشناسان مربوطه و روشهای کنترل مکانیکی با این آفت مبارزه کرد و از به کارگیری ادوات آلوده که در زمینهای آلوده یا مشکوک به کنه کار کردهاند خودداری کرد.
او گفت: در روش مبارزه شیمیایی هم میتوان از کنهکشهایی مثل پروپارژیت و یا ابامکتین استفاده کرد و تقویت مزارع زعفران با ریزمغذیها و کودهای کامل به خصوص در بهمن ماه به صورت محلولپاشی به میزان ۳۰ درصد برای دفع این آفت تاثیر گذار است.
غفوری معتقد است، خسارت آفت کنه برای مزارعی که پیاز یا بنه زعفران آنها به طور تدریجی به سطح خاک آمده و عمق کمتری دارند بیشتر است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: حشره کنه به عنوان یک آفت قادر به نابودی کامل پیازهای زعفران نیست، اما در صورت حمله آن به مزرعه، محصول بعدی دچار کاهش شدید خواهد شد، همه ساله به طور متوسط ۱۲ تن زعفران از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزارع زعفران گناباد برداشت میشد که امسال این میزان به حدود ۶ تن کاهش یافت.
انتهای پیام//ص.ب