سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز:

لایروبی رودخانه راه حل جلوگیری از وقوع سیلاب نیست

آخوند علی گفت: لایروبی رودخانه‌ها برای جلوگیری از وقوع سیلاب، راه حل است، اما کافی نیست و باید پوشش گیاهی در بالادست توسعه یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اهواز - محمد علی آخوند علی در حاشیه دوازدهمین کنفرانس بین المللی رودخانه گفت: نشست‌های پیشین در این خصوص صرفا مهندسی بود، اما حالا به سمت مسائل زیست محیطی حرکت کرده است.

او افزود: یکی از دلایل پر شدن رودخانه‌ها از ریز دانه و درشت دانه‌ها که حتی قادر به کنترل سیلاب‌های کوچک هم نیستند، به رعایت نکردن مسائل محیط زیستی در حوزه و بالا دست باز میگردد.

حوزه شامل دامنه کوه، کوهستان و آبراه‌هایی است که در آن بر اثر ریزش جوی تشکیل می‌شوند.

آخوند علی می‌گوید: این مناطق که منشاء تولید آب و رواناب هستند سطح آن‌ها از خاک پوشانده شده، اما خاک در این مناطق به سختی شکل می‌گیرد و ما به درستی آن از استفاده نکردیم و آثار آن با طغیان رودخانه‌ها خود را نشان داد.

به گفته سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز آب باید در زمین حوزه نفوذ کند و بخشی از آن جاری شود، اما غالب آن در رود‌ها روان می‌شود.

این مقام مسئول دلیل این مسئله را از بین رفتن پوشش گیاهی و شخم‌های بی رویه عنوان کرد و توضیح داد که گیاهان موجب نفوذ پذیری بالای زمین می‌شود.

محمد علی آخوند علی حفظ نشدن حق طبیعت را عامل تشکیل رواناب‌ها دانست که حتی با یک بارندگی متعارف نیز سیل جاری می‌شود.

روند تولید آب باید به گونه‌ای باشد که بخش عمده آن نفوذ کند و از طریق چشمه‌ها به صورت آب زلال نشت کند.

اما وقتی که آب به صورت عمده و سیلابی جاری گردد، همراه با خود ریز دانه‌هایی را حمل و آن‌ها در بستر و کف رودخانه‌ها جا می‌گذارد که این مسئله باعث بالا آمدن سطح رود می‌شود.

اگرچه راه حل این مسئله لایروبی است، اما لازم است در بالا دست نیز مراقبت‌هایی صورت پذیرد.

به گفته آخوند علی در سیلاب‌های سال ۹۸ طغیان‌های عظیم رودخانه در سد‌ها مهار شد و آنچه در اهواز یا سایر شهر‌ها مشاهده شد، سیلاب معمولی بود.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز علت این مسئله را پر شدن رودخانه و مجرای آن توصیف کرد که آب نیز در زمین‌های کشاورزی و دشت جاری میگردد.

او نتیجه گرفت که از همین رو باید رودخانه‌ها را ساماندهی کرد و اکنون نیز معنی دیگری از مهندسی رودخانه‌ها شکل گرفته که تقریبا غیر سازه‌ای است.

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.