سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت ۲ هزار هکتار گیاهان دارویی در اراضی مرتعی همدان

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان همدان از کشت دو هزار هکتار گیاهان دارویی در اراضی مرتعی این استان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان- سعید الیاسی گفت: کاشت بذر این میزان گیاهان دارویی شامل بابونه، باریجه، موسیر طی دو سال اخیر با مشارکت جوامع محلی در اراضی مرتعی استان با هدف اصلاح و بهبود مراتع انجام شده است.

او گفت: استان همدان از گذشته‌های خیلی دور یکی از قطب‌های توسعه و کشت گیاهان دارویی بوده  و این استان دارای بیش از ۱۵۰۰ گونه گیاهی است که در کوه‌ها، دشت ها، دامنه‌ها، ارتفاعات و سراب‌ها پراکنده‌اند.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان همدان گفت: شاخص‌ترین محصول عرصه‌های رویشگاه‌های طبیعی استان کتیرا است که از نوعی گون (گون سفید) به دست می‌آید و علاوه بر آن در ارتفاعات استان به صورت سنتی و مشایی موسیر نیز بهره‌برداری می‌شود.

الیاسی گفت: شیرین بیان یکی دیگر از محصولات تولید شده در عرصه‌های طبیعی استان است و بر اساس گزارش مرکز تحقیقات بیش از ۳۱۵ گونه دارویی، صنعتی و خوراکی نیز در اراضی ملی استان شناسایی و به صورت خودرو رویش می‌کند که آویشن، بابونه، اسفند، رازیانه، پنیرک، گل‌گاوزبان، ریواس، کنگر، گلپر، بومادران، خاکشیر، سماق، نسترن‌وحشی و مریم‌گلی از مهمترین این گونه‌هاست.

او گفت: برخی از گونه‌های مهم دارویی‌صنعتی و معطرچون سیر، رازیانه، کلزا، گشنیز، سیاهدانه در بخش کشاورزی به صورت انبوه تولید می‌شود.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان همدان گفت: یکی از چالش‌های اساسی به منظور اجرای پروژه‌های کشت و توسعه گیاهان دارویی عدم وجود اعتبارات لازم برای تامین نهاده‌های ابتدایی نظیر تهیه بذر بوده که در صورت تخصیص اعتبارات لازم با توجه به استقبال روستاییان در اجرای پروژه‌های کاشت گیاهان دارویی و شرایط اقلیمی و تنوع گونه‌های گیاهی دارویی درسطح مراتع استان می‌توان از ظرفیت مشارکت جوامع محلی در کشت و توسعه آن به خوبی بهره برداری کرد.

الیاسی گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به منظور حفظ و صیانت از منابع طبیعی و کاهش اثرات بلایای طبیعی دو طرح محوری طرح بهبود و اصلاح مراتع شامل کپه کاری، کشت و توسعه گیاهان دارویی، قرق، کودپاشی، ذخیره نزولات آسمانی، تبدیل دیم‌زار‌های کم باران، تامین آب مورد نیاز دام (مرمت چشمه و احداث آبشخور دام) و طرح دوم طرح مدیریت پایدار مراتع شامل ممیزی و تنسیق مراتع، تهیه طرح‌های مرتعداری، مدیریت چرای دام و کنترل پروانه چرا را همه ساله در دستور کار خود قرار داده است.

او گفت:در چندین سال اخیر از میان پروژه‌های فوق کشت و تولید گیاهان دارویی با توجه به جایگاه آن در افزایش درآمد خانوار‌های روستایی و کمک به وضعیت اقتصادی و معیشت آن‌ها و همچنین رویکرد‌های کلی نظام مبنی بر تولید صادرات غیر نفتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان همدان گفت: در همین رابطه در دو سال اخیر با مشارکت جوامع محلی دو هزار هکتار گیاهان دارویی در اراضی مرتعی استان همدان کشت شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.