باشگاه خبرنگاران جوان - فتالات ها که تولید کنندگان معمولاً به پلاستیک اضافه میکنند، موضوع تحقیقات زیادی در طول ۲ دهه گذشته بوده اند.
طبق نتایج مطالعه اخیر، فتالاتها ممکن است بر هورمونهایی که جفت در دوران بارداری تولید میکند، تاثیر منفی بگذارند.
فتالاتها معمولاً مواد شیمیایی مصنوعی هستند که در پلاستیکها و وسایل مراقبت شخصی استفاده میشوند.
جفت، هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) تولید میکند که سطح آن در طول دوران بارداری افزایش مییابد. مغز همچنین CRH را به عنوان بخشی از پاسخ استرس بدن تولید میکند.
در دوران بارداری، سطح CRH جفت تا ۱۰۰۰۰ برابر بیشتر از زنانی است که باردار نیستند. غلظت CRH جفت در دوران بارداری بعداً افزایش مییابد و تحقیقات نشان داده اند که انقباضات تحریک کننده زایمان را تنظیم میکند.
با این حال، زمانی که سطح CRH بیش از حد بالا باشد یا در اوایل بارداری به سرعت افزایش یابد، ممکن است مشکلاتی مانند زایمان زودرس، مشکلات رشد جنین، فشار خون بالا، دیابت بارداری یا افسردگی پس از زایمان ایجاد شود.
امیلی بارت، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده بهداشت عمومی راتگرز نیوجرزی، گفت: «ما نشان دادهایم که قرار گرفتن در معرض فتالات قبل از تولد، احتمال زایمان زودرس را افزایش میدهد و پس از تولد، فتالاتها ممکن است روند رشد، رشد عصبی و ... را تغییر دهند. این اثرات ممکن است از طریق تغییرات در هورمونهای کلیدی مانند تستوسترون، استروژن و هورمونهای تیروئید باشد.»
تیم تحقیق دریافت که وجود فتالاتهای مختلف با سطوح بالاتر CRH جفت در اواسط بارداری و کاهش سطح CRH در اواخر بارداری مرتبط است.
منبع: مدیکال نیوز
انتهای پیام/