سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اگر کودکان بیش از حد سس کچاپ مصرف کنند چه اتفاقی می‌افتد؟

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: در دهه‌های اخیر، تولید و مصرف محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده افزایش یافته که افزایش شیوع چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها را در پی داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - نسیم بهادری گفت: در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده از مواد افزودنی، طعم دهنده ها، شیرین کننده‌های مصنوعی، رنگ‌های طبیعی، امولوسیون کننده‌ها استفاده می‌شود.

او گفت: محصولات غذایی موجود در سبد غذایی خانواده‌ها همچون نوشابه، آبمیوه‌ها و نکتار‌های غیر طبیعی، انواع بیسکوییت ها، کیک ها، دونات، بستنی ها، شیر‌های طعم دار، چیپس، کراکر، پفک، پیتزا، سوسیس و کالباس، همبرگر‌های غیرخانگی، سس‌های کارخانه ای، انواع شکلات، آب نبات ها، شیرینی‌های آماده، قهوه فوری و نسکافه، جزو مواد غذایی صنعتی بسیار فرآوری شده به شمار می‌رود.

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: محصولات غذایی صنعتی بسیار فرآوری شده، اغلب دارای دانسیته بالای انرژی، حاوی قند یا نمک یا چربی بالا، فقیر از نظر ریزمغذی‌ها و فیتوکمیکال‌ها و گاه نیز حاوی ترکیبات موتاژن (جهش زا) است که به دلیل فرآیند‌های فرآوری در صنعت، از جمله حرارت بالا، تولید می‌شود.

او گفت: ترکیبات غیر مغذی در محصولات غذایی صنعتی بسیار فرآوری شده، در صورت مصرف طولانی، زیاد و مستمر، می‌توانند باعث افزایش استرس اکسیداتیو به سلول‌ها و اندام‌ها شوند و یا با کاهش در باکتری‌های مفید دستگاه گوارش، زمینه التهاب و بیماری‌های مزمن مختلف را فراهم کند.

بهادری گفت: یکی از مواد غذایی صنعتی یا فراوری شده مورد علاقه کودکان سس کچاپ یا گوجه فرنگی است، تا جایی که برخی افراد طعم و مزه هر غذایی را منوط به استفاده از سس برای آن می‌دانند؛ از اسپاگتی گرفته تا پیتزا و حتی ساندویچ‌ها از جمله مواد غذایی است که به همراه سس مصرف می‌شود.

او گفت: این طعم دهنده تنها شامل گوجه فرنگی تازه نیست و علاوه بر گوجه فرنگی، مواد مختلف بسیاری در درون سس کچاپ وجود دارد.

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: سس کچاپ در ترکیبات خود حاوی بسیاری از مواد مضر برای سلامتی انسان است و مصرف بیش از حد آن، می‌تواند بیماری‌های جدی برای کودکان به دنبال داشته باشد.

او گفت: به طور کلی ترکیبات سس کچاپ شامل کنسانتره گوجه فرنگی، شربت ذرت با فروکتوز بالا، سرکه مقطر، شکر و مواد نگهدارنده است؛ مصرف بیش از حد غذا‌های حاوی شربت فروکتوز با افزایش خطر چاقی، دیابت مقاومت به انسولین، تری گلیسیرید بالا و بیماری‌های مرتبط با کبد چرب همراه است.

بهادری گفت: برخی پدر و مادر‌ها فرزندان را عادت داده اند که مواد غذایی را با سس بخورند که با تهدید سلامت کودک همراه است؛ زیرا علاوه بر اینکه سس حاوی چربی و نمک فراوان است، غذا‌هایی که با سس خورده می‌شود نیز مملو از چربی است و در درازمدت به نفع سلامت کودک نیست.

او گفت: بعضی از پدر و مادر‌ها تصور می‌کنند مصرف بیش از حد چربی یا سس اشکالی ندارد؛ در صورتی که الگو‌های تغذیه‌ای در کودکی شکل می‌گیرد و این عادات غذایی به دوران بزرگسالی منتقل می‌شود و در نهایت فرد به دلیل مصرف غذا‌های چرب همراه با سس فراوان، دچار بیماری‌های مختلفی می‌شود.

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: در صورت تمایل به مصرف سس کچاپ در کودکان، سعی شود از نوع خانگی آن که بدون مواد نگهدارنده است استفاده شود و از سس گوجه فرنگی صنعتی به مقدار محدود استفاده شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.