باشگاه خبرنگاران جوان قم - هادی محمودنژاد در نشستی صمیمی آیت الله سیدمحمد سعیدی تولیت آستان، امام جمعه و نماینده، ولی فقیه در استان قم، با مدیران رسانههای استان که در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، گفت: برخی از نکات اصحاب رسانه در مورد حوزه املاک، موقوفات و طرحهای توسعهای حرم مطهر و روند کند توسعه اطراف حرم و کیفیت این طرحهای توسعهای بوده است.
محمودنژاد با بیان اینکه توسعه حرم مطهر به دو شکل است،گفت: یک بخش توسعه حرم به شیوهای است که املاکی خارج از حرم مطهر تملک و به مجموعه حرم مطهر الحاق میشود و بخش دیگر توسعه عملیات عمرانی و مرمت داخلی مجموعه حرم است.
معاون اجرایی حرم حضرت معصومه(س)گفت: توسعه بخش داخلی حرم مطهر از وظایف آستان مقدس است و تأمین منابع، احداث و مدیریت آن هم بر عهده خود آستان مقدس است، اما توسعه بیرونی حرم مطهر از طرح ها، تأسیسات و ابنیه عمومی کشور است و وظایف آن با دولت، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و ... است که دولت تملک، احداث و مدیریت آن را انجام میدهد و آستان مقدس به عنوان بهره بردار، متولی آن قسمت میشود.
محمودنژاد با اشاره به توسعه بخش شرقی حرم مطهر حضرت معصومه (س)گفت: توسعه شرقی حرم مطهر از کتابخانه شروع شده و شبستان پیامبر اعظم (ص) و شبستان حضرت فاطمه سلام الله علیها در حال احداث است و در این سالها آستان پیگیریهای خود را داشته و تولیت هم در سفر اخیر رئیس جمهور پیگیر تکمیل این توسعه بودند، ولی موضوعی که از سمت مجری طرح مطرح میشود بیشتر مسأله کمبود منابع مالی است.
معاون اجرایی حرم کریمه اهلبیت (س) با بیان اینکه متولی بخش شرقی حرم شهرداری و سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر است و آنها به دنبال جذب سرمایهگذار هستند، گفت: یکی از کارهایی که در سفر رئیس جمهور از طرف آستان مقدس مطرح شد بحث توسعه شرقی حرم مطهر بود که تکمیل آن از مصوبات این سفر بود و منابع خوبی برای تکمیل طرح و تملک بخشی از واحدهای تجاری مصوب شد.
محمودنژاد با اشاره به برخی اماکن وقفی حرم مطهر بانوی کرامت در سطح شهر مانند سینما تربیت، ورزشگاه حیدریان و …، گفت: در سال ۱۳۹۰ به دنبال دستور تولیت ورزشگاه حیدریان در اختیار مردم قرار گرفت و بنا شد متولی آن اداره کل ورزش و جوانان باشد و دو سال و نیم پیش هم پیرو دستور تولیت توافق نامهای در این زمینه با وزارتخانه ورزش و جوانان تنظیم شده و استفاده مردم از این ورزشگاه از خدمات آستان به مردم محسوب میشود.
معاون اجرایی حرم حضرت معصومه (س)گفت: هیچ زمانی در این سالها در دستور کار آستان نبوده که ورزشگاه حیدریان از این کاربری خارج شود و این موضوع در خصوص سینما تربیت و کانون موقوفه در کنار آن هم همینطور است و با همان کیفیت قبل در اختیار مردم خواهد ماند.
محمودنژاد با بیان اینکه بوستان حضرت نجمه (س) هم وظیفه خدمت رسانی به مردم را دارد و کاربریهای خدماتی دیگری هم در آن در حال ایجاد است، گفت: نمونههای دیگری از املاک و موقوفات حرم مطهر هم وجود دارد که در اختیار نهادهای مربوطه برای ارائه خدمت به زائران و مجاوران است و هیچ دستور تغییری در خصوص آنها وجود ندارد.
معاون اجرایی حرم کریمه اهلبیت (س) در خصوص استفاده از برخی مقابر حرم مطهر گفت: هیچ مقبرهای در حرم مطهر نیست که بسته باشد و مقابر قاجاریه و مقابر دیگر هم باز است؛ یکی از شرایط نگهداری ابنیه تاریخی این است که باید کاربری به آنها داده شود، در آستان هم به این امر عمل شده و اکنون مقابر در اختیار مردم است و هیچ محدودیتی برای بازدید وجود ندارد.
او گفت: مقبره مستوفی الممالک هم در اختیار زائران غیر ایرانی است و میتوانند از آن بازدید داشته باشند و در مقبره پروین اعتصامی هم نشستهای مرتبط با شعر و ادبیات برگزار میشود و برای عموم مردم قابل بازدید است.
معاون اجرایی حرم حضرت معصومه (س) در رابطه با املاک موقوفه و شیوه واگذاری آن برای اجاره و …، گفت: تمام واگذاریها با استفاده از مزایده به صورت عمومی انجام میشود و هیچ محدودیتی برای ورود به این حوزه یا موقوفات آستان مقدس وجود ندارد و به صورت آزاد و مزایده عمومی در سایتها و روزنامهها قابل دسترسی برای همه مردم است.
او گفت: در خصوص راه اندازی اتاقهای اندیشه ورز در آستان مقدس در حوزه مسائل فنی، شهری و عمرانی چند هیأت اندیشه ورز ایجاد شده است و نخبگان مهندسی قم عضو کارگروههای مختلف از جمله مهندسی، معماری و تأسیساتی آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها هستند.
معاون اجرایی حرم کریمه اهلبیت (س) تهیه طرح جامع حرم مطهر حضرت معصومه (س) در ۵ جلد که نسبت به طرحهای دیگر حرمهای مطهر امتیازات ویژهای دارد را خروجی کارگروه معماری حرم مطهر دانست و گفت: در طول سال این گار گروهها فعال هستند و جلساتی را به صورت مداوم برگزار میکنند و از ظرفیت نخبگانی شهر قم در حرم مطهر به خوبی استفاده میشود.
انتهای پیام/ح