باشگاه خبرنگاران جوان - تهیه کننده مستند «ترنج» درباره این مجموعه گفت: «ترنج» مجموعهای ۱۲ قسمتی با موضوع فرهنگ و تاریخ خوراک در ایران است. در هر قسمت از این مجموعه سراغ یکی از موضوعات اصلی در حوزه خوراک میرویم و به انواع سنتهای غذایی در کشورمان میپردازیم.
در یکی از قسمتهای این مستند به گندم و نان و سنتهای مختلف در تهیه آرد و نان در نقاط مختلف کشور پرداخته شده است. همچنین در قسمتی دیگر درباره خرما که یکی از درختهای مهم در بخشهای جنوبی کشورمان است، صحبت شده است.
تنوع غذاهای دریایی در شمال و جنوب ایران، شیرینیها، نوشیدنیها، شامل انواع شربتها و چای از دیگر موضوعاتی است که در این مجموعه به آنها پرداخته شده است.
سنتهای غذایی و خوراکی هر کشور یکی از بخشهای مهم از فرهنگ آنجا محسوب میشود که با سیر تمدنی آن کشور آمیخته است.
به گفته تهیه کننده مستند ترنج، این مجموعه از نظر تولیدی بسیار مفصل بوده و در تولیدش تحقیقات کتابخانهای داشتیم و میدانی داشته اند.
عوامل تولید این مستند عبارتند از:
کارگردان: سام کلانتری، راوی، نویسنده و سرپرست پژوهش: نیوشا طبیبی، گروه پژوهش: ایمان پاکنهاد، نرگس جودکی، پریسا صهبا و نسرین جودکی، فیلمبردار: سیاوش مزروعی، تدوین: اوژن سیداشرفی، مدیر تولید: محسن مرادی، صدابردار: حمید غیاثی و آهنگساز: علی بوستان.
مجموعه «ترنج» پنجشنبهها ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش میشود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۰ و یکشنبهها ساعت ۲۰ خواهد بود.
انتهای پیام/