سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهر‌های باستانی گمشده جهان را بشناسید + تصاویر

شهر هـای بزرگ و معروفی در گذشته‌های دور وجود داشته اند کـه حالا خبری از آن‌ها نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان - از نمونه شهر‌های معروفی که در گذشته وجود داشته اند و حالا خبری از آن نیست می‌توانیم شهر آتلانتیس مشهور را نام ببریم، اما غیر از این شهر افسانه ای، شهر هـای مهم دیگری نیز هستند کـه در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

شهر باستانی فاناگوریا «Phanagoria»

شهر گمشده باستانی فاناگوریا تقریباً ۲۵۵۰ سال پیش بنا شده اسـت و ساکنان آن در قرن دهم این منطقه را ترک کرده‌ند. فاناگوریا بزرگ‌ترین شهر یونانی اسـت کـه در حال حاضر در خاک روسیه قرار دارد. دانشمندان هنوز نمی‌توانند دلیل فرار مردم راکه تمامی وسایل خود، پول‌ها و تزئینات گرانبها را جا گذاشتند، توجیه کنند.

این شهر، تاریخ طولانی و پر فراز و نشیبی دارد و هم چنین ارتباطات تنگاتنگ و همه‌ی جانبه‌ی سیاسی، اقتصادی و ... با تمامی شهر هـای باستانی دریای مدیترانه داشت و عضو جدانشدنی این تمدن بـه حساب می‌آمد. دربخش بزرگی از این شهر، پهنه‌ای از قبرستان، ستون‌های مرمری بـه‌عنوان محافظ پایه‌ی مجسمه‌ها و تعداد زیاد مصنوعات، وجوددارد.

شهر باستانی شی چنگ «Shicheng»

شهر باستانی شی چنگ کـه بـه «آتلانتیس شرق» معرف اسـت، شهری باشکوه و مرموزی از دوران امپراطوری چین اسـت. قدمت معماری بنا‌های این شهر بـه سلسله‌ی مینگ و چینگ برمی‌گردد. این شهر ۴۰ متر زیر آب‌های دریاچه‌ی کیاندائو قرار دارد کـه در استان ژجیانگ واقع شده اسـت.

درسال ۱۹۵۹ این شهر گمشده باستانی و دهکده مجاورش با برنامه‌ای از پیش تعیین شده برای ایجاد یک سد بـه زیر آب رفتند تا یک دریاچه مصنوعی و هم چنین یک نیروگاه تولید نیروی برق آبی راه اندازی شود. شهر شی چنگ بـه صورت معجزه‌آسایی دچار فرسایش چندانی نشده و ساختمان‌ها، دیوار‌ها و حتی جزئیات چوبی آن تقریباً دست نخورده و سالم باقیمانده‌اند.

باستان شناسان در اندیشه این مسئله‌اند کـه چگونه این شهر از چنگال تخریب و فرسایش تدریجی جان سالم بـه در برده اسـت. گرچه درسال ۲۰۰۴ یک زیر دریایی با هزینه ۶.۴ میلیون دلار برای گشت و گذار توریست‌ها دراین شهر ساخته شد، اما هیچ‌گاه مورد استفاده قرار نگرفت و متاسفانه هنوز هیچ امکانات غواصی برای گردشگران مهیا نشده تا از اینبخش باستانی دیدن کنند. امروزه این مکان بـه بهشتی رویایی برای غواصان تبدیل شده اسـت.

شهر باستانی Thonis-Heracleion

شهر تاریخی Thonis Heracleion، یکی از شهر هـای باستانی مصر یونان اسـت. این شهر کـه در رود نیل بنا شده بود، بدلیل شرایط نامناسب از لحاظ زمین شناسی بـه زیر آب رفت. شهر Thonis، حدود ۱۲۰۰ سال پیش از روی زمین محو شده و امروزه در زیر دریا در قسمت غربی خلیج ابولخیر مصر یافت شده اسـت.

دراین اکتشاف علاوه‌بر ساختار خود شهر، باقیمانده بیش از ۶۴ کشتی کـه در بستر دریا دفن شده، سکه‌های طلا و وزنه‌های ساخته شده از برنز، تندیس غول پیکری بـه همراه چندین تندیس کوچک‌تر از خدایان مصر باستان، کتیبه‌هایی از جنس سنگ کـه روی آن بـه زبان یونانی و زبان باستانی مصر حکاکی شده بود پیدا شد. چیزی کـه هنوز معلوم نیست، نحوه‌ی غرق شدن این شهر در کف دریا اسـت.

کاخ باستانی کلئوپاترا «Cleopatra»

کمی دورتر از ساحل اسکندریه، در زیر آب‌ها چیزی قرار گرفته کـه گمان می‌رود قسمتی از قصر سلطنتی کلوپاترا بوده اسـت. گفته میشود کاخ کلوپاترا آخرین ملکه‌ی سلسله‌ی پتولمیس در مصر بوده اسـت. محققان عقیده دارند کـه این محل درحدود ۱۶۰۰ سال قبل بـه‌وسیله‌ی زمین‌لرزه و بالا آمدن آب دریا بـه زیر آب‌ها فرو رفته اسـت.

بیشتر حفاری‌ها بر روی جزیره‌ای غرق شده بنام «آنتیرهودوس» متمرکز اسـت کـه گفته میشود کلوپاترا در این جا قصری داشته اسـت. دراین حفاری‌ها یک کشتی غرق شده کـه بـه خوبی حفظ شده و یک تکه سنگ گرانیت با نوشته‌هایی کـه پدر کلوپاترا، شاه پتولمی دوازدهم را معرفی می‌کند، پیدا شده‌اند.

اشیا کشف شده هنوز در محل خود قراردارند، چون دولت مصر قصد دارد یک موزه‌ی زیردریایی بنا کند. باستان شناسان در زیر آب‌های ساحلی این شهر گم شده باستانی کـه امروزه بـه اسکندریه مشهور اسـت، تندیس‌ها، ستون‌ها، مجسمه‌هایی از جانوران مرموز، معابد و زیربنای یک کاخ را کشف کرده‌اند کـه بنظر می‌رسد همه‌ی آن‌ها بـه کلوپاترا تعلق داشته‌اند. بخش بیشتر این آثار یا از بین رفته‌اند.

شهر باستانی اولوئوس «Olous»

در سواحل مدیترانه‌ای یونان شهری کوچک بنام «اولوس» وجوددارد کـه سالیان سال پیش شهری با ۴۰ هزار نفر جمعیت بوده اسـت. این شهر گم شده باستانی کـه بعنوان یک شهربازاری شناخته میشد بر اثر زمین لرزه‌های مختلف و سیل بـه زیر آب رفت، ولی هیچ وقت از ذهن‌ها خارج نشد، زیرا همیشه بقایای آن بـه اسانی قابل مشاهده بوده اسـت.

این شهر اینروز‌ها بعنوان شهر غواصانی شناخته می‌شود کـه قصد دارند ساعتی را زیر آب در شهری باستانی باشند. شهر اولوئوس برخلاف دیگر شهر هـای جزیره‌ی کرات کـه روی سنگ بنا شده بودند، شهر اولوئوس روی شن‌هایی ساخته شده بود کـه ثبات چندانی نداشتند و سرانجام در اثر زمین لرزه بطور‌کامل مدفون شد.

روستای باستانی مولیفنوا «Mulifanua»

سکونت‌گاه اصلی قوم لاپیتا، میکرونزی «Micronesid» و پلینزی «Polynesia» بودند کـه بعد از مستقر شدن در جزایر اقیانوس آرام، تعداد بسیاز زیادی سکونت‌گاه ساختند.

مشخص نیست کـه چـه تعداد روستای دیگر دراین جزایر وجود داشته اسـت، چرا کـه پس از چند قرن، سطوح آبی شدیدا متغیر اسـت و نقطه‌ای کـه زمانی خط ساحلی بوده، ممکن اسـت در حال حاضر مرکز یک جزیره باشد. کشف ۴ هزار از تکه سفال در سواحل جزیر آپولو، نشان میدهد این منطقه‌ای کـه زیر آب مدفون شده از روستا‌های لاپیتا اسـت.

خلیج باستانی کامبای «Cambay»

خلیج کامبای یا خامبات بـه‌طور گسترده‌ای با استفاده از دستگاه سونار «ردیاب زیردریایی» مورد بررسی و کاوش قرار گرفته و پژوهشگران معتقدند هزاران ساخته دست بشر از جمله قطعاتی از سفال و دیگر وسائل خانگی در خلیج وجوددارد.

قدمت این شهر زیر آبی بـه ۹۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد، در صورتی کـه اگر این تاریخ صحت داشته باشد، بـه این معنی اسـت کـه این شهر زمانی ساخته شده بود کـه هیچکس تصور نمی‌کرد بشر قادر بـه ساخت چنین شهر‌هایی با این وسعت باشد.

دراین شهر جدید تکه‌های سفالی، مهره‌های تزئینی و مجسمه‌هایی با استخوان و دندان انسان از این شهر جدید، کشف شده‌اند. این شهر گم شده باستانی بدلیل ذوب آخرین یخ‌های عصر یخبندان و بالا آمدن سطح آب، زیر آب مدفون شد.

دریاچه باستانی تیتیکاکا «Titicaca»

دریاچه‌ی تیتیکاکا بـه‌عنوان پرارتفاع‌ترین دریاچه کشتیرانی، اسرار زیادی را سال‌هاست در خود دارد هم چنین این دریاچه، پهنه آبی بسیار زیبایی اسـت کـه سواحل آن بین پرو و بولیوی تقسیم شده اسـت. این دریاچه بزرگتر از پورتوریکو بوده و دارای چندین جزیره اسـت کـه عده‌ای از آن‌ها خرابه‌های دوره اینکا را در خود دارند.

سطح آب دراین جزیره‌ها بسته بـه فصل بـه‌طور متوسط ۱.۵ متر بالا و پایین می‌رود. می‌توانید با قایق بـه جزیره Taquile رفته و برای رسیدن بـه آثار تاریخی از ۵۵۳ پله سنگی بالا بروید.

اخیرا گروهی از غواصان بنام “Akakor Geographical Exploring” بعد از ۲۰۰ عملیات ناموفق و کاوش در خرابه‌های داخل دریاچه، سرانجام ویرانه‌های معبدی را یافته‌اند کـه از زمان اینکا‌ها باقیمانده اسـت کـه شامل اشیائی مانند، تکه‌های طلا، مجسمه‌های سرامیکی، بشقاب‌های سنگی، استخوان انسان و حیوان، میشوند. براساس افسانه‌های مردم اینکا عامل پیدایش تمام تمدن اینکاها، دریاچه‌ی تیتیکاکا اسـت.

اتلیت یام «Atlit-Yam»

شهر باستانی اتلیت یام در فاصله‌ای کمتر از ۱.۵ کیلومتری ساحل ودر نزدیکی شهر «هیفا» قرار دارد. این شهر گم شده باستانی تقریباً دست‌نخورده باقیمانده و باستان‌شناسان توانسته‌اند اسکلت‌های فراوانی رابه طور دست نخورده و سالم در درون قبر‌های آن بیابند.

در مخازن گندم کشف شده از این شهر نیز بقایای شپش‌های گندم یافت شده اسـت. هم چنین ابزار‌های سنگی و استخوانی بـه همراه دانه‌ی گیاهان اهلی مانند کتان و جو دراین ناحیه کشف شده‌اند.

شواهد نشان دهنده‌ی جامعه‌ای اسـت کـه نه تنها متکی بـه ماهیگیری بوده بلکه حیوانات اهلی و کشاورزی هم در آن نقش بسزایی داشته‌اند. قدمت این شهر گم شده باستانی کـه ۴۰ هزار مترمربع وسعت دارد بـه ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد.

معرفی برخی اکتشافات مهم باستان شناسی

درسال‌های اخیر چندین کشف مهم باستان شناسی داشت کـه مهمترین این اکتشافات توسط باستان‌شناسان آمریکایی یافت شده‌اند. از مهمترین رویداد هـای دنیای باستان‌شناسی می‌توان بـه کشف ۴۰۰ لوح چوبی رومی در محل ساختمان جدید کمپانی بلومبرگ، اشاره کرد.

جا خنجری شاه توت عنخ آمون

توت عنخ آمون، پسر فرعون مصر باستان کـه در سن ۱۸ سالگی مرد و بعد ازآن بدنش در تابوتش آتش گرفت. محققان در دانشگاه پیسا در پلی‌تکنیک میلان «Milan Polytechnic, Pisa University» و موزه مصری در کاریو از طیف‌سنجی فلورسانس اشعه ایکس استفاده کردند تا ترکیب بـه‌کاررفته در خنجر را بدون آسیب زدن بـه آن دریابند.

گرچه در ظاهر فقط مـا در استفاده ازآن مهارت داشته‌ایم؛ فلز بـه کار رفته در تیغه آن دارای درصد زیادی نیکل، مقدار اندکی کبالت و فسفر و مواد دیگری اسـت کـه نشان میدهد مواد خام آن از منطقه‌ای دیگر آورده شده اسـت. محقق دنیل کوملی «Daniela Comelli» میگوید: تنها یک شهاب‌سنگ بنام خارگا «Kharga» پیداشده کـه داری نیکل و کبالت می‌باشد و شاید با ترکیب خنجر همسان باشد.

زانو‌های ملکه نفرتاری

این زانو‌ها برای دهه‌ها دریک موزه ایتالیایی در دسترس دید عموم قرار داشته‌اند، اما باستان‌شناسان توجهی بـه آن‌ها نداشته‌اند. بتازگی گروهی از محققان بطور دقیق و گسترده، این یک جفت اندام ۳۲۰۰ ساله را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده‌اند و اعلام کرده‌اند کـه این اندام بـه ملکه نفرتاری تعلق دارند. نفرتاری مریموت یکی از زیباترین زنان مصر و ملکه فرعون رامسس بزرگ بود.

«دقت کنید کـه این ملکه با نفرتی‌تی کـه همسر فرعونن آخن‌آتن بود اشتباه گرفته نشود». برای آن‌کـه مشخص شود این یک جفت زانو بـه چـه کسی تعلق دارد، کارشناسان از سرتاسر جهان با انجام آزمایشاتی نظیر پوشش رادیوکربن، دیرین آسیب‌شناسی، ژنتیک، شیمی و مصرشناسی بـه این دستاورد مهم رسیدند. در آرامگاه این ملکه، صندل‌های او نیز یافت شده‌اند کـه با استفاده از گیاهان، برگ درخت خرما و پاپیروس ساخته شده بودند.

این نوع صندل‌ها در دوران نفرتاری بسیار مرسوم بوده‌اند. کارشناسان میگویند با توجه بـه اندازه‌گیری‌های صورت گرفته، مشخص شده کـه اندازه پا‌های او براساس معیار ایالات امریکا، ۹ بوده اسـت و این یعنی پا‌های او از نظر اندازه کاملا با قد و هیکلش تناسب داشته‌اند. البته عده‌ای از آزمایشات نیز موفقیت آمیز نبوده‌اند.

بازسازی صدای مرد یخی

درسال ۲۰۱۶، دانشمندان با استفاده از سی‌تی اسکن توانستند با موفقیت صدای این مرد عصر حجری را بازسازی کنند. این کشف مهم باستان شناسی درسال ۱۹۹۱ در کوه‌های آلپ اوتسال ودر مرز میان اتریش و ایتالیا یافت شد. نام این فرد از «اوتسال» همان منطقه‌ای کـه در آن یافت شد گرفته شده اسـت و کهن‌ترین مومیایی طبیعی یافت شده در اروپا اسـت.

رونالد فاستوس، یکی از محققان این پژوهش و متخصص حنجره در بیمارستانی در بولزانو اظهار کرد کـه با توجه بـه در دست نبودن تعداد زیادی از اطلاعات مهم مرد یخی ۵۳۰۰ ساله امکان بازسازی دقیق صدای اصلی آنرا را ندارند، اما با اندازه‌گیری طول مجرای صوتی و تار‌های صوتی، آن‌ها موفق شدند صدای تقریبی مرد یخی را شبیه‌سازی کنند.

نتایج این پژوهش در روز ۲۱ سپتامبر ودر جریان کنگره‌ای بـه مناسبت بیست و پنجمین سالگرد کشف اوتسی نمایش داده شد. در چنین روزی بود کـه دو کوهنورد درسال ۱۹۹۱ مرد یخی ۵۳۰۰ ساله را پیدا کردند ودر طول این ۲۵ سال دانشمندان مشغول بررسی این کشف مهم باستان شناسی بودند. بـه عقیده محققان اوتسی درحدود سال هـای ۳۳۰۰ قبل از میلاد می‌زیست.

کشف شهر عصر برنز در بریتانیا

بـه‌دنبال کاوش‌های باستانشناسی در منطقه کمبریج شایر انگلستان، دانشمندان بقایای یک مجتمع مسکونی و وسایل زندگی مردم در عصر برنز را پیدا کرده‌اند. ۳ هزار سال پیش دراین محل، خانه‌های مدوری روی سکو‌های چوبی در مسیر رودخانه‌ی قرار داشتند. بـه دنبال یک آتش سوزی، خانه‌ها ویران شدند، آب روی سکو‌ها را پوشاند؛ و سرانجام آثار جالبی رابا خود نگه داری کرد کـه قدمت آن‌ها بـه هزار تا هشتصد سال پیش از میلاد، یا اواخر دوره برنز در بریتانیا میرسد. دانشمندان تصور می‌کنند با فرار ناگهانی مردم از آتش، وسایل ان‌ها بـه جا مانده اسـت. یکی از باستان شناسان در مورد این کشف مهم باستان شناسی میگوید:

۲۹ شی کامل پیدا کرده‌ایم کـه برای باستان‌شناس‌ها بسیار جالب اسـت. اما جالب‌تر ازآن باقی‌ماند‌ه‌های مواد غذایی اسـت کـه ساکنان موقع آتش‌سوزی و خراب شدن این منطقه در حال خوردن آن بودند؛ پدیده‌ای بسیار کمیاب نه تنها در بریتانیا بلکه در اروپا اسـت. کاوش‌ها از ماه اوت امسال در نزدیکی شهر پیتربورو در شرق انگلستان شروع شد کـه با مدفون شدن شهر پمپی درسال ۷۹ پیش از میلاد مقایسه شده اسـت.

دانکن ویلسون مدیر یک موسسه تاریخ می‌گوید: بهترین قیاس تشبیهی بنظر مـن، مدفون شدن شهر پمپی زیر آتشفشان و فرار ناگهانی مردم از این بلای طبیعی اسـت، آن‌ها غذایشان را در ظرفهایشان بجا گذاشتند و بعضی‌ها در همان لحظه مردند. هنوز خاطرجمعی نداریم، ولی بقایای انسانی دراین محل پیدا کرده‌ایم کـه در حال استخراج آن‌ها هستیم.

 

منبع: صدا وسیما

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۱:۳۸ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
البته خیلی شهر ها هم نگفت مثلا شهر تخت سلیمان ک الان زیر اب و رفتن داخلش خیلی سخته و شهر صددروازه دامغان که البته محدودش مشخصه ب خاطر اون حصار چند هزار ساله که دور دامغان هنوز هستولی محل اصلی شهر هنوز پیدا نشده و چینی ها یبار برا اکتشاف رفتن اونحا و با شهر ۷۰۰۰ هزار ساله تپه حصار روبرو شدن و کشفش کردن
Shahab kianfar
۲۳:۳۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
به نظر من هیچ جا پرسپولیس یا تخت جمشید نمیشه.مصر باستان که کلی طرفدار داره و کلی توریست اونجا میرن. همین مصر باستان دوبار به تصرف کامل سپاه پارسیان در اومد حالا ببینید مصر کجایه پرسپولیس کجاس
رومینا جیگر
۱۴:۴۷ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
خیلی باحاله
رها
۱۵:۱۶ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
من خیلی دوست دارم شهر اتلانتیس رو ببینم☺️☺️☺️
میکاییل
۱۲:۴۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
از فیلم هتل تراتسیلوانیا ۳؟
اباالفضل جنگجو
۱۸:۲۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
سلام من که تابحال رفتم آمریکا و فرانسه هم رفتم.
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اینا همش ساختگیه، غیر از تمدن عظیم و بزرگ اسلامی هیچ چیز دیگری وجود نداشته و جهان در توحش و عقب ماندگی بوده
روژان
۱۸:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
آره
تو راست میگی
ناشناس
۰۵:۰۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
یه افرادی مثل تروفقط بایدبزارن توموزه
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
تو روحت
شایان
۲۰:۰۷ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
چرت و پرت نگو بابا
مایسا
۲۲:۱۵ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
تو راست میگی
توهم زدی
راستی چی زدی که فازت اینطوری هست
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
آره تو راست میگی
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
سلام.ماباید ازهمه تاریخ دنیا استفاده کنیم.وخودمون رو دردایره تعصبات حصار نکنیم.چون که خدای همه انسانها یکی است.وهمیشه سعی در استفاده از تمام علوم روز از همه جای دنیا داشته باشیم.وسعی در تخریب ویا غلو نداسته باشیم وهمواره چشم حقیقت بین داشته باشیم.
سید ابوالفضل موسوی
۰۸:۴۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
اره داداش ما باید استفاده کنیم تا با گذشته ی خودمان باخبر بشیم
برهان
۰۰:۳۱ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
الآن که محتاج نان شبم بدبختی مراغرق کرده گیرم که قبلا دنیامال ماباشه هیچ.مهم اینکه الآن درچه حالیم.کسی خریدارگذشته پوشالیمان هست.بفروشم:حتی برای ۱روزخوش
.."..:
۰۰:۱۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
واییییی چه خوشگلههههه دلم خواست برم کشف کنم
ساینا اسحاقیان
۱۶:۲۸ ۳۰ دی ۱۴۰۰
تنها شاهنشاهی که توانست مورد رضایت ملت قرار گیرد این امپراطوری هخامنشی که بنیاد او را کوروش هخامنشی بنا کرد با متحد شدن دولت مادها و پارساها که به تمام ظلم ستم بابل پایان داد و زندانی ها را بند بایل آزاد رها کرد و کوروش پسرش کمبوجیه را شاه آنجا کرد تا آرامش برقرار شود . همین بابلی که با کمک دولت عیلامیان به ظلم ستم کشتار آشور بانی پایان داد.

در نتیجه بهترین کارنامه جز امپراطوری پهناور کوروش هخامنشی دیگری وجود ندارد چون مورد رضایت تمام ملت ها بود

بدرود . سپاس عزیزان همراه
۲
جناب
۱۸:۲۰ ۰۱ بهمن ۱۴۰۰
آره
☆•°
۰۰:۲۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
راست میگی ولی هیچ کشوری مثل ما چوب حراج نزد به آثار باستانیش چرا الان باید بقایای تاریخی که از تمدن جیرفت به دست اومد دست فرانسویا باشه ؟ دست انگلیس باشه ؟ تو موزه های دیگه باشه ؟ خودمون برای دیدت کتیبه های خودمون مجبور باشیم بریم اونجا و اونها از آثار تاریخی ما جذب گردشگر و در آمد داشته باشن خودمون تو فقر و بی پولی باشیم؟ اینا همش حرفه چیزی ام بوده مال اون دورانه الان همه به فکر منابع خودشونن.... در هرصورت تمدن های اون ها ام قشنگ و جالبه نمیشه که بمیریم تو ایران و بگیم هخامنش که والا آدم باید سفر کنه عبرت هارو ببینه حالا که شرایط سفر نیس میشینیم تو خونه عکساش و می‌بینیم شما ام نیاید هی بگید هخامنش بابا ما ام قبول داریم اونا بهترینن بسته دیگه
ناشناس
۲۱:۳۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
داری اشتباه میگی اولین سلسله یک پارچه ایران مادها بودند
ق.و
۱۰:۲۷ ۳۰ دی ۱۴۰۰
به دیده سیر تاریخی یکدتمدن و آثار باستانی نگاه کنیم بسیار با شکوهه...و تکان دهنده و عبرت آموز... سپاس... زیبا بود
nima
۰۷:۲۴ ۳۰ دی ۱۴۰۰
تنها شاهنشاهی که توانست مورد رضایت ملت قرار گیرد این امپراطوری هخامنشی که بنیاد او را کوروش هخامنشی بنا کرد با متحد شدن دولت مادها و پارساها که به تمام ظلم ستم بابل پایان داد و زندانی ها را بند بایل آزاد رها کرد و کوروش پسرش کمبوجیه را شاه آنجا کرد تا آرامش برقرار شود . همین بابلی که با کمک دولت عیلامیان به ظلم ستم کشتار آشور بانی پایان داد.

در نتیجه بهترین کارنامه جز امپراطوری پهناور کوروش هخامنشی دیگری وجود ندارد چون مورد رضایت تمام ملت ها بود

بدرود . سپاس عزیزان همراه
ساینا اسحاقیان
۱۶:۳۰ ۳۰ دی ۱۴۰۰
واقعا موافقم با حرفت
الی
۲۰:۱۲ ۳۰ دی ۱۴۰۰
اقا کشک چی دوغ چی
یه کتببه ازش مونده اونم معلوم نیست عاملش بودن یا نه
ما که کم دروغ نمیشنویم ازین ادم دو پا...
والا مصر با اون همه تاریخش و این همه اشیای باستانی و کتیبه و ... مثل ما نمینازه، همشم میگه تاریخ پادشاهان در برابر حقیقتشون چیز دیگه ای بوده
ما یه کتیبه داریم که معلوم نیست راست هم نوشته باشن دنیا رو بردیم زیر سوال

ول کنید توروخدا
خسته نشدین از پز خالی
الان چی داریم
تاریخ
۰۳:۲۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
اقا ول کنید این مرغ یک پارو تاریخ همه جاش قشنگه از هخامنش تا اشکانیان حالا مصر و یونان جایی خود ک جون میده واسه کاوش چرا همش میگیم (ما) باید همه جلوه ها رو نگاه کنیم الان شمایی ک ب هخامنش احترام میزارید چ مرد بزرگ بود در تاریخ کورش و یا همه شاهای پارس ولی وایکینگ های بی تمدن ان دوران الان یکه تازی میکنند در این دوران در عرصه های مختلف من و شما چی
ناشناس
۲۱:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
هوی که میگه یه کتیبه باقی مونده آمریکایی که نمیخواد ایرانی باشه بزرگترین امپراطوری جهان از اول تاریخ تا الان رو ایران داره تو زمان هخامنشیان
در پاسخ به الی
۰۷:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
با درود خدمت شما
خداقوت

می دونی چرا ایران به تاریخ خودش می نازه و باقی «مثل مصر و مغول و یونان و ...» به خودشون نمی نازن؟!
چون اونا تمدن هاشون رو بر پایه کشتار و غارت و ظلم و برده داری و بت پرستی و ... بنا کردن و به هزار هزار آدم بی گناه ظلم کردن تا بتونن یه تمدن رو بنا کنن!
اما ما ایرانی تو تاریخمون، تمدن هامون رو با یکتاپرستی و دین بنا کردیم، برده داری نکردیم و به کشوری بی دلیل بخاطر کشورگشایی تجاوز نکردیم، مردم بی گناه رو به کشتار نرسوندیم و به کارگر هامون حقوق دادیم، شاید اگر هخامنشیان و اشکانیان و صفویان و ... هم مثل مصری ها برده داری می کردند، الان سازه ها و بنا های بزرگ تر و باشکوه تری از مصری ها داشتند، ولی چه فایده که پایه و اساسش با ظلم باشه؟!

آثار هخامنشی و باقی آثار تاریخی به جا مانده از تمدن های گذشته ایران، شاید به اندازه دیگر تمدن ها عظیم و بزرگ و برجسته نباشه، اما همین که تو ساخت سانت به سانتش ذکر انسانیت و خداست، ارزشش از همه اونا بیشتره.

اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطمةَ و اَبیها و بَعلِِها وَ بَنیها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِهِ عِلمُک
Mosi
۰۱:۲۲ ۳۰ دی ۱۴۰۰
همین پاسارگاد خودمون کم مونده بود بره زیر اب و تبدیل به سد شه
ناشناس
۰۰:۲۹ ۳۰ دی ۱۴۰۰
خیلی برام جالب بود
الهام
۲۳:۴۶ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خدایا مرسی که تمدنای شیطانی رو از بین بردی
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۹ دی ۱۴۰۰
عالی بود واقعا
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۹ دی ۱۴۰۰
عالی بود، ممنون
بابک
۱۶:۱۸ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خدا میدونه که چند تا از این شهرهای تاریخی و باشکوه و پر از رمز و راز در ایران خودمون نباشه زیر شن های روان یا در بستر دریا و در اعماق کوهستان ها ،با خیالی راحت به دور از دستبرد و خسارت آرامیده باشند، باشد روزی که در زمان مناسب و به دست مردانی بزرگ و وطن پرست کشف و باعث افتخار تمامی ما ایرانیان گردد
بابادی
۲۳:۱۲ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
احسنت
بهروز
۱۶:۱۱ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خیلی جالب بود متشکر
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۹ دی ۱۴۰۰
آیه 40 سوره عنکبوت قرآن کریم :
ما هر طایفه‌ای را به کیفر گناهش یا عذاب هلاک کردیم ، بعضی را بر سرشان سنگ بلا فرو باریدیم و برخی را صیحه عذاب آسمانی در گرفت و برخی را به زلزله زمین و گروهی دیگر را به غرق دریا به هلاکت رسانیدیم، و خدا به آنان ذره ای ستم نکرد لیکن آنها خودشان (با نافرمانی) در حق خود ستم می‌کردند
ناشناس
۱۸:۱۴ ۲۹ دی ۱۴۰۰
چه ربطی داشت
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۹ دی ۱۴۰۰
ربطش روهم خوب فهمیدی
خودت رو نزن به نادانی
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۹ دی ۱۴۰۰
عجیب و بسیار زیبا بود ممنون از شما
مصطفی
۱۳:۳۹ ۲۹ دی ۱۴۰۰
آیه 40 سوره عنکبوت :
هر یک از آنان را به خاطر گناهان زشتشان هلاک کردیم.
بر بعضی از آنها طوفانی از سنگریزه فرستادیم، و بعضی از آنان را صیحه آسمانی فروگرفت، و بعضی دیگر را در زمین فرو بردیم، و بعضی را غرق کردیم؛ خداوند هرگز به آنها ظلم نکرد، ولی آنها خودشان بر خود ستم کردند
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۹ دی ۱۴۰۰
اولش یه ذره تغییر لازم داره
هر یک از دیار ها و شهر هایشان را به خاطر گناهانشان با عذاب هلاک کردیم
علی
۱۷:۲۵ ۲۹ دی ۱۴۰۰
توجه داشته باش اینان اقوام نفرین شده قران نیستند. شهرهای مانند انها در خاورمیانه زیاداست. چون ساختار شهری مانند انهابا تغییرات اقلیم به اسانی ازبین میرود. مانند تمدن سومر. بابل. شوش. جیرفت وبم... به هرحال علم شهرسازی انها ناکافی بوده اخرش شهرها ازبین رفاند.حتی براساس تغییرات اقلیمی زمانی نیویورک وبیشتر شهرهای ساحلی رادر اینده نخواهیم داشت.
بهروز
۰۸:۳۳ ۳۰ دی ۱۴۰۰
عالی بود مچکرم
رضا
۰۹:۴۴ ۲۹ دی ۱۴۰۰
فَكَأَيِّنْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا وَهِيَ ظَالِمَةٌ فَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا وَبِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ وَقَصْرٍ مَشِيدٍ حج 45
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۹ دی ۱۴۰۰
چی نوشتی معنیش کن
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خيلي جالب بود. تشكر
A-m
۰۸:۱۹ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خیلی جالب ومفید بود...
ناشناس
۰۷:۰۶ ۳۰ دی ۱۴۰۰
جالب بود