سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حقایقی از کهکشان‌ها و جهان خارج زمین

با وجود اینکه دانشمندان اطلاعات زیادی را از کهکشان‌ها و اجرام فضایی دیگر به دست آورده اند، اما فضا همچنان می‌تواند ما را شگفت زده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - همانطور که بسیاری از ما می‌دانیم، جهان بسیار عظیم است؛ آنقدر بزرگ که حتی اگر به آن فکر کنیم در وسعت آن غرق خواهیم شد.

بر اساس گزارش لیست ورس، با وجود پیشرفت‌های تکنولوژی، ما تاکنون تنها با بخش کوچکی از کهکشان‌ها و جهانی که در اطراف خودمان قرار دارد آشنا شده ایم، اما همین اطلاعات به ما نشان می‌دهد که کهکشان‌ها محل وقوع تعداد زیادی از اتفاقات و انفعالات ترسناک است که احتمالا هرگز به گوش ما نخورده اند. در این گزارش قصد داریم شما را با تعدادی از آن‌ها آشنا کنیم.

روز رستاخیز بوزون هیگز

بسته به اینکه در کجا زندگی می‌کنید، صحبت‌های مختلفی در مورد پایان جهان می‌شود، اما می‌توان گفت که به طور مشترک بسیاری از فرهنگ‌ها بر این باورند که پایان جهان دراماتیک خواهد بود. یکی از خطرناک‌ترین سناریو‌ها در این زمینه رستاخیز بوزون هیگز نام دارد. هیگز مثل حبابی پر از انرژی است که باید ثابت بماند تا کیهان پایدار بماند. این حباب مانند خلاء گسترش می‌یابد و دانشمندان معتقدند گسترش این حباب که می‌تواند به نابودی زمین منجر شود، آغاز شده است. البته این روند ده‌ها میلیارد سال به طول می‌انجامد.

همنوع خواری کهکشانی

همنوع خواری کهکشانی آخرین اتفاقی است که می‌تواند در مورد فضا به ذهن ما خطور کند. این موضوع که کهکشان‌های بزرگتری وجود دارند که کهکشان‌های کوچکتر را می‌بلعند، بسیار ترسناک است، زیرا ممکن است برای کهکشان ما نیز چنین اتفاقی بیفتد. با این حال جایی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا این اتفاق در آینده‌ای نزدیک رخ نخواهد داد. بسیاری دیگر از کهکشان‌ها در حال حاضر توسط یک کهکشان بزرگ‌تر خورده می‌شوند و فاصله کمی هم با ما دارند. آندرومدا یکی از کهکشان‌های نام آشناست که حدود دو میلیارد سال پیش یک کهکشان دیگر را نابود کرد. برخی‌ها انتظار دارند که در حدود ۴.۵ میلیارد سال آینده اتفاقی مشابه نیز برای کهکشان ما بیفتد. البته تا آن زمان انسان‌ها می‌توانند به وسایلی برای سفر‌های بین کهکشانی مجهز شوند.

سیاهچاله طرد شده

یکی دیگر از عجایب فضا که می‌توان به آن اشاره کرد، سیاهچاله پر جرمی است که از کهکشان خود خارج شده است. دانشمندان محاسبه کردند که برای پرتاب یک سیاهچاله به فضا، به انرژی معادل ۱۰۰ میلیون ابرنواختر نیاز است. از طرفی سیاهچاله‌ای که در مورد آن حرف میزنیم یک سیاهچاله معمولی نیست و در نوع خود بزرگترین سیاهچاله‌ای محسوب می‌شود که تاکنون به ثبت رسیده است. انرژی لازم برای خارج شدن این سیاهچاله از فضا از ادغام دو سیاهچاله در مرکز کهکشان به دست آمده است.

سیاهچاله‌های سرکش

از بین تمام چیز‌هایی که می‌توانند در فضا سرگردان و به قولی سرکش شوند، سیاهچاله‌ها بدترین مورد آن‌ها هستند. همانطور که می‌دانید سیاهچاله‌ها قسمتی از فضا با تراکم بسیار زیاد هستند و میدان‌های گرانشی آن‌ها نیز به طور غیرقابل تصوری بالاست. به طوری که حتی نور نیز نمی‌تواند از میدان گرانشی آن‌ها فرار کند؛ بنابراین حرکت کردن این سیاهچاله‌ها می‌تواند یک مشکل بزرگ باشد. در برخی موارد سیاهچاله‌ها شروع به حرکت با سرعت فوق العاده می‌کنند و هر چیزی که در مسیر آن‌ها قرار می‌گیرد را نابود می‌کنند. این پدیده در نزدیکی ما وجود دارد و سیاهچاله‌ای به بزرگی مشتری در کهکشان راه شیری می‌چرخد. قبلا دانشمندان فکر می‌کردند که این سیاهچاله ثابت است، اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که اینطور نیست.

ستاره‌های زامبی

هر چیزی که زنده است بعد از گذر زمان در نقطه‌ای نابود شده و از بین می‌رود. اما این مسئله برای برخی مواد در کهکشان صدق می‌کند. مرگ و نابودی ستارگان یکی از جالب‌ترین پدیده‌های شناخته شده در جهان است. هر ستاره‌ای که در آسمان می‌بینیم، قبلاً مرده و نور آن هنوز به ما نرسیده است یا ستاره‌ای مثل خورشید ما است که بالاخره در برهه‌ای از آینده نابود خواهد شد. اما در موارد نادری ستارگان ممکن است حتی پس از مرگ نیز همچنان وجود داشته باشند. دانشمندان اخیرا ستاره‌های زامبی را کشف کرده‌اند که باید در مراحل ابرنواختری خود می‌مردند، اما به نوعی زنده می‌مانند و به شکل دیگری در فضا باقی می‌مانند.

سردترین مکان در جهان

کیهان مکانی کاملاً سرد است، زیرا گرمای ستارگان تنها به بخش کوچکی از فضا اثر می‌گذارد. به گفته دانشمندان، سردترین مکان شناخته شده در جهان سحابی بومرنگ است. دانشمندان تحقیقات زیادی را در مورد علت سردی این ناحیه انجام دادند و طبق مطالعات اخیر، این سرما به این دلیل ایجاد شده که یک ستاره، از یک ستاره در حال نابودی دیگر عبور کرده است. این اتفاق باعث شده که یک افنجار سرد رخ بدهد. اگرچه در این مورد خطری ما را تهدید نمی‌کند، اما باید در اکتشافات فضایی مراقب چنین مکان‌هایی بود.


بیشتر بخوانید


گزارش از امیر محمد درویشی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
فاطمه
۱۴:۱۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
نور =زمان همه چی از نور و انرژیه
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
انسان در یک مرحله نمیتواند به ورای کهکشانها دست پیدا کند اینکه خیلیا می گن کی میتوانیم کشف کنیم همه هستی در جسم و فکر مادی ما نمی گنجد
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۰
O طراحی دستگاهی الکترونیکی برای درمان سریع کرونا
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۹ دی ۱۴۰۰
خدایا هم خودت و همه مخلوقاتت خوب و زیباست ولی ای کاش چیزی به نام انسان رو نمی آفریدی.موجودی که تمام زندگیش بلا و مصیبت و آخرش هم معلوم نیست چی میخاد بشه.
باز شکر به جلال و قدرتت.دست ما رو رها نکن که کسی رو نداریم.
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۹ دی ۱۴۰۰
زمین یک انرژی هس و ما انسان ها هم یک انرژی هستیم و انرژی هیچ وقت پایان نداره فقط ازحالتی ب حالت دیگه تبدیل میشود اگاه باشید تا در اسایش زندگی کنیم
مهدی تیموری
۱۸:۲۰ ۲۹ دی ۱۴۰۰
عالی باهاتون هم نظرم
ناشناس
۲۲:۱۴ ۲۸ دی ۱۴۰۰
یا الله
ناشناس
۲۰:۴۸ ۲۸ دی ۱۴۰۰
ترس بشر ازتنهای درجهان چه رازی نهفته است
اسحاق
۱۸:۲۳ ۲۸ دی ۱۴۰۰
جهان همیشه بوده و هست .عدم و نیستی ساخته و پرداخته ذهن بشر هست .نباید به دنبال این مجهول گشت که شروع دنیا از چه زمانی هست
...
۱۹:۳۵ ۲۸ دی ۱۴۰۰
از کجا فهمیدی ،بگو مام بفهمیم
عباس
۲۲:۳۹ ۲۸ دی ۱۴۰۰
سلام این که جهان همیشه بوده وهست قبول ولی هرچی داریم پیش میریم اصلا به این علم نمیرسیم پایان زمین کی هست فقط باید دنبال کشف کردن باشیم ولی متاسفانه علم ماپایین هست پس می گیم هیچی نمیدونم واظهار نظر نمی‌کنیم فقط باید دنبال علم بریم چیزی که خدا در قرآن بهش سفارش کرده
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۸ دی ۱۴۰۰
کیهان بی انتها. وای خدایا همه این‌ها رو برای بشر حقیر آفریدی
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۸ دی ۱۴۰۰
ممنون بسیار عالی بود و زیبا
امیر
۱۰:۴۰ ۲۸ دی ۱۴۰۰
واقعا خدایا بزرگی عظمتتو شکر چی آفریدی که ملییون ها سال بگذره هیچ بشری نمیتونه تهشو پیدا کنه.
ناشناس
۰۸:۳۵ ۲۸ دی ۱۴۰۰
فتبارک الله احسن الخالقین