سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظریه انیشتین درباره سفر در زمان چیست؟

یکی از داغ‌ترین بحث‌های مربوط به زمان که در اینترنت سرچ می‌شود، مربوط به نظریه انیشتین در مورد سفر در زمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان - یکی از داغ‌ترین بحث‌های مربوط به سفر در زمان که در اینترنت سرچ می‌شود، مربوط به نظریه انیشتین در مورد سفر در زمان است.

آلبرت انیشتین از طریق نظریه نسبیت خود توانست به تئوری سفر در زمان کمک بسیار زیادی بکند. از مسئله سرعت و نور گرفته تا تاثیر گرانش بر سفر به گذشته و آینده!

در ادامه با ما همراه باشید تا این موارد را با هم بررسی کنیم….

قبل از اینکه مستقیم به سراغ نظریه آلبرت انیشتین بریم، بهتر است که به طور مختصر به سفر در زمان و خود انیشتین بپردازیم.

سفر در زمان به طور خلاصه!

سفر در زمان در واقع یک عملی است که می‌تواند یک انسان و یا یک شیء را در زمان به عقب یا جلو ببرد.

اگر علاقمند به فیلم و سریال در ژانر علمی و تخیلی باشید، حتما با این موارد رو به رو شدید. مثلا یکی از معروف‌ترین نمونه‌های سفر در زمان در فیلم و سریال، میتوان به فیلم میان ستاره‌ای و یا کارتون ریک اند مورتی اشاره کرد.

البته که هنوز سفر در زمان به دلیل مشکلات زیادی که بر سر راه دانشمندان است، عملی نشده و هنوز برای ساخت ماشین زمان مشکل‌های فراوانی دارند. البته عده‌ای هم هستند که معتقدند بعضی از دولت‌ها به این علم رسیدند.

عده‌ای از مردم هم از این موقعیت استفاد کردند و خود را یک مسافر زمان خواندند؛ که خب هیچ سندی مبنی بر حرفشان ارائه ندادند و هر چه بوده یک سری خزعبلات بوده!

نگاهی کوتاه نظریه انیشتین در مورد سفر در زمان

آلبرت انیشتین فیزیکدان و ریاضیدان آلمانی بود که در اوایل قرن بیستم با ایده‌های پیشگامانه‌ای که در زمینه فیزیک ارائه داد، باعث شد تا نظر علاقمندان به این علم، به کلی عوض شود و این علم را چند قدم به جلو ببرد.

یکی از نظریه‌های او، نظریه نسبیت بود که مربوط به بحث سفر در زمان می‌شد که رابطه بین فضا و زمان را توضیح می‌داد.

انیشتین در سال ۱۹۰۵ نظریه نسبیت خود را مطرح کرد. البته که او بعد‌ها متوجه ایراد‌هایی در نظریه خود شد که همین ایراد‌ها باعث شد تا او نظریه نسبیت خود را کمی نغییر دهد. در سال ۱۹۱۵ اثری جدید با عنوان نظریه نسبیت عام را منتشر کرد.

در واقع نمیتوان گفت ایراد! انیشتین تفاوت‌هایی بین فیزیک کلاسیک و نظریه‌های مدرن پیدا کرد. بگذارید تا یک مثال بزنم تا کامل متوجه شوید که سرعت نسبی طبق فیزیک کلاسیک چگونه است؟!

فرض کنید داخل اتوبوس، یک شخصی یک توپی را به سمت جلو پرتاب میکند. حالا سرعت توپ برای کسی که داخل اتوبوس نیست چگونه است؟ سرعت توپ + سرعت اتوبوس.

این چیزی است که به طور معمول و در فیزیک کلاسیک رخ میدهد.

ولی حالا تفاوت بین فیزیک کلاسیک و نظریه مدرن چیست؟

نور به مانند مثال بالا عمل نمیکند. سرعت نور همیشه یکسان است و تغییر نمیکند. برای مثال اگر فردی در اتوبوس چراغ داشته باشد، سرعت نور هم برای خود او که در داخل اتوبوس است و هم برای کسی که در خارج از اتوبوس است یکسان است.

انجا بود که انیشتین کمی گیج شد و شروع به حل این مسئله کرد. انیشتین از معادله سرعت یا مسافت طی شده تقسیم بر زمان استفاده کرد تا این مسئله را حل کند.

همانطور که می‌دانید سرعت نور ثابت است، اما فاصله اندازه گیری شده برای هر فرد متفاوت است. پس زمان باید بسته به جایی که شما برای حرکت کردن قرار دارید تغییر کند.

طبق همین فرمول ها، انیشتین متوجه شد که برای کسی که روی زمین است، زمان سریعتر میگذرد. حالا متوجه نظریه انیشتین در مورد سفر در زمان شدید؟

البته نمی‌شود گفت که این حرف او فقط به این دلیل که او آلبرت انیشتین است درست است؛ ولی باید تحقیقات او مورد احترام قرار بگیرد و در تحقیقات بعدی از آن‌ها استفاده شود.

منبع: تن تاپ

انتهای پیام/

برچسب ها: انیشتین ، سفر در زمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
نادر
۲۲:۲۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
توصیه میکنم فیلم لوسی رو نگاه کنید ک زمان رو کاملا نشون میده
ناشناس
۱۵:۴۶ ۲۹ آذر ۱۴۰۱
به نظر من اتم های سازنده ی طبیعت به همین جانداران را در یک خط زمانی قرار میدهند که با تاثیر بر روی آنها میتوان در زمان سفر یا از یک خط زمانی به خط زمانی دیگری رفت اما آیا فقط اتم در این کادر دست داره یا کوانتم هم دست دارد ؟
ناشناس
۰۵:۱۵ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
ما هیچ وقت نمیتونیم در زمان سفر کنیم
ما در دنیا در کالبد جسم محدود شدیم.هر کسی طبق برنامه حساب شده در دوره خودش به دنیا میاد الان شما که این پیام رو میخونی این دوره متعلق به خودته. زمان چیزی نیست جز پدیده تکراری شب و روز و عمر محدود خودمون
و این هم که رد میشه دیگه برنمیگرده اصلا وجود واحد برای زمان جز این نیست که دنیا بتونه کار هاشو بانظم انجام بده
زمان و عمر کاملا(( شبیه)) هم هستن تا زمانی که عمر داریم زمان هم داریم

بسم الله الرحمن الرحیم
والعصر.انّ الانسان لفی خسر.الّا الّذین ءَامَنوُا و عملوا الصّالحات وتواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر
عرفان
۱۵:۲۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
چرا کسی نمیگه زمان وجود نداره؟
این بحث زمان یه چیز قرار دادیه برای این که ما خودمون رو گم نکنیم
ناشناس
۰۰:۰۰ ۱۶ فروردين ۱۴۰۱
در پاسخ به نظر دوستمون مژی چند نکته هست این که شما ۳ پارادوکس رو در نظرتون نگرفتید و خیلی سطحی صحبت کردید پارادوکس ۱_پاردوکس زمان ۲_پارادوکس بل و ۳_پارادوکس اهرنفست
و مسئله بعد این که شما باید گرانش رو نسبت مقصد و مبدأ بسنجی چون اگر به مکانی که گرانشی کمتر نسبت به زمین داشته باشه برید به زمان نمیتونید سفر کنید چون که گرانش در بعد کوانتم تاثیر داره و گرانش قوی تر باعث میشه یک بخش زمانی معین نسبت به جایی با گرانش ضعیفف تر نفوذ کنه و طبق نظریه خود انیشتین قدرمند تر از زمان قدرت خود گرانش که میتونه به بعد زمان نفوذ کنه
مژی
۱۸:۱۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
در پاسخ به دوستمون ام القران،باید بگم که سفر در زمان چیزی نیست که بخواد اینقدر راحت باشه،اولا اینکه سفر در گذشته امکان پذیر نیست(چون پارادوکس هایی مثل پارادوکس پدربزرگ رو به وجود میاره میتونید درباره اش تخقیق کنید)اما در مورد سفر به آینده،فعلا در حد نظری مونده،سفر در آینده تنها به دو صورت امکان پذیر هست،یکی اینکه بک فرد با سرعتی نزدیک به نور حرکت کنه،یک دوری در کیهان بزنه و برگرده،چون در سفر هایی با این سرعت ها زمان آهسته تر میگذره هر یک سال برای اون مثلا بیست،سی،پنجاه یا حتی صد سال برای زمینی ها باشه(بستگی به سرعتش داره) یا اینکه بره نزدیک سیاهچاله و برگرده که در اون صورت هم زمان براش آهسته تر میگذره
امّ قرآن
۱۲:۰۲ ۲۸ دی ۱۴۰۰
البته بد نیست که معادلهء(E=MC2) و همچنین نظریهء کرمچاله ها و سیاه چاله ها که او مطرح کرد را در نظر بگیرید،شاید تسلا نتوانست بزرگترین اختراع بشریت را انجام دهد،اما کسی توانسته باشد،شاید انشتین نتوانست بزرگترین کشف بشریت که سیاه چاله ها و کرم چاله باشد را انجام دهد، اما کسی توانسته باشد،و حال مسافر زمان است