سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انکار مسئولان و پافشاری مرغداران/ واردات تخم مرغ انجام می شود؟

در حالی که مسئولان شروع مجدد واردات تخم مرغ را تکذیب می‌کنند، اما مرغداران و مسئولان تشکل ها خبر از واردات می دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان - بنابر آمار قیمت تخم مرغ در آبان به اوج خود رسید که با ازدیاد عرضه از محل تولید داخل و واردات، بازار در نهایت به تعادل رسید. چندی نگذشت که ماجرای توزیع عادلانه ارز مطرح شد که جو روانی این موضوع بازار تخم مرغ را بار دیگر ملتهب کرد، اما فراوانی عرضه بار دیگر آرامش و ثبات را به بازار بازگرداند که اتخاذ برخی سیاست‌ها با واکنش شدید مرغداران روبه‌رو شد.

گرچه مسئولان امر از سرگیری مجدد واردات را تکذیب می‌کنند، اما مرغداران و مسئولان تشکل ها خبر از واردات می دهند که به سبب فراوانی تولید و الزام کشتار گله های بالای ۹۰ هفته، مرغداران انتقاداتی دارند چرا که تولید تخم مرغ بیش از نیاز کشور است.

از سرگیری مجدد واردات واقعیت ندارد

پیگیری‌ها از وزارت جهاد کشاورزی نشان داد، علی رغم آنکه طی روزهای اخیر تشکل های تولیدی و مرغداران نسبت به واردات تخم مرغ معترض هستند، اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی واردات مجدد را تکذیب کردند.

همواره بخشی از واردات تخم مرغ برای مصرف و بخشی تخم مرغ نطفه دار برای تامین جوجه ریزی داخل بوده است. بنابر آمار برای واردات مرغ و تخم مرغ ۴۰۰ میلیون دلار هزینه شده است.

نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: واردات تخم مرغ در حال انجام است، اما از میزان آن بی اطلاع هستیم و از مجموع قرارداد ۱۰ هزار تنی تخم مرغ، نمی دانیم چه میزان از واردات انجام شده است.

بسیاری از مسئولان اتحادیه و تشکل ها بر این باورند که کیفیت تخم مرغ وارداتی با تولید داخل قابل قیاس نیست.

طبق گفته مرغداران جمعیت مرغ‌های با سن بالای ٩٠ هفته بین ١٨ تا ١٩ میلیون قطعه است که تولیدکنندگان چاره‌ای جز کشتار یا تامین نهاده از بازار آزاد ندارند.

نبی پور گفت: علی رغم افزایش قیمت مولفه های تولید همچون کارتن، شانه و دی کلسیم فسفات پیش بینی می شود که قیمت تخم مرغ به سبب مازاد تولید نوسانی نداشته باشد، مگر آنکه قیمت ارز تغییر کند.

بسیاری از مرغداران اذعان می کنند که نهاده به گله های بالای ۹۰ هفته تخصیص داده نمی شود که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا پشتیبانی اقدام به واردات کرده است.

کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن هم گفت: با توجه به افزایش ۲ تا ۲.۵ برابری جوجه ریزی با مازاد تولید در ۶ ماه آتی رو به رو خواهیم بود. روزانه ۳ هزار و ۳۰۰ تا ۳ هزار و ۴۰۰ تن تخم مرغ تولید می‌شود که با کاهش مصرف در ۶ ماهه نخست سال ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن از این میزان مازاد است.

برآوردها نشان می‌دهد که تولید تخم مرغ در نیمه دوم امسال نسبت به سال قبل ۴.۶ درصد رشد خواهد داشت. طبق اذعان مسئولان رایزنی برای صادرات در حال انجام است، بعد از گذشت حدود ۲.۵ ماه توقف، مجدد این امر در دستور کار قرار گرفته است.

کاشانی گفت: با توجه به کاهش مصرف در ۶ ماهه نخست سال، تولید روزانه تخم مرغ در فروردین باید ۲ هزار و ۷۰۰ تن باشد، در حالی که برمبنای جوجه ریزی ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تن است.

این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان معادل شانه ای ۳۸ هزار تومان اعلام کرد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن می‌گوید، خبر معدوم سازی تخم‌مرغ های وارداتی صحت دارد و با توجه به فساد پذیری تخم مرغ، مقداری از تخم مرغ های وارداتی معدوم شده است.

بررسی ها نشان می دهد که طی هفته های اخیر با جدی شدن بحث توزیع عادلانه ارز، بازار تخم مرغ ملتهب شد که با تخصیص مجدد ارز از سامانه بازارگاه، بازار متعادل شد. طی روزهای اخیر خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر معدوم سازی تخم مرغ های وارداتی منتشر شده که رئیس انجمن تخم مرغ شناسنامه دار و اتحادیه میهن این موضوع را تایید کردند.

با توجه به هشدار مکرر شرایط تولید و بحرانی شدن اوضاع طی ماه های تیر و مرداد ناشی از کشتار مرغ های تخم گذار و کاهش جوجه ریزی، مسئولان تصمیماتی در خصوص تولک بری (دوره استراحت طیور) ماهانه ۲ میلیون مرغ تخم گذار اتخاذ کردند که این موضوع منجر به ایجاد تعادل در بازار شد.

گزارش از آزاده محبی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.