سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آقاجانلو:

تخریب پوشش گیاهی مراتع از عوامل مهم جاری شدن سیل‌ است

مدیر بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان گفت:تخریب پوشش گیاهی مراتع عاملی برای جاری شدن سیل‌های ویرانگر است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان - آقاجانلو مدیر بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان گفت: ۴۱ درصد مساحت مراتع استان متشکل از حدود ۸۴ تیپ گیاهی بوده که از عمده‌ترین پوشش گیاهی می‎توان به گون، آگروپایرون، درمنه­ها و مقداری فستوکا و پوآ‌ها اشاره کرد.

او می گوید: حدود ۶۵ هزار هکتار جنگل حفاظتی در طارم داریم که درخت غالب این جنگل‌ها اُرس، مقداری بلوط و بنه است.

آقاجانلو با بیان اینکه حفظ و نگهداری مراتع و جنگل‌ها وظیفه هر انسانی است، گفت: تخریب پوشش گیاهی مراتع عاملی برای جاری شدن سیل‌های ویرانگر است.

به گفته مدیر بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان پوشش گیاهی مراتع سبب حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش می‌شود؛ چراکه در مراتع از برخورد مستقیم قطرات باران با خاک جلوگیری کرده و مانع از ریزتر شدن ذرات خاک می‌شود؛ همچنین وجود پوشش گیاهی مانع مسدود شدن راه‌های نفوذ آب به خاک و جاری شدن سیلاب‌ها و نهایتاً مانع تخریب مراتع خواهد شد.

او می گوید: تأثیر مراتع در تأمین آب‌های زیرزمینی بسیار مهم است، چون وجود علف‌ها و گیاهان در مراتع باعث کاهش سرعت رواناب حاصل از بارندگی در سطح زمین شده و این حالت دو فایده عمده دارد، نخست اینکه از شستشوی خاک جلوگیری می‌شود و بعد آب فرصت کافی برای نفوذ در خاک را پیدا کرده و در نتیجه باعث پرآب شدن قنات‌ها و چشمه‌ها می‌شود.

آقاجانلو گفت: حدود ۳ تا ۴ برابر ظرفیت مرتع دام داریم که همین مسئله باعث بروز خسارات جبران‌ناپذیری شده است.

به گفته مدیر بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان شخم اراضی بالای ۴۰ درصد و کم عمق، چرای بی‌رویه، شخم در جهت شیب، بوته کنی، تبدیل مراتع به زمین‌های کشاورزی، خشکسالی یا باد‌های شدید و در نهایت آتش‌سوزی از مهم‌ترین عموامل تخریب مراتع است.



انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.