باشگاه خبرنگاران جوان- نتایج مطالعه اخیر محققان انگلیسی نشان میدهد افرادی که سطوح بالاتری از لنفوسیتهای تی ناشی از سرماخوردگی معمولی دارند، کمتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.
محققان طی این مطالعه اولین شواهد از نقش محافظتی لنفوسیتهای تی را ارائه کردهاند.
لنفوسیت تی از انواع سلولهای دستگاه ایمنی بدن است. دفاع اختصاصی بدن شامل ایمنی هومورال و ایمنی سلولی است. در ایمنی سلولی لنفوسیتهای تی (سلولهای تی) فعالیت دارند. لنفوسیتهای تی پس از اتصال به پادگِن (آنتیژن) تکثیر پیدا میکنند و انواعی از سلولهای تی از جمله تعدادی تی کشنده و تعدادی تی خاطره به وجود میآورند.
لنفوسیت تی همانند لنفوسیت B در مغز استخوان (مغز قرمز استخوان) ساخته میشود؛ اما همانند لنفوسیت B در مغز استخوان بالغ نمیشود. بلکه از طریق خون به تیموس که پشت جناغ و جلوی نای قرار دارد، میرود و در تیموس بالغ میشود. لنفوسیت تی اغلب بین خون و لنف در گردش است و در برخورد با پادگِن (آنتی ژن) خاص روی میکروب فعال میشود که اغلب لنفوسیتهای تی ضد ویروس، انگل، سرطان و رد بافت پیوند شده میباشد.
در حالی که مطالعات قبلی نشان دادهاند که لنفوسیتهای تی القا شده توسط سایر ویروسهای کرونا میتوانند ویروس کرونا سندرم حاد تنفسی ۲ را شناسایی کنند؛ اما یافتههای این مطالعه جدید برای اولین بار بررسی میکند که چگونه حضور این لنفوسیتهای تی در زمان قرار گرفتن در معرض کرونا بر آلوده شدن فرد تاثیر میگذارد.
یافتههای آنها طرحی برای نسل دوم واکسن جهانی ارائه میدهد که میتواند از ابتلا به انواع فعلی و آینده کرونا از جمله سویه اُمیکرون جلوگیری کند.
دکتر "ریا کوندو" (Rhia Kundu) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما مشتاق بودیم تا دریابیم چرا گاهی اوقات قرار گرفتن در معرض کرونا به عفونت منجر نمیشود. پس از بررسیها دریافتیم که سطوح بالای لنفوسیتهای تی موجود در بدن که توسط بدن در هنگام آلوده شدن به سایر ویروسهای کرونای انسانی مانند سرماخوردگی ایجاد میشوند، میتوانند برابر عفونت کووید ۱۹ از فرد محافظت کنند. در حالی که این یک کشف مهم است، اما من تاکید میکنم که هیچ کس نباید به تنهایی به آن موضوع بسنده کند؛ چرا که همچنان بهترین راه برای محافظت از خود برابر کووید ۱۹ این است که به طور کامل واکسینه شوید و دوز تقویت کننده را نیز دریافت کنید.
این مطالعه در سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد، زمانی که اکثر مردم در بریتانیا نه مبتلا به کرونا بودند و نه واکسینه شده بودند. محققان این مطالعه به بررسی ۵۲ نفر که با فردی مبتلا به کرونا زندگی میکردند و بنابراین در معرض ویروس قرار گرفته بودند، پرداختند. شرکت کنندگان در ابتدا ۴ و ۷ روز بعد، آزمایشات PCR را انجام دادند تا دریابند که آیا به این بیماری مبتلا شدهاند یا خیر.
نمونه خون از ۵۲ شرکت کننده طی یک تا شش روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس گرفته شد. این کار محققان را قادر ساخت تا سطوح لنفوسیتیهای تی را که قبل ابتلای افراد به عفونتهای ویروسی سرماخوردگی معمولی در بدن وجود داشت، تجزیه و تحلیل کنند.
محققان دریافتند که سطوح قابل توجهی از این لنفوسیتهای تی در ۲۶ نفری که آلوده نشده بودند، در مقایسه با ۲۶ نفری که آلوده شده بودند، بالاتر بود.
این سلنفوسیتهای تی پروتئینهای داخلی کرونا را به جای پروتئین میخ مانند روی سطح ویروس مورد هدف قرار دادند تا از فرد برابر عفونت محافظت کنند.
واکسنهای فعلی پاسخ ایمنی به این پروتئینهای داخلی ایجاد نمیکنند. محققان گفته اند که در کنار واکسنهای موثر که پروتئین میخ مانند را مورد هدف قرار میدهند، این پروتئینهای داخلی میتوانند یک هدف نوین برای طراحی واکسنهای جدید باشند؛ چرا که میتوانند محافظت طولانیمدتی ایجاد کنند؛ زیرا پاسخهای لنفوسیت تی طولانیتر از پاسخهای آنتیبادی که در عرض چند ماه پس از واکسیناسیون کاهش مییابند، باقی میمانند.
پروفسور "آجیت لالوانی" (Ajit Lalvani) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: مطالعه ما واضحترین شواهد تا به امروز را ارائه میکند که لنفوسیتهای تی القا شده توسط ویروسهای سرماخوردگی، نقش محافظتی برابر کرونا دارند.
یافتههای این مطالعه در مجله "Nature Communications" منتشر شده است.
منبع: تی ان
انتهای پیام/