باشگاه خبرنگاران جوان - عرفانمنش گفت: با توسعه یافتن پرورش ماهی، بیماری این جانوران آبزی مانند استرپتوکوکوزیس نیز افزایش مییابد. بیماری که عامل آن گروههای مختلف باکتری بوده و هرچه وزن ماهی بالاتر رود، کشندهتر و آسیبزاتر است. سادهترین و پیش پا افتادهترین روش برای درمان این بیماری استفاده از آنتی بیوتیکها است.
در روشهای پیشرفتهتر مانند انجام واکسیناسیون این جانوران علاوه بر این که از بروز این بیماری در ماهیها جلوگیری میشود؛ بلکه باعث کاهش خسارتهای مالی و جلوگیری از انتقال این بیماری از طریق گوشت ماهی به انسان نیز میشود.
ساخت این واکسن در کشور با انجام برخی آزمایشها روی انواع باکتریهایی که باعث از بین بردن این بیماری میشوند، انجام شد. با تزریق این واکسن به ماهی از ابتلا به این بیماری و از مرگ آنها پس از ابتلا جلوگیری میشود.
او گفت: ساخت واکسن بیماری استرپتوکوکوزیس این شرکت برای اولین بار در کشور است که تاییدیه مراجع ذیربط سازمانی شیلات را دریافت کرده است. بیماری استرپتوکوکوزیس در ماهیها باعث از بین رفتن ۶۰ درصد آنها میشود. در گذشته بیشترین روش درمان این بیماری در ماهیها داروی وارداتی و به صورت غوطه وری قابل مصرف بود. این جانور را مدت زمان مشخصی در یک مکان حاوی این دارو نگهداری میکردند اما با ساخت این واکسن روش استفاده از آن مانند تزریق واکسن به انسان است و باعث پیشگیری از ابتلا به آن میشود.
تولید واکسن پیشگیری از بیماری استرپتوکوکوزیس در ماهی ها، سالانه ۶ میلیارد دلار برای کشور صرفه جویی ارزی دارد.
انتهای پیام/