سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش‌هایی برای استحکام بخشیدن به اقتصاد خانواده

در یک خانواده معمولی، منابع درآمدی محدود و مخارج نامحدود است. اقتصاد خانواده اصلی اساسی برای بقای خانواده است و به شما کمک میکند تا بتوانید بین منابع درآمد و مخارج تعادل برقرار کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان - موفقیت در اقتصاد خانواده نیاز به همکاری همه اعضای خانواده و افزایش آگاهی و برنامه ریزی برای دخل و خرج زندگی دارد.

در یک خانواده معمولی، منابع درآمدی محدود و مخارج نامحدود است. اقتصاد خانواده اصلی اساسی برای بقای خانواده است و به شما کمک میکند تا بتوانید بین منابع درآمد و مخارج تعادل برقرار کنید و منابع مالی را متناسب با نیاز‌های ضروری و غیر ضروری خانواده سازماندهی و مدیریت کنید.

منابع مالی کافی در یک خانواده به قدری اهمیت دارد که جزو ارکان خوشبختی و موفقیت به حساب می‌آید به طوری که شکوفایی اقتصادی باعث رشد و شکوفایی خانواده خواهد شد.

تعیین اولویت‌ها با توجه به اقتصاد خانواده

اعضای خانواده دوست دارند بهترین نوع غذا و زیباترین لباس‌ها را در تنوع مختلف داشته باشند. در بهترین خانه با امکانات عالی و در بهترین نقطه شهر زندگی کنند، به مسافرت‌های متعدد بروند و از بهترین منابع آموزشی برای فرزندان بهره‌مند شوند.

ولی درصد کمی از خانواده‌ها از نظر اقتصادی توانایی تامین نیاز‌های مالی افراد خانواده را به طور کامل دارند.

منابع مالی یک خانواده متوسط فقط می‌تواند تعداد محدودی از خواسته‌های اعضای خانواده را تامین کند و همیشه باید اولویت‌ها را در نظر بگیرید. موارد زیادی هست که روزمره با آن‌ها روبرو می‌شوید و مجبورید با توجه به منابع مالی که در اختیار دارید برخی خواسته‌ها را قربانی خواسته‌های دیگر نمایید. به عنوان مثال:

اگر فلان وسیله را برای خانه بخرید نمی‌توانید بچه‌ها را آخر هفته به رستوران ببرید.

اگر مسافرت نوروزی بروید نمیتوانید شهریه کلاس زبان بچه‌ها را بدهید.

اگر برای خودتان پالتو بخرید نمی‌توانید برای دخترتان پالتو بخرید.

راه حل طلایی برای توزیع منابع مالی خانواده

اگر قرار باشد یکی از اعضای خانواده بیشتر از سایرین از منابع مالی استفاده کند، دیگران سهم کمتری دریافت خواهند کرد بنابراین راه حل طلایی برای توزیع منابع مالی خانواده این است که:

لیستی از خواسته‌های اعضای خانواده بنویسید.

انتخاب‌های ممکن را هم بنویسید.

اگر انتخاب‌ها با درآمد خانواده سازگاری ندارد، آن قدر تغییرشان بدهید تا با توجه به درامدتان به بهترین انتخاب برسید.

بهترین انتخاب برای خانواده، انتخابی است که بیشترین مطلوبیت را داشته باشد یعنی هم اقتصادی باشد هم بیشترین رضایت و خشنودی را برای خانواده به همراه داشته باشد.

روش‌های موفقیت در اقتصاد خانواده

یادگیری روش‌های موفقیت در اقتصاد خانواده برای خانواده‌های کم درامد که دخل و خرجشان با هم جور نمی‌شود کاربرد زیادی دارد.

یکی از نکات قابل توجه برای موفقیت در اقتصاد خانواده این است که افزایش درآمد خانواده اگر به درستی مدیریت نشود منجر به افزایش هزینه‌های خانواده خواهد شد و کمکی به بهبود معاش خانواده نمی‌کند.

برنامه ریزی برای آینده اقتصاد خانواده

یکی از ارکان اصلی برنامه ریزی برای آینده زندگی، اقتصاد خانواده است. توجه به هزینه‌های آینده خانواده و شناخت فرصت‌ها و تهدید‌ها برای تمام اعضای خانواده ضروری است و میتوان در جلسات خانواده این موارد را مطرح کرد.

در صورتی که خودتان توانایی برنامه ریزی مناسب ندارید بهتر است از کسی که در این زمینه تجربه دارد مشورت بگیرید.

بالا بردن سطح دانش اقتصادی خانواده

شما میتوانید با مطالعه کتاب‌ها و مرور اخبار اقتصادی، سطح دانش اقتصادی خانواده را بالا ببرید تا بتوانید تصمیم گیری‌های اقتصادی مناسب تری داشته باشید.

افزایش روحیه همکاری در خانواده

شما باید با مشورت کردن با اعضای خانواده، روحیه همکاری در ان‌ها را بالا ببرید و به این ترتیب می‌توانید اولویت بندی نیاز‌ها را بهتر انجام دهید و به سالمت اقتصاد خانواده کمک کنید.

نقش فرزندان در اقتصاد خانواده

شما میتوانید با راهنمایی فرزندان، استعداد فرزندان را به سمت کسب درامد سوق دهید تا بتوانند با انجام فعالیت‌های اقتصادی بخشی از بار اقتصادی خانواده را کاهش داده و نیاز‌های مالی خودشان را رفع نمایند.

در صورتی که مشکلات اقتصادی زیادی دارید نباید اجازه دهید فرزندان تا سن جوانی مصرف کننده باقی بمانند و با آموزش صحیح، مسیر حرکت آن‌ها را به سمت کمک به اقتصاد خانواده و افزایش تجربه و کشف استعداد‌های کاری هدایت کنید.

اموزش جمع گرایی، صداقت، دلسوزی، صرفه جویی و مسئولیت پذیری با عث می‌شود که فرزندان شما مشکلات، کمبود‌ها و محدودیت‌های اقتصادی خانواده بشناسند و با اصلاح رفتار خود با واقعیت توان مالی خانواده روبرو شوند و به دنبال روش‌هایی برای افزایش منابع مالی خانواده بروند.

ترفند‌هایی برای کاهش هزینه‌های خانواده

شما میتوانید با یکسری راهکار‌های ساده هزینه‌های خانواده را کاهش دهید:

- بخشی از درآمد ماهانه، هر چند کم باشد را پس انداز یا سرمایه گذاری کنید.

- با خرید قلک به فرزندتان پس انداز کردن را بیاموزید.

- از کار‌های خانگی ساده، مثل کیک پزی، ماست بندی، ترشی انداختن، خشک کردن میوه‌ها و سبزی‌ها و ... که نیاز به مهارت بالا یا توان جسمی زیادی ندارد با کمک فرزندانتان درامد کسب کنید و بخشی از درامد را به خود آن‌ها بدهید.

- به جای خرید اجناس ارزان‌تر که کیفیت پایین تری دارند، سعی کنید وسایل با کیفیت را از حراجی‌ها بخرید تا دوام بیشتری داشته باشند.

- استفاده صحیح و مراقبت از وسایل منزل را به فرزندانتان بیاموزید تا دیرتر فرسوده شوند.

- به کودکان مراقبت از وسایل و لباسهایشان را آموزش دهید تا زود به زود خراب نشوند.

- به جای استفاده از لباسشویی هر کسی را موظف کنید که لباس‌های خودش را با دست بشوید تا دوامشان افزایش پیدا کند.

- برای کاهش هزینه قبض‌ها از لامپ کم مصرف استفاده کنید، در ساعت اوج از وسایل برقی استفاده نکنید، وسایل برقی را در حالت استند بار نگذارید.

- مواد غذایی را به اندازه‌ای بخرید که خراب نشوند و مجبور به دور ریختنشان نشوید.

- تماس‌های تلفنی را به اندازه ضرورت انجام دهید.

 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.