سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه ۹.۷ کیلوگرم در سال است

عدد سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه و حتی کشور با عدد‌های جهانی آن فاصله زیادی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه -فرزاد افضلی مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت :سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه را ۹.۷ کیلوگرم در سال است.

اگرچه در سنوات اخیر شاهد گرایش چشمگیر مردم استان به مصرف ماهی و سایر آبزیان بوده‌ایم، اما هنوز سرانه مصرف استان نسبت به سرانه کشوری به ۱۳ کیلوگرم نرسیده است.

میانگین مصرف آبزیان در استان کرمانشاه سال ۱۳۷۳ تنها ۲۵۰ گرم در سال بود، اما با اقدامات صورت گرفته و برگزاری جشنواره‌های طبخ آبزیان و کلاس‌های آموزشی و ترویجی جهت افزایش سرانه مصرف آبزیان این میزان به ۹.۷ کیلوگرم در سال رسیده است.

عدد سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه و حتی کشور با عدد‌های جهانی آن فاصله زیادی دارد، و هم اکنون میانگین جهانی سرانه مصرف آبزیان ۲۳ کیلوگرم در سال است.

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی برای حفظ سلامتی مردم یک کشور، باید ۳۰ درصد از مجموع پروتئین‌های حیوانی که مردم آن کشور دریافت می‌کنند، جزو آبزیان باشد.

با برنامه ریزی برای افزایش تولیدات و فرهنگ سازی در زمینه مصرف آبزیان شاهد افزایش بیشتر مصرف آبزیان در استان کرمانشاه باشیم.

 با توجه به ارتقا فرهنگ مصرف ماهی در استان و با توجه به این نکته که ماهی غذای سلامتی است و سرشار از امگا۳ می‌باشد و در سلامت جامعه نقش بسزایی دارد، ارگان‌های ذیربط باید همکاری لازم را در جهت افزایش فرهنگ مصرف آبزیان داشته باشند.

پزشکان معتقدند با مصرف دو بار ماهی در هفته ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

خوردن ماهی به دلیل داشتن بوی نامطبوع و استخوان‌های ریز و درشت آن به‌خصوص برای کودکان و افراد سالمند آسان نیست که این مسئله در کمرنگ بودن جای ماهی در سفره‌های مردم کرمانشاه بی تاثیر نیست.

انتهای پیام/ق

برچسب ها: شیلات ، سرانه مصرف ، ماهی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.