سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود؟

اگرچه استیون هاوکینگ به وضوح یک نابغه بود، اما درباره‌ی آی کیو خود سر و صدا راه نمی‌انداخت و معتقد بود توانایی‌های انسان را نمی‌توان به وضوح با یک عدد سنجید.

باشگاه خبرنگاران جوان - اگر استیون هاوکینگ زنده بود، دیروز تولد هشتاد سالگی اش می‌بود. به همین مناسبت می‌خواهیم در این مطلب نگاهی کوتاه بیندازیم به زندگی و ذکاوت این کیهان شناس، نویسنده و متخصص فیزیک نظری.

روز گذشته گوگل دودل به مناسبت زادروز استیون هاوکینگ لوگوی خود را تغییر داد. وی که یکی از نوابغ تاریخ در زمینه علوم بود در سال ۲۰۱۸ درگذشت. هاوکینگ از ۲۱ سالگی به بعد به تشخیص پزشکان به نوعی بیماری نورون حرکتی به نام ALS مبتلا شده بود.

امید به زندگی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند عمدتاً بین ۲ تا ۵ سال است، اما هاوکینگ احتمالات را به چالش کشید و به مدت ۵۵ سال با این بیماری فرساینده سر کرد. همزمان با بزرگداشت این دانشمند شهیر توسط گوگل، نگاهی می‌اندازیم به کمک‌های وی به جهان علم.

ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود؟

پروفسور استیون هاوکینگ هرگز ضریب هوشی خود را فاش نکرد، ولی باور‌ها بر این است که ضریب هوشی وی ۱۶۰ بوده باشد. این عدد در طبقه بندی «نابغه» قرار می‌گیرد و ۰.۰۰۳ درصد مردم چنین ضریب هوشی دارند.

اگرچه به وضوح او یک نابغه بود، اما درباره‌ی آی کیو خود سر و صدا راه نمی‌انداخت و معتقد بود توانایی‌های انسان را نمی‌توان به وضوح با یک عدد سنجید.

در مصاحبه مشهوری با نیویورک تایمز در سال ۲۰۰۴ از او پرسیده شد ضریب هوشی اش چند است. وی در جواب گفت: «اصلا نمی‌دانم. کسانی که پز آی کیو خود را می‌دهند، بازنده هستند.»

وقتی از او درباره‌ی دیدگاه شایع مردم مبنی بر نابغه بودنش پرسیده شد، گفت: «رسانه‌ها در حوزه‌ی علم نیز مانند خیلی حوزه‌های دیگر زندگی نیاز به ابرقهرمان دارند، اما واقعیت این است که محدوده توانایی‌های زیادی وجود دارد که خط و مرز تعیین کننده‌ای هم ندارد.»

ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود؟

هاوکینگ کمک‌های شایان فراوانی به حوزه‌ی کیهان شناسی ـ که به ریشه و خاستگاه و تکامل جهان هستی نگاه می‌افکند ـ نمود. یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های وی کشفش درباره سیاه چاله‌ها بود که دریافت سیاه چاله‌ها کاملاً سیاه نیستند و از خود چیزی ساطع می‌کنند که حالا به آن تابش هاوکینگ می‌گویند. این کشف مهم بحث و جدل‌های زیادی را در پی داشت، اما نحوه‌ی پیشرفت فیزیک در سال‌های آتی را پایه گذاری کرد.

علاوه بر کار‌های پژوهشی، هاوکینگ نویسنده هم بود. کتاب «تاریخچه مختصر زمان» که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد یکی از معتبرترین کتاب‌ها در مقوله علم است. این کتاب به مدت ۲۳۷ هفته در فهرست پرفروش‌های ساندی تایمز قرار گرفت و ۲۵ میلیون نسخه از آن فروش رفت.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۴ ۲۱ آذر ۱۴۰۱
دمش گرم
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۱ فروردين ۱۴۰۱
شمایی که اسمتون کامی هس و یه نظریه مزخرف دادین لطفا برید کمی مطالعه کنید و یه چیزی از تسلا بدونین بعد هر چی خواستین بگید
رضا پیرنجم الدین
۲۱:۰۳ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰
مگر کفار هم ضریب هوشی دارند هوش یا به عبارت بهتر عقل مخصوص مومنین است.
کامی
۲۳:۱۱ ۲۱ دی ۱۴۰۰
هاوکینگ هزار برابر بهتر و نابغه تر نسبت به تسلا ست!! تسلا فقط یه نظریه پرداز نادان بود .
Amirhosein
۲۱:۴۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
آی کیو ایشون ۱۶۰ برابر آی کیو من هست فکر کنم
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
حرف و گفته هاش کاملا منطقی و حاکی از نبوغش بوده
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۱ دی ۱۴۰۰
حرف تو هم حاکی از نبوغته
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
من ضریب هوشیم ۱۳۷ هستش یعنی یه کوچولو از ایشون کمترم
پاسخگو
۱۶:۴۹ ۲۰ دی ۱۴۰۰
اره از کامنتت‌ معلومه نابغه ای
ناشناس
۰۱:۲۴ ۲۱ دی ۱۴۰۰
هرچی باشی بزرگترت گفته بازنده ای
نابغه در چمن
ناشناس
۰۱:۲۹ ۲۱ دی ۱۴۰۰
اره یه کوچوله کم داری
عباس بوعذار
۱۱:۰۵ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
صد در صد
پژوهشگر
۱۲:۳۰ ۰۲ مرداد ۱۴۰۱
مال من ۱۳۸
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
یک نابغه به تمام معنا وبی بدیل امیدوارم دنیا پرازاین ادمها باشه
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
چطور ضریب هوشیش بالا بوده و با این همه نشانه های الهی خلقت جهان رو تصادفی میدونست . با این حال فکر کنم ضریب هوشیش زیر صفر بوده . البته الان دیگه فهمیده خدا هست هرچند دیر.
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
من فک میکنم ضریب هوشی شما زیر ثفره
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۰ دی ۱۴۰۰
تو هوبی فهمیده عالم
کاری
۲۰:۵۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
بله
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۱ دی ۱۴۰۰
ایشون باهوش بودن ولی عاقل نبودن هوش با عقل کاملا متفاوته
ناشناس
۰۱:۲۱ ۲۱ دی ۱۴۰۰
من قصد تایید یا تصحیح ایده شمارو ندارم اما میدونم اگه میخواید حرفتون رو به تایید برسونید باید مهندسی شده تر کار کنید. باید اینکارو کنی بی این هیچی نمیشه
لا مکان
۱۰:۰۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
واقعا درجه یک و هوشمند امیدوارم شبیه این مغز خیلی زیاد باشه
پسته گوش
۱۰:۰۱ ۲۰ دی ۱۴۰۰
دمش گرم