باشگاه خبرنگاران جوان- این نوع آزمایش خون میتواند تعیین کند که چه کسی از غربالگری سرطان ریه سود میبرد.
ارزیابی شخصیسازیشده خطر ابتلا به سرطان ریه، یک آزمایش خون را با پنلی متشکل از چهار نشانگر پروتئینی ترکیب میکند و یک مدل مستقل موسوم به "PLCOm۲۰۱۲" نیز سوابق مربوط به سیگار کشیدن را مورد بررسی قرار میدهد.
این پژوهش، شرکتکنندگانی مبتلا به سرطانهای پروستات، ریه، روده بزرگ و تخمدان را شامل میشد که حداقل ۱۰ سال سابقه سیگار کشیدن داشتند.
"سم هاناش" (Sam Hanash)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما میدانیم درصد کمی از افرادی که واجد شرایط غربالگری سرطان ریه از طریق سیتیاسکن هستند، غربالگری را انجام میدهند. علاوه بر این، غربالگری با سیتیاسکن در بیشتر کشورها به راحتی در دسترس نیست. بنابراین، هدف ما طی سالهای اخیر، ارائه یک آزمایش خون ساده بود که میتواند برای تعیین نیاز به غربالگری استفاده شود و آن را بسیار مؤثرتر کند. پژوهش ما برای نخستین بار نشان میدهد که آزمایش خون میتواند برای تعیین افرادی که ممکن است از غربالگری سرطان ریه سود ببرند، مفید باشد.
هاناش و همکارانش، نوعی آزمایش خون را ابداع کردهاند که گروهی از نشانگرهای زیستی را در خود جای داده است. آنها پیشتر این نشانگرهای زیستی را به عنوان عوامل پیشبینیکننده خطر سرطان ریه شناسایی کرده بودند. آنها از یک آزمایش کور برای ارزیابی عملکرد این پنل در ترکیب با مدل PLCOm۲۰۱۲ استفاده کردند که به طور مستقل برای پیشبینی خطر سرطان ریه در میان افرادی که پیشتر سیگار میکشیدند، توسعه و تایید شده بود.
پژوهشگران برای آزمایش ترکیب نشانگرهای خون با مدل PLCOm۲۰۱۲، بیش از ۱۰ هزار نمونه زیستی را تجزیه و تحلیل کردند.
آزمایش خون ترکیبشده با مدل PLCOm۲۰۱۲ در میان افرادی که حداقل ۱۰ سال سابقه سیگار کشیدن داشتند، افزایش حساسیت را نشان داد.
دهها میلیون نفر در سراسر جهان میتوانند از غربالگری سرطان ریه بهرهمند شوند.
اگرچه آزمایش خون میتواند به عنوان یک بررسی در آینده نزدیک اجرا شود، اما دریافت تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) احتمالا نیاز به ارزیابی از طریق یک کارآزمایی بالینی آیندهنگر دارد.
این پژوهش، در "The The Journal of Clinical Oncology" به چاپ رسید.
منبع: نیوزوایز
انتهای پیام/