سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه هزار و ۲۰۰ تُن وسایل برنده در زنجان تولید می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان گفت:سالانه هزار و ۲۰۰ تُن چاقو و وسایل بُرنده در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان -  عباسی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان گفت: ۹۳۰ کارگاه چاقوسازی در زنجان وجود دارد که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در این بخش در حال فعالیت هستند.

او می گوید: سالانه  هزار و ۲۰۰ تُن چاقو در این استان تولید می‌شود.

عباسی گفت:۶۰ درصد تولیدات چاقوی استان در داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۴۰ درصد نیز صادراتی است که  اغلب به صورت چمدانی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان می گوید: حمایت از تشکیل خوشه‌های صنعتی جزو اولویت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی است و امیدواریم با حمایت مسئولان استان و همکاری ذی نفعان خوشه‌های مختلف، شاهد رشد و تعالی صنایع استان باشیم.

او با اشاره به اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان گام‌هایی در این راستا برداشته است، گفت: فرآیند اجرایی توسعه خوشه‌ای کسب و کار در چند سال تعریف شده که در این راستا چاقوی زنجان نیز به عنوان یکی از کسب و کارهای اولویت‌دار معرفی شده است و تلاش داریم با ورود جدی در این حوزه از دغدغه‌های صنعت چاقو بکاهیم.

عباسی می گوید: توسعه خوشه چاقو راهکاری کارآمد در ساماندهی مشاغل این حوزه است و توانمندی های صنعتگران استان زنجان را ارتقاء می  دهد.

به گفته مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان توسعه خوشه چاقو راهکاری کارآمد در ساماندهی مشاغل این حوزه است و توانمندی های صنعت گران استان زنجان را ارتقا می  دهد.

راه‌اندازی وب‌سایت، تهیه کلیپ، انتشار نشریه، معرفی خوشه از طریق صداوسیما و تهیه بانک اطلاعاتی از جمله اقدامات  ذینفعان خوشه است که  در زنجیره ارزش صنعت چاقوسازی نقاط ضعف و قوت، تهدیدها، فرصت‌ها و روش حل مشکلات و مسائل احصا می‌شود.

منفرد رئیس اتحادیه چاقوسازان استان زنجان هم در ادامه این جلسه گفت: چاقوسازی در زنجان قدمتی دیرینه دارد و این هنر توانسته است در قالب صنایع دستی جایگاه ویژه‌ای را در کشور کسب کند.

او می گوید: صنعت چاقوسازی زنجان بین ۳ هزار و ۲۰۰ شاخه صنایع دستی رده پنجم کشوری را در حوزه صنعت فلزات دارد و جزو صنایع اصیل دنیا هم محسوب می‌شود.

به گفته رئیس اتحادیه چاقوسازان استان زنجان ۵۰۰ کارگاه چاقوسازی در این رشته فعالیت می کنند که اعطای زمین برای ایجاد کارگاه، ایجاد محلی برای عرضه مستقیم محصول، احداث شهرک مسکونی چاقوسازان، نام‌گذاری روز ۱۶ دی به عنوان روز ملی چاقو و ... از جمله درخواست‌های فعالان این عرصه به شمار می‌رود.

رییس شورای اسلامی شهر زنجان هم در ادامه این مراسم گفت: به جرأت می‌توان گفت اغلب مردم زنجان با صنعت فاخر چاقوسازی که به واسطه تلاش صنعت‌گران این شهر به دست آمده است، بیگانه هستند.

او می گوید: چاقو اصیل‌ترین و ماندگارترین هنر این شهر به شمار می‌رود و اگر چاقوی زنجان در این جایگاه قرار دارد، بخاطر اصالتی است که هنرمندان این عرصه در کارهای خود ارائه می‌دهند.

این مسئول با اشاره به اینکه برخی از افراد ارزش هنر فاخر چاقوسازی را در این شهر تنزل داده و آن را زیر سؤال می‌برند،گفت: باید قدردان کسانی بود که تاریخ زنجان را شکل دادند، هر چند معتقدیم تا به امروز در پاسداشت از این افراد کوتاهی شده و در این میان شیوع ویروس کرونا نیز طی ۲ سال گذشته به این صنعت آسیب زیادی وارد و اهمیت حمایت‌ از آن ها را  ۲ چندان کرد.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.