سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازار اجاره مسکن، چشم انتظار اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی!

قانون مالیات بر خانه های خالی قرار بود از ابتدای دی ۱۴۰۰ اجرایی شود که این امر به علت نقص اطلاعات همچنان اجرایی نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - آذرماه رشد ۵۴ درصدی نرخ اجاره مسکن توسط بانک مرکزی اعلام شد. خبری که البته توسط اتحادیه مشاوران املاک رد و اعلام کاهش نرخ اجاره بها در کشور را در پی داشت.

این افزایش ها در نرخ اجاره و حتی مسکن در کشور، منجر شد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مالیات بر خانه های خالی به فکر تعدیل بازار مسکن و واقعی سازی نرخ مسکن شوند. این قانون 9 ماهی می شود که با رای وکلای ملت تصویب شده و قرار بود از ابتدای دی ماه به مرحله اجرا برسد.

تعداد فایل اجاره مسکن کم و نرخ ها افزایش یافته است

حسینی یکی از مشاوران املاک در منطقه جنوب تهران به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: در حال حاضر تعداد فایل‌های مسکن برای بازار اجاره بسیار کم شده و همین باعث افزایش نرخ‌های اجاره در بازار شده است. به طور معمول هرسال در نیمه دوم سال نرخ‌های اجاره در بازار مسکن آرام بود و ما افزایش قیمت چندانی نداشتیم.

به گفته این مشاور املاک اگر دولت هرچه سریعتر قانون اخذ مالیات از خانه های خالی را اجرا کند شاید بازار مسکن در تابستان امسال کمی آرام شود.

به موجب ماده ۵۴ مکرر اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۹۹/۰۹/۰۵ مجلس شورای اسلامی برای اینکه ملکی مشمول این قانون شود شرایط زیر لازم است:

۱- واحد خالی مسکونی باشد، بنابراین واحد‌های تجاری و اداری مشمول این مالیات نیستند.

۲- واحد مسکونی در شهر‌های بالای یکصد هزار نفر جمعیت قرار داشته باشد.

نکته - واحد‌های مسکونی واقع در شهر‌های زیر یکصد هزار نفر جمعیت و روستا‌های کشور که مالک و بهره‏ بردار آن‌ها هر یک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی شده و صرفاً مشمول جریمه‌ای معادل بیست درصد (۲۰%) مالیات سال اول (۶ برابر اجاره ماهیانه) موضوع قانون مالیات بر خانه‌های خالی خواهد شد؛ بنابراین واحد‌های مسکونی واقع در شهر‌های زیر یکصد هزار نفر جمعیت و روستا‌های کشور هم موظف به ثبت در سامانه ملی املاک و اسکان هستند.

۳- واحد مسکونی در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد.

۴- واحد مسکونی توسط سامانه املاک و اسکان کشور به عنوان خانه خالی شناسایی شده باشد.

در اظهارات جدید، سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند لیستی که به دست ما رسیده کامل نیست و یا لیست در قالب سی دی به ما تحویل داده شده است!

محمود محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی پیش از این اعلام کرده بود که تاکنون چندین بار لیست خانه‌های خالی را به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده ایم، اما هربار این سازمان اعلام می‌کرد که این نحوه ارسال مورد تایید ما نیست.

وزارت راه و شهرسازی: امیدواریم مشکل لیست خانه های خالی تا پایان دی ماه حل شود

محمودزاده درباره آخرین ارسال لیست آمار واحد‌های خالی از سکنه گفت: در خصوص ارسال لیست خانه‌های خالی با سازمان امور مالیاتی کشور چند روز پیش جلساتی را برگزار کردیم و هماهنگی‌های لازم برای ارسال لیست به این سازمان صورت گرفت؛ هم اکنون مشکلی از لحاظ ارسال آمار به این سازمان وجود ندارد.

به گفته معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی هم اکنون آمار و اطلاعات خانه‌های خالی از سکنه به صورت روزانه به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شود و طبق هماهنگی‌هایی که صورت گرفته امیدواریم قبل از پایان دی ماه این موضوع عملیاتی شود.

پیامک به مالکان خانه های خالی ارسال شد

اصلانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی هم در این باره می گوید: شناسایی خانه‌های خالی بر اساس پایگاه اطلاعات داده‌های کشور و همچنین خود اظهاری انجام شده است، جلسه‌ای با حضور مدیران سازمان امور مالیاتی در وزارتخانه تشکیل شد و بر اساس اطلاعات حاصل از پایگاه اطلاعات داده‌ها بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی مشتمل بر اشخاص حقیقی شناسایی شدند. برای این تعداد بر اساس ماده ۱۶۸ قانون مالیات‌های مستقیم، پیامک‌هایی برای مالکان واحد‌ها ارسال شد تا راستی آزمایی شود.

اصلانی گفت: مالکان ۱۲۰ هزار خانوار مراجعه و در سامانه املاک و اسکان خود اظهاری کردند. اسامی مالکان خانه‌های خالی با تعداد یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی ارسال شد.

کارشناسان معتقدند؛ طولانی‌تر شدن زمان اجرای این طرح خود باعث می‌شود که مالکان این واحد‌های مسکونی خیالشان از خالی بودن واحد‌های خود راحت باشد، اما نباید این نکته فراموش شود که خالی نگه داشتن واحد‌های مسکونی توسط مالکان در طول یک سال گذشته خود باعث شده که نرخ اجاره بها افزایش یابد.

مالیات بر خانه های خالی، بازار اجاره مسکن در تابستان را آرام می کند

۲۵ آذر ۱۴۰۰  بود که باشگاه خبرنگاران جوان در میزگردی به بررسی دلایل خالی ماندن خانه‌های مسکونی و همچنین مالکیت بانک‌ها در این موضوع پرداخت. در این میز گرد؛ فرشید پورحاجت، دبیر کل کانون انبوه سازان مسکن کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بانک‌ها ادعا دارند علاقه به املاک داری نداریم، اما آمار‌های ارائه شده به بورس نشان می‌دهد بالغ بر ۳۷ میلیون متر زمین و مسکن در مالکیت بانک‌ها داریم. ۹۰۰ هزار واحد و مسکن در مالکیت سیستم بانکی است.

حال سیستم مالیاتی کشور ده ماهی می شود که منتظر اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی است که طبق گفته مسئولان تنها ضعف آن نبود اطلاعاتی است که باید وارد سیستم اخذ مالیات از خانه های خالی شود، است. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ممل
۱۹:۳۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
مستاجرها نابود میشن ،هر چی دولت از مالکین مالیات بگیره ،مالکین هم پولشو از مستاجر میگیرن، در آمد مالیات هم میره تو جیب دولت ،مستاجرین هم کاملا نابود میشن، سخن آخر، هیچ چیزی تو این مملکت درست نمیشه
ناشناس
۱۹:۰۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
قولنامه صوری راه دور زدنه این قانونه
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
مسئولی که چندصدتا خانه دارد می گذارد یا خود نماینده مجلس وقتی میرفت مجلس از طبقه 3جامعه بود الان چندهزار میلیارد ثروت درست کرده برای خودش در عرض 4سال
منصور
۱۵:۱۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
شما هدفتان ارزان شدن اجاره مسکن نیست // دنبال کاسبی خودتان هستید // صاحب ملک مالیات را به هر شکل شده از مستاجر میسونه
علی
۱۵:۰۴ ۲۰ دی ۱۴۰۰
کسی که باید پاسخگو باشد جناب رییس جمهور است .... اگر منافع برخی به خطر میفته و کارشکنی میکنند این شخص رییس جمهور منتخب مردم است که باید گردن این گردن کلفتان را خورد کند و حق مردم را احیا کند .... کمر مستاجرین خورد شد به جای گردن گردن کلفتان ......لطفا به گوش رییس جمهور برسانید چون اگر برسد پیگیر میشوند
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۰ دی ۱۴۰۰
وزارت بهداشت چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۰ دی ۱۴۰۰
کاری کردند که مردم هرچی در میارند تو اداره مالیات خرج کنند
اگر خانه را خالی بزاری باید مالیات خانه خالی بدهی ،
اگر بدی اجاره باز هم باید مالیات بر اجارهر بدی
معلوم نیست قصدشان پر کردن اداره مالیات یا بدبخت کردن مردم است
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۰ دی ۱۴۰۰
فقط باید چشم انتظار سخاوت دولت مردان آمریکایی باشیم و گرنه هیچ چیزی در ایران بهتر بلکه بدتر خواهد شد
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۰ دی ۱۴۰۰
چقدر ساده اید اگر فکر کنید مسئولان ما قانونی را به اجرا بگذارند که شامل خودشون میشه.چون اکثر این برجها واپارتمانهای خالی متعلق به خودشونه.
ناشناس
۱۳:۳۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
خوب 50درصد خانه های خالی مال بانکها هست یعنی زور بانکها از شخص رییس جمهور هم بیشتره که نمیتونه مجبور به فروششون کنه که اجاره بها پایین بیاد.
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
من نفهمیدم الآن دقیقا کیه که از زیر اجرا کردن قانون در میره؟! وزارت مسکن، اداره مالیات،؟؟؟ ؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
چه خبر از اعلام دارایی مسئولان و نماینگان؟ هنوز محرمانه و امنیتی است،؟
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
سلام.از سازمان بازرسی کل کشور،شورای نگهبان،دولت،مجلس،رهبر معظم انقلاب می‌خواهیم دستور واردات خودروی معمولی باکیفیت و بدون تعرفه گمرکی را صادر بفرمایند و فروش آن به مردم بدون خودرو،تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودرو شکسته شود،مردم بعد برجام که خودرو ده برابر گران شد توان خرید ندارند و از طرفی خودروهای داخلی هزاران برابر ویروس کرونا در شش ماه گذشته کشته و تلفات داده.
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۰ دی ۱۴۰۰
دولت برای اداره مالیات مردم باید جمعیت رو تقسیم بر هشتاد کنه
هر یک میلیون نفر تقسیم بر صد هزار نفر کنه
هر صد هزار نفر پنج نفر برای رسیدگی مالیات تعیین کنه
به همین راحتی میشه مدیریت مالیاتی مثل آلمان داشت
یعنی ۸۰ قسمت
هر یک میلیون هم ۵۰ تا نیروی سرباز معلم برای رسیدگی به مالیات تعیین کنه!
یعنی با بیش از ۵ هزار نفر میشه کشور رو در دست گرفت و مالیات و دارایی مردم رو حساب کرد !
در ضمن خیلی از نیرو های دولتی می توانند با این سیستم کمتر کرد !
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
پس کی میخان اجراش کنن..تا ما مستأجرا دلمون خوش بشه ک شاید اینجوری اجاره ها کم بشه ک توان پرداخت داشته باشیم
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۰ دی ۱۴۰۰
دلخوش نباش چون در هر حالتی پولش تو جیب مالیات میرد اگر خانه خالی باشد مالیات بر خانه خالی اداره مالیات میگیرد اگر خانه ات را اجاره دهی مالیات بر اجاره را ازت میگیرد اگر خانه بالای ۲۰۰ متر داشته باشی باز مالیات بر عایدی باید بدهی پس راحتر است آدم مستاجر باشد تا نخاد به اداره مالیات باج دهد
ناشناس
۱۲:۰۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
همین قانون مالیات خانه های خالی باعث دلالی و افزایش شدید قیمت ها خواهد شد
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
اون دنیا میخوای چیکار کنی؟امیدوارم امثال تو اون دنیا آواره باشن که باعث آوارکی ما مستاجرا شدن
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
سلام.از سازمان بازرسی کل کشور،شورای نگهبان،دولت،مجلس،رهبر معظم انقلاب می‌خواهیم دستور واردات خودروی معمولی باکیفیت و بدون تعرفه گمرکی را صادر بفرمایند و فروش آن به مردم بدون خودرو،تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودرو شکسته شود،مردم بعد برجام که خودرو ده برابر گران شد توان خرید ندارند و از طرفی خودروهای داخلی هزاران برابر ویروس کرونا در شش ماه گذشته کشته و تلفات داده.
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۰ دی ۱۴۰۰
ولا نمیدانیم ،خانه هایی که در اختیار بانک ها هستند را اجرای قانون کنید مشکل حل می شود اما اگر حرف حقی بزنی و منظور دیگر داشته باشی ان چیز دیگری خواهد بود .....بدنبال پرکردن کسری بودجه ای ؟ ........
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
باید زودتر اجرا شود
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۰ دی ۱۴۰۰
واقعا منه اجاره نشین اصلاااا برای حکومت ارزش ندارم. پارسال 70 میلیون وام گرفتم به جای عروسی خونه رهن کردم. امسال 70 میلیون وام ازدواجم گرفتم گذاشتم روش که تمدید کنم. سال دیگه چی؟ خیر سرم کارمند هم هستم اونم جایی که پر از خونه سازمانی هست. اما فقط سوریه و لبنان و کرانه باختری و طوفان در کالیفرنیا مهمه نه من......
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
گرفتن مالیات نتیجه عکس خواهد داشت
ناشناس
۰۸:۲۰ ۲۰ دی ۱۴۰۰
دست بردارید از خودتان که نمیتوانید مالیات بگیرید مسکن خودرو رو کی فکر کردین احتکار کرده
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۰ دی ۱۴۰۰
حتی شاهان جاقارکه در بی‌لیاقتی مشهورند، مالیات میگرفتند!
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۰ دی ۱۴۰۰
گیریم از خانه خالی مالیات گرفتید
ولی بازم صاحبخونه ها حاضرن مالیات رو بدن ولی ارزون تر اجاره ندن
از بس مردم محتاج خونه هستن مجبورن از شکمشون بزنن ولی پول اجاره خونه رو جور کنن
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
پارسال یه وام گرفتم برا ودیعه مسکن
امسال دوبرابر کرده برا تمدید
هم ودیعه و هم کرایه
از کجا بیارم
چرا نظارت نمیشه؟
هر کی هر جور بتونه ظلم میکنه