سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بسته برترین‌های فناوری و فضا؛

از ساخت دستگاه ضد خر و پف تا هموارتر شدن مسیر ثروت‌آفرینی از علم

فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در این بسته خبری به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان حوزه فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند« دستگاه ضد خر و پف ساخته شد»، «کاربرد دستگاه تصویربرداری از بدن در طب‌ پزشکی هسته‌ای»، « ضعف کشور در حوزه راه اندازی خانه‌های خلاق»، «ایمپلنتی در مغز که افکار را به گفتار تبدیل می‌کند»، « کاهش نیروی انسانی؛ یکی از چالش‌های بازار کار در ایران» ، « اولین خانه خلاق نوآوری دانش آموزی در تهران راه اندازی شد»، « ساخت پهپاد امدادرسان برای اولین بار در کشور»،« مسیر ثروت‌آفرینی از علم، هموارتر می‌شود»، «تراکتوری که با اپلیکیشن موبایل هدایت می‌شود»،« ساخت دریچه‌های قلب و عروق خونی از بافت افراد» همراه بود.

دستگاه ضد خر و پف ساخته شد

به نقل از نیو اطلس، یک خواب شبانه با کیفیت برای سلامتی و آمادگی ذهنی ما حیاتی است و اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در خواب، خر و پف می‌کنند، ممکن است خود یا دیگران را از این استراحت ضروری محروم کنید و نکته اینجاست که کمبود خواب با کیفیت در نهایت می‌تواند در درازمدت مشکلات شدیدتری ایجاد کند.

اکنون یک دستگاه ضد خر و پف موسوم به "وایتال اسلیپ" (VitalSleep) که با یک سیستم تنظیم خودکار که ثبت اختراع شده است، دقیقاً روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و با باز کردن راه‌های هوایی و بهبود تنفس در هنگام خواب، کمک می‌کند تا دیگر خر و پف نکنید.

با جریان آزاد هوا در مجاری تنفسی در هنگام خواب، سطح راحتی کاربر افزایش می‌یابد و محیطی سالم و شرایطی مطلوب ایجاد می‌شود که به کاربران کمک می‌کند خواب با کیفیتی را که می‌خواهند، تجربه کنند.

کاربرد دستگاه تصویربرداری از بدن در طب‌ پزشکی هسته‌ای

باشگاه خبرنگاران جوان- محمدرضا آی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: ، دستگاه تصویربرداری هسته‌ای، برای تصویر برداری از تمام ارگان‌های بدن است و جزو محصولات پزشکی هسته‌ای به شمار می‌رود.

او می گوید که در حال حاضر از دستگاه تصویربرداری هسته‌ای در تمام بخش‌های پزشکی استفاده می‌شود به گونه‌ای که مواد رادیو اکتیو با دارو‌ها ترکیب می‌شوند و رادیو دارو تولید شده را به بیمار تزریق می‌کنند تا از گرفتگی عروق یا عضلات قلب مطلع شوند.

آی معتقد است که در تصویربرداری‌های سرطانی نیز از این دستگاه استفاده می‌شود و در کنترل و عملکرد کبد، کلیه، ریه و مغز نیز نقش دارد و می‌توان گفت این دستگاه در تمام طب‌های پزشکی هسته‌ای کاربرد دارد. کشور‌های اروپایی آلمان، هلند و آمریکا به این فناوری دست یافتند و ایران نیز با ساختن این دستگاه به این کشور‌ها پیوست که وجه تمایز دستگاه تصویربرداری هسته‌ای ایرانی این است که این دستگاه جزو محصولات تحریمی است و نمی‌تواند به راحتی وارد کشور شود.

ضعف کشور در حوزه راه اندازی خانه‌های خلاق

باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در آئین افتتاحیه خانه خلاق و نوآوری دانش آموزی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: در حوزه آموزش و پرورش راه اندازی خانه های خلاق یکی از موفقیت های کشور است اما در این بخش ضعیف هستیم. 

او می گوید که مشکل کشور در حال حاضر مشکل فرهنگی است. آموزش فرهنگ در این حوزه کار درستی نیست و استخدام بزرگترین خیانتی است که در حق فرزندان خود انجام می دهیم، استخدام از بین بردن اعتماد به نفس است، فرزندان خود را با فرهنگ کارآفرینی آشنا کنیم.

ستاری معتقد است که باید دانش آموزان را با فرهنگ اجتماعی جهت تاثیرگذاری بیشتر در جامعه آشنا کنیم و در حال حاضر در این حوزه ضعیف عمل می کنیم. استعداد کودکان باید از طریق خانواده ها شکوفا شود؛ چرا که آن ها بعدها در جامعه کارآفرین می شوند و جامعه باید به این افراد اهمیت دهد. 

گفتنی است که توسعه خانه‌های نوآوری و خلاق یکی از پایه‌های تقویت فرهنگ اجتماعی است چنانچه همچنان در کشور دانش آموزانی داریم که اگر از هوش و استعداد آن‌ها حمایت شود، می توانند در ساخت شرکت های دانش بنیان با موفقیت عمل کنند.

ایمپلنتی در مغز که افکار را به گفتار تبدیل می‌کند

 باشگاه خبرنگاران جوان - برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ ایمپلنت ذهن خوان در صورت تایید قانونگذاران در دسترس عموم برای فروش به بازار عرضه می‌شود.

به گفته فلورین سولزباخر، رئیس شرکت بیوتکنولوژی بلک راکنوروتک واقع در فلوریدا، اخیرا تراشه‌ای کامپیوتری برای بیماران فلج مغزی که قدرت تکلم خود را از دست داده اند، طراحی شده است که رابط میان مغز و کامپیوتر می‌شود.

متخصصان به واسطه این فناوری می‌توانند، سیگنال‌های مغزی بیمار را برای کامپیوتر ارسال کنند. با این روش بیماران فلج مغزی کافی است به آنچه می‌خواهند بگویند، فکر کنند؛ بلافاصله تراشه ایمپلنت شده در مغز، منظورشان را در صفحه کامپیوتر به دیگران می‌رساند.

کاهش نیروی انسانی؛ یکی از چالش‌های بازار کار در ایران

باشگاه خبرنگاران جوان - مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: پذیرش مهاجر در هر کشوری تابع سیاست‌های جمعیتی و سیاست‌های بازار کار آن کشور است. بسیاری از کشور‌های دنیا باتوجه به رشد اقتصادی و ظرفیت‌هایی که دارند، به سمت جذب مهاجر از خارج از کشور می‌روند. در دنیا کشور‌های کمی هستند که مهاجر پذیر نیستند؛ اما برخی کشور‌ها سهم مهاجر پذیریشان پایین بوده و برخی دیگر بالا است.

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران معتقد است که یکی از چالش‌های فعلی بازار کار ایران، کاهش نیروی انسانی بوده که علت اصلی آن کم بودن ظرفیت جذب و به کارگیری آن‌ها در بخش‌های اقتصادی کشور در این حوزه است؛ اما این دلیل نمی‌شود که ایران به مهاجرین احتیاجی ندارد، چراکه مهاجرت نیروی کار به صورت دائمی، موقتی و فصلی بوده و ایران به مهاجرین فصلی در حوزه کشاورزی و در مناطق محروم بیشتر احتیاج دارد.

صلواتی می گوید که تامین نیروی کار مهاجر در کشور به بازار کار داخل بستگی دارد، بر این اساس کشور‌های دیگر مانند آمریکا در فصل برداشت محصول کشاورزی جمعیت قابل توجهی از کشور مکزیک به عنوان نیروی کار به این کشور مهاجرت فصلی می‌کنند.

اولین خانه خلاق نوآوری دانش آموزی در تهران راه اندازی شد

باشگاه خبرنگاران جوان - دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان گفت: ایجاد خانه‌های خلاق و نوآوری در مدارس و آموزش و پرورش مسیر میانبری برای دانش آموزان است تا بتوانند از توانایی‌های خود جهت رفع مسائل کشور با بهره گیری از خدمات آن‌ها استفاده کنند.

او می‌گوید که از ۷۰ خانه خلاق و نوآوری در کشور تنها ۳۰ خانه افتتاح شده است. خانه‌های خلاق و نوآوری در حوزه‌های انیمیشن، فیلم، مد و لباس، گردشگری، میراث فرهنگی، نوآوری‌های اجتماعی، ورزش، تندرستی فعالیت می‌کنند و گفتنی است که اولین خانه خلاق نوآوری دانش آموزان آینده ساز در تهران راه اندازی شده است.

تاریخی معتقد است که به روز بودن دانش‌آموزان و مسائل باعث شد تا وارد حوزه نوآوری و خلاقیت شویم. تجربه مجموعه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، نشان داد که می‌توان به توانایی دانش آموزان اتکا کرد و به آن‌ها مسئولیت سپرد تا در برخی مسائل و نیاز‌های کشور گره گشا باشند. ساختار فعلی آموزش پرورش کشور به گونه‌ای است که تا به امروز نتوانسته فرصت به روز سازی و پیاده سازی استعداد‌های دانش آموزان را فراهم کند.

ساخت پهپاد امدادرسان برای اولین بار در کشور

باشگاه خبرنگاران جوان - مدیر بازرگانی یک شرکت دانش بنیان گفت: شرکت دانش بنیان ما از دانشجویان فارغ التحصیل صنعت هوا فضای دانشگاه شریف تشکیل شده که ۱۰ سال در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین فعالیت دارند. دستگاه پهپاد، ساخت این شرکت عضو ۳ شرکت در دنیا است که نمونه آن را تولید می‌کنند. این پهپاد، به واسطه‌ای که از روی زمین به آن برق وصل می‌شود، می‌تواند در یک شبانه روز یعنی در طی ۲۴ ساعت در آسمان مانده و مداوت پروازی داشته باشد.

او تاکید می‌کند که پهپاد ساخته شده این شرکت دانش بنیان می‌تواند در ارتفاع ۶۰۰ متری محموله ۱۵ کیلوگرمی را حمل و جابجا کند. بر اساس سند ساخت پهپادها در کشور، ایران در ساخت پهپاد بسیار موفق بوده و توانسته پهپادهایی را طراحی و تولید کند که نسبت به یکدیگر وجه تمایز زیادی دارد. پهپاد ساخته شده توسط این شرکت دانش بنیان نیز با افزایش کاربرد و کارایی نسبت به نمونه های قبلی، طراحی و تولید شده است.

والی معتقد است که این پهپاد توانایی کمک در عملیات آتش نشانی، دیده‌بانی و در حوادثی که نیاز به امداد و نجات است، دارد. این دستگاه برای اولین بار در کشور تولید شده و یکی از پرچم داران این حوزه در دنیا ایران است. قیمت این محصول نسبت به دو نمونه خارجی خود بسیار پایین‌تر و به صرفه‌تر است. در گذشته پهپاد هایی که ساخته می‌شدند تنها در کشاورزی و زارع کاربرد داشتند اما امروزه این دستگاه می‌تواند در حوادث طبیعی نیز برای کشور کمک کننده باشد.

مسیر ثروت‌آفرینی از علم، هموارتر می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان- محمد مهدوی گفت: با هدف کمک به راهیابی نتایج و دستاورد‌های حاصل از اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به بازار کسب و کار و تجاری سازی محصولات و ابزار‌های حوزه علوم شناختی، کارگروه توسعه زیست بوم شناختی در این ستاد تشکیل شد و فعالیت خود را آغاز کرد.

مسئول توسعه زیست بوم فناوری و خدمات شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معتقد است با تشکیل و فعالیت این کارگروه، تلاش می شود تا دستاورد‌های مخترعان و دانشجوهایی که به دلیل کمبود بودجه نمی‌توانستند ایده و طرح های خودشان را عملی و پیاده سازی کنند و از راه علم به ثروت برسند،  تحت حمایت این ستاد در راستای تبدیل علم به ثروت، و تجاری سازی کردن محصولاتشان، وارد بازار خدمات و مصرف شدند.

این کارگروه می‌کوشد با همکاری سایر بازیگران این عرصه از جمله صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری، ابزار‌های تامین مالی مناسب اعم از انواع سرمایه گذاری و سایر ابزار‌ را به صاحبان دستاورد‌های اجرای طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی معرفی کند تا محصولات، تجهیزات، ابزار‌ها و آزمون‌ها در حوزه شناختی با نظارت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی وارد بازار شوند.

تراکتوری که با اپلیکیشن موبایل هدایت می‌شود

به نقل از وایرد؛ تراکتور ۸R جدید شرکت جان دیر (John Deere) برای درک محیط و جهت‌یابی از ۶ جفت دوربین استریو همراه با هوش مصنوعی پیشرفته استفاده می‌کند. زمانی که به آن مسیر و مختصات داده می‌شود، می‌تواند مسیر خودش را پیدا کند و بدون دستورالعمل خاک را شخم بزند، بذر بکارد و از برخورد با موانع حین حرکت اجتناب کند. کشاورزان می‌توانند با استفاده از یک اپلیکیشن دستورات جدید را اعمال کنند.

تراکتور‌های خودران در حال حاضر وجود دارند، اما در موقعیت‌های محدودی که توسط جی‌پی‌اس تعریف شده است، قادر به حرکت هستند و نمی‌توانند اطراف موانع حرکت کنند. برخی دیگر استقلال محدودی دارند و کشاورز باید پشت فرمان حضور داشته باشد. تراکتور‌های خودران به صرفه‌جویی در هزینه کمک می‌کنند و می‌توانند کار‌هایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستند را انجام دهند. این در حالی است که ابهاماتی درمورد جایگزین کردن کارگران و مالکیت استفاده از داده‌های به دست آمده وجود دارد.

جان دیر، قیمت این تراکتور جدید را اعلام نکرده است و گران قیمت‌ترین مدل کنونی این شرکت به ۸۰۰ هزار دلار می‌رسد. این تراکتور خودران وابسه به الگوریتم‌های شبکه عصبی است تا بتواند داده‌هایی که از طریق دوربین‌ها به دست می‌آورد را درک کند.

ساخت دریچه‌های قلب و عروق خونی از بافت افراد

به نقل از آی او، مدیر عامل این استارت آپ به نام "الیان شاتن"(Elianne Schutten) قصد دارد دریچه‌های قلب و عروق خونی خود ترمیم شونده را در اسرع وقت توسعه و به بازار عرضه کند.

ایجاد دریچه‌های قلب و رگ‌های خونی خود ترمیم شونده داستان علمی-تخیلی نیستند، بلکه یک واقعیت هستند. با استفاده از فناوری "بهبودی طبیعی"(natural recovery)، این استارت‌ آپ روش جایگزین خوبی برای افراد مبتلا به گرفتگی سیاه‌رگ‌ها یا مشکلات قلبی عروقی ارائه می‌کند.

این استارت آپ که در محوطه دانشگاه فناوری آیندهوون(TU/e) در هلند قرار دارد با کمک محققانی در آمریکا، آلمان، بلژیک و بریتانیا می‌خواهد این نوآوری را در اسرع وقت به بازار عرضه کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.