سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر خارجه چین:

پکن به دنبال سیاست مقروض کردن کشورهای آفریقایی نیست

وزیر خارجه چین ادعاهای مقامات غربی مبنی بر اینکه پکن سیاست تله بدهی را علیه کشورهای آفریقایی ایجاد می کند رد کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین که در چارچوب سفری به قاره آفریقا اکنون در کنیا بسر می‌برد، اعلام کرد: برخلاف آنچه گفته می‌شود چین کشور‌های قاره آفریقا را در دام تله بدهی قرار نمی‌دهد.

بر این اساس، وزیر امور خارجه چین، که قرار است از چندین طرح زیربنایی که با سرمایه گذاری چین در کنیا ساخته شده است، بازدید کند، روز پنجشنبه در جریان یک سفر دوره‌ای به چند کشور آفریقایی در کنیا گفت: چین، آفریقا را در دام بدهی نمی‌اندازد. وی با حضور در مومباسا، جایی که چین، بودجه ساخت یک ترمینال جدید در بزرگترین بندر آفریقای شرقی را تامین کرده است، گفت: وام‌های مربوط به این طرح‌ها نشان دهنده منافع متقابل است و ما نظریه تله بودن این وام‌ها را رد می‌کنیم.

وزیر خارجه چین به خبرنگاران گفت: این روایت توسط کسانی دامن زده می‌شود که نمی‌خواهند توسعه آفریقا را ببینند. اگر دامی وجود داشته باشد، آن دام، فقر و توسعه نیافتگی است.

سفر وانگ یی به دنبال سفر ماه نوامبر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به این قاره انجام می‌شود؛ سفری که تا حدی برای مقابله با نفوذ فزاینده چین در آفریقا انجام شد. بر اساس آمار رسمی که چین منتشر کرده است، پکن با بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار حجم داد و ستد کالا‌ها و خدمات تجاری و بازرگانی با کشور‌های قاره آفریقا، بزرگترین شریک تجاری این قاره در سال ۲۰۱۹ میلادی بوده است. اما چین اغلب متهم می‌شود از وضعیت طلبکاری اش برای اختصاص دادن همه امتیازات دیپلماتیک و تجاری به خود، سوء استفاده می‌کند.

همین مسئله، نگرانی‌ها را در خصوص اینکه کشور‌های وام گیرنده آفریقایی بتوانند وام‌های خود را بازپرداخت کنند، افزایش داده است. در چارچوب همین سیاست، چین پس از بانک جهانی به دومین طلبکار کنیا تبدیل شده است و طرح‌های زیرساختی گران قیمتی را در این کشور تامین مالی کرده است؛ کشوری که سطح بدهی آن در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. به عنوان مثال در مومباسا برای ساخت یک پایانه، سرمایه گذاری ۳۵۳ میلیون دلاری انجام شده است. پکن همچنین ساخت گران‌ترین خط ریلی از زمان استقلال کنیا را با پنج میلیارد دلار تامین مالی کرده است.

دیپلماسی قرض-تله یا وام-تله گونه‌ای دیپلماسی در روابط دو جانبه میان کشورها است که در آن کشور وام‌دهنده با قصد منفی به کشور دیگر وام می‌دهد. کشور وام‌دهنده از عمد به کشور وام‌گیرنده وام‌های فراوانی می‌دهد با این هدف که پس از ناتوانی کشور وام‌گیرنده در بازپرداخت وام‌ها از سوی کشور وام‌دهنده امتیازات سیاسی و اقتصادی مورد نظرش را استخراج کند.مقامات غربی بارها چین را به تلاش برای اتخاذ چنین دیپلماسی متهم کرده اند، اما پکن همواره چنین ادعاهایی را رد کرده است. 

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.