سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیازهای رونق صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد

مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی در مناطق سردسیری، توسعه آبزی پروری در مناطق گرمسیری، تامین سرمایه در گردش برای واحد‌های تولیدی در حال بهره برداری و تحقق اعتبارات پیش بینی شده برای جبران خسارت‌های حوادث طبیعی از نیاز‌های رونق صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد است.

باشگاه خبرنگاران جوان یاسوج -کهگیلویه و بویراحمد با ۱۰ درصد منابع آبی ایران و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب هم اکنون ظرفیت پرورش ماهی در آن ۱۸ هزار تن برآورد شده است.

صاحب نظران حوزه شیلات کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند: اگرچه استان یکی از قطب‌های پرورش ماهیان سردآبی کشور محسوب می‌شود، اما ظرفیت‌های پنهان دیگری هم در این سرزمین زرخیز وجود دارد که می‌تواند منجر به رونق بیشتر تولید و اشتغالزا شود.

آنان بر این باور هستند که تبدیل مزارع پرورش ماهی مناطق سردسیری از سنتی به مکانیزه نخستین راهکار برای برای توسعه صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد است.

با توجه به اینکه ظرفیت‌های طبیعی ایجاد مزارع پرورش ماهی تقریبا تکمیل است برای بهره وری بهتر از منابع موجود مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی ضروری به نظر می‌رسد.

فعالان صنعت شیلات کهگیلویه و بویراحمد بر این باور هستند که تحقق این امر ضمن ایجاد فرصت‌های می‌تواند به افزایش تولید نیز کمک کند.

این کارشناسان با اشاره به اینکه تا زمان حاضر ۲ هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی مستقیم در حوزه پرورش ماهی کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شده در صورت توجه و حمایت دولت امکان ۲برابر شدن فرصت‌های شغلی مستقیم وجود دارد.

مکانیزه شدن مزارع پرورش ماهی

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از ظرفیت‌های آبزی پروری در مناطق سردسیری استان تکمیل شده گفت: مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی یکی از راهکار‌های توسعه صنعت شیلات در مناطق سردسیری استان است.

حمزه جانبازی گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد اجرای طرح مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی به افزایش ۳۳ درصدی تولید ماهی در کهگیلویه و بویراحمد منجر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت پرورش ماهی استان در زمان حاضر ۱۸هزار تن است می گوید: تحقق مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت تولید در استان را به سالیانه ۲۷ هزار تن افزایش می‌دهد.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تبدیل ۲۵۸ مزرعه پرورش ماهی استان نیاز به ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است.

ظرفیت‌های مغفول آبزی پروری در مناطق گرمسیری

کارشناسان حوزه شیلات کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که ۹۵ درصد از ظرفیت‌های تولید ماهی در مناطق گرمسیری این استان مغفول مانده است که با سرمایه گذاری در این خصوص می‌توان به رونق اشتغال و تولید در این خطه امیدوار بود.

آنان بر این باور هستند که ظرفیت‌های خفته زیادی برای راه اندازی طرح‌های پرورش ماهیان زینتی و گرم آبی در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که نیازمند سرمایه گذاری است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مناطق گرمسیری استان ظرفیت‌های بدون استفاده زیادی برای تولید ماهیان زینتی و گرم آبی دارند که تنها پنج درصد آن در حال بهره برداری است.

جانبازی گفت: در زمان حاضر ۱۲ طرح پرورش ماهیان گرم آبی و زینتی با ظرفیت یکهزار و ۲۰۰ تن در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه طرح مطالعه و امکان سنجی اجرای طرح‌های آبزی پروری و توسعه صنعت شیلات در استان از اوایل شهریورماه امسال با مشارکت کارشناسان تحقیقات شیلات این استان آغاز شده و قرار است در مدت زمان ۱۸ ماه انجام شود و گفت: با شناسایی ظرفیت‌های بدون استفاده در آینده شاهد شکوفایی بیشتر صنعت شیلات در استان باشیم.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: این طرح در ۲ بخش مناطق سردسیری و گرمسیری استان و در مناطق بشار، خرسان و کبگیان اجرا خواهد شد.

جبران خسارت‌های حوادث در انتظار اعتبار

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خسارت‌های زلزله پارسال شهرستان دنا و سیلاب تابستان استان به زیرساخت‌های مزارع پرورش ماهی تصریح کرد: خسارت ناشی از این بلایای طبیعی در مزارع استان ۳۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

او می گوید: امسال اعتباری برای تامین سرمایه در گردش یا جبران خسارت‌های ناشی از سیل و زلزله در کهگیلویه و بویراحمد اختصاص نیافته است.

فعالان پرورش ماهی نیازمند اعتبارات سرمایه در گردش

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دست کم ۴۰ درصد از مزارع پرورش ماهی استان برای تهیه غذای آبزیان، بچه ماهی و دارو نیازمند تسهیلات بانکی سرمایه در گردش هستند.

به گفته او: این بهره برداران ۶۵۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای ادامه تولید نیاز دارند.

جانبازی با اشاره به تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهوری و هیات همراه به حوزه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز امیدواری کرد و گفت: با تخصیص اعتبارات کافی به حوزه شیلات جایگاه استان به عنوان یکی از قطب‌های ماهی قزل آلا در کشور حفظ شود.

مزایای پرورش ماهی

تأمین امنیت غذایی، پیشگیری از صید بی رویه، اشتغال پایدار، توسعه صادرات غیرنفتی، ارزآوری و استفاده ارزان اقتصادی از آب مزایایی است که اهمیت رونق پرورش ماهی را بیشتر کرده است.

کارشناسان حوزه شیلات می‌گویند:پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فرصتی برای استفاده بهینه از تاسیسات کشاورزی است.

آنان می گویند: پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب میزان استفاده از کود شیمیایی در کشت را کاهش می‌دهد که این امر سبب پایین آوردن هزینه‌های کشاورزی و آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌شود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ز

برچسب ها: شیلات ، پرورش ماهی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.