باشگاه خبرنگاران جوان - امیرحسین خلیلی، کارگردان مستند «۱۰۱۲» با بیان اینکه شهادت سردار سلیمانی، ناراحتی زیادی در تمام مردم کشور ایجاد کرد عنوان کرد که بعد از این اتفاق، به این فکر افتادیم که شهادت سردار سلیمانی میتواند جو بزرگ و متفاوتی در جامعه و در بین مردم، به ویژه در بین مردم کرمان و محل تدفین شهید سلیمانی ایجاد کند.
سفر به کرمان و حضور در محل تدفین حاج قاسم، اولین کاری بود که خلیلی و همکارانش برای تهیه مستند انجام دادند؛ این گروه مستندسازی، دو روز قبل از تدفین شهید سلیمانی در شهر کرمان حاضر شدند و حال و هوای این شهر را روایت کردند.
خلیلی مدت زمان تولید این اثر از لحظه ایده تا پایان تولید را حدود ۷ ماه ذکر کرد که حدود ۷ نفر درگیر آن بودند و عمده زمان آن صرف متن و نگارش آن شد و عمده متن با الگو گیری از روایت فتح و نوشتههای شهید آوینی به نگارش در آمده است.
این مستند ساز یکی از مشکلات مستندسازی در کشور را دسترسی سخت به آرشیوها ذکر کرد و گفت که باید تدبیری اندیشیده شود تا مستندسازان و فعالان رسانهای راه آسان تری برای دسترسی به آرشیوها داشته باشند.
به گفته کارگردان مستند «۱۰۱۲» از سختیهای دیگر این کار را شلوغی خیابانهای کرمان در مراسم تشییع حاج قاسم خواند که باعث سختی کار فیلمبرداری این گروه مستند شده بود.
خلیلی تاکید کرد که محوریت گفتار متن در این مستند، تفاوت این مستند با سایر مستندهای مشابه خود در این موضوع است و پیوند متن این مستند با تاریخ، اتفاقی است که باعث تمایز این متن میشود.
او بهترین اتفاق در جریان ساخت این مستند را برخورد با مردم کرمان عنوان کرد و گفت که سادگی و بی تکلف بودن مردم شهر کرمان و استقبال گرم و صمیمانه آنها اتفاق خوبی بود که در جریان ساخت این مستند رخ داد.
شهید سردار حاج قاسم سلیمانی هزار و ۱۲ امین شهیدی بود که در گلزار شهدای شهر کرمان به خاک سپرده شد و نام این مستند، برگرفته از همین موضوع است.
انتهای پیام/