سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولویت صنعت فرش دستباف خراسان رضوی چیست؟

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص اولویت صنعت فرش دستباف خراسان رضوی توضیحاتی ارائه داد.

باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد- مهدی کلالی گفت: با توجه به شناسایی سرمایه گذاران در حوزه تولید فرش دستباف، شرایطی فراهم شده که قالیبافان فعالیت خود را از حالت تک بافی به کارگاهی تغییر دهند که این تغییر رویکرد در اولویت صنعت فرش دستباف استان است.

وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون پروانه بهره برداری برای ۴۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز قالیبافی با اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر در خراسان رضوی صادر شده و در هر نقطه از استان که اعلام شود سرمایه گذاران آمادگی ایجاد کارگاه دارند، اقدامات اولیه برای راه اندازی آن انجام می‌شود.

کلالی گفت: از ابتدای امسال روال صدور پروانه بهره برداری برای کارگاه‌های قالیبافی آسان شده و فقط از طریق سامانه بهین یاب برای ثبت تقاضا و سامانه هماهنگ برای صدور پروانه بهره برداری با پنج سال اعتبار اقدام می‌گردد در حالی که سال قبل این مهم به صورت دستی و با ۲ سال اعتبار انجام می‌گرفت.


بیشتر بخوانید



رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال با مکانیزه شدن روال صدور پروانه بهره برداری برای کارگاه‌های قالیبافی، دسترسی به آمار به روز تعداد کارگاه‌های قالیبافی میسر شده، اما آمار دقیق کارگاه‌هایی که در سال‌های گذشته فعال شده اند با توجه به اینکه برخی از آن‌ها نسبت به تمدید پروانه بهره برداری خود اقدام نکرده یا بعد از مدتی تعطیل شده اند، در دسترس نیست، ولی برآورده‌ها حاکی از فعالیت ۴۰۰ واحد تولید فرش دستباف بصورت غیر متمرکز و حدود ۶۰ واحد به صورت متمرکز در استان خراسان رضوی است.

وی گفت: تعداد بافندگان شناسایی شده در خراسان رضوی حدود ۹۰ هزار نفر است که از این تعداد حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر فعال هستند، از مجموع فعالان قالیبافی در این استان ۱۲ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند، اما از سال ۱۳۹۳ به بعد، چون دیگر اعتباری برای استفاده از مزایای بیمه تامین اجتماعی برای قالیبافان فعال اختصاص نیافت، استفاده از مزایای صندوق بیمه روستایی و عشایر برای آنان فراهم شد.

کلالی گفت: هیچ محدودیتی برای فعالان عرصه فرش دستباف برای استفاده از بیمه صندوق روستایی و عشایر وجود ندارد و از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۰ نفر در خراسان رضوی برای استفاده از مزایای بیمه این صندوق ثبت نام کرده اند.

وی گفت: خراسان رضوی بیشترین تنوع در سبک بافت را دارد و تمامی سبک‌های بافت کشور در این استان مورد استفاده قرار می‌گیرد و براساس اعلام مرکز ملی فرش ایران، صادرات فرش در سال جاری نسبت به پارسال به رغم تحریم‌ها افزایش داشته است.


انتهای پیام//م.ج

برچسب ها: صنعت فرش ، فرش دستباف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مریم
۰۹:۲۵ ۱۴ دی ۱۴۰۰
اگر میخواهیم شعار اقتصاد بدون نفت تحقق پیدا کند باید به صادرات فرش دستبافت اهمیت بدهیم