سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمریکا به‌جای دستکاری در ترتیبات منطقه، واقعیات منطقه را بفهمد/ پنجره توافق تا آخر باز نخواهد ماند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه به آمریکا این است که به‌جای دستکاری در ترتیبات منطقه، تلاش کند واقعیات منطقه را بفهمد.

باشگاه خبرنگاران جوان - سعید خطیب زاده در نشست خبری گفت توصیه به آمریکا این است که به‌جای دستکاری در ترتیبات منطقه، تلاش کند واقعیات را بفهمد. ریشه آنچه که امروز در منطقه می‌بینیم همین روریکرد‌های مداخله جویانه برخی کشور‌های فرامنطقه‌ای در منطقه است.

حضور آمریکایی‌ها در منطقه از سال ۱۹۲۴ میلادی آغاز شد. با کشفِ میدان‌های نفتیِ بحرین در سال ۱۹۳۲ و کویت و عربستان سعودی در سال ۱۹۳۸ و معادنِ نفت قطر در سال ۱۹۳۹ میلادی، آمریکایی‌ها بیش از پیش به جایگاه ژئواستراتژیکی و اقتصادیِ خلیج فارس پی بردند و چیرگیِ سیاسی و نظامی بر آن را به یکی از هدف‌های راهبُردیِ خود تبدیل کردند.

از همان سال‌ها پای آمریکا به منطقه باز شد و حضور نظامی آن‌ها به سوریه، عراق، لبنان و بحرین کشیده شد. ماحصل حضور آمریکایی‌ها در منطقه متولد شدن گروه‌های تروریستی و تکفیری بود که طی ده سال گذشته غرب آسیا را به  آشوب کشیدند.

آمریکا بداند با فروش سلاح نه تنها باعث آرامش در منطقه نمی‌شود بلکه استاندارد‌های دوگانه خود را نشان می‌دهد، سخنگوی وزارت خارجه این سخنان را در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح کرد.

پیش از این نیز، حجت‌الاسلام رئیسی ۱۵ آذر در دیدار با فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه گفته بود که استمرار حضور غیر قانونی نیرو‌های بیگانه در منطقه و خاک سوریه برای امنیت و ثبات منطقه خطرناک است.  

سفر رئیسی به روسیه با دعوت پوتین انجام می‌شود

خطیب زاده درباره احتمال امضای سند همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه در سفر رئیس‌جمهور به مسکو، گفت: این سفر در پاسخ به دعوت ولادیمیر پوتین انجام می‌شود. این یک سفر کاری است و تلاش می‌شود موضوعاتی در حوزه‌های مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد. برخی اسناد و تفاهمنامه‌ها نیز در دست پیگیری است. سند بالادستی تنظیم روابط راهبردی میان دو کشور همچنان وجود دارد درحال تمدید شدن است.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ۱۷ آذر در نشست خبری پس از دیدار با نخست‌وزیر یونان، گفت که امیدوارم رئیس‌جمهور ایران دعوت من را بپذیرد و بتواند روزهای سال آینده از روسیه بازدید کند. 

آخرین گفت‌وگوی تلفنی سران دو کشور روز ۲۵ آبان‌ماه انجام شد. در آن تماس، رئیسی اراده جمهوری اسلامی ایران را توسعه روابط تجاری و اقتصادی با روسیه دانست و گفت: آمادگی داریم سند جامع همکاری‌های بلندمدت دو کشور را نهایی کنیم تا روند ارتقاء هر چه بیشتر روابط و همکاری‌های دو کشور با سرعت، اجرایی شود.

پوتین نیز با تأکید بر همگرایی تهران و مسکو در بسیاری از موضوعات، گفت: مسکو از پیشنهادات تهران در تدوین سند جدید همکاری بلندمدت دو کشور حمایت می‌کند و مصمم هستیم هر چه سریع‌تر نهایی و اجرایی شود.

شبکه تلویزیونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه در روزهای گذشته اعلام کرد که ایران و روسیه برای امضای سند راهبردی ۲۰ ساله که توافقنامه بسیار مهم برای دو کشور محسوب می‌شود، آماده می‌شوند.

گفت‌و‌گوهای وین از امروز وارد مباحث محتوایی می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات وین گفت: ما امروز در نقطه‌ای قرار داریم که گفت‌وگو‌های وین وارد بحث‌های محتوایی می‌شود. از بعد از ظهر امروز گفت‌وگو‌ها به صورت دو جانبه و چندجانبه آغاز می‌شود. البته جزئیات آن را بعد از گفت‌وگوی اولیه هماهنگ‌کننده برجام با مذاکره‌کننده ارشد کشورمان که مسیر جلسات بیشتر روشن خواهد شد، اعلام خواهیم کرد. کارگروه‌ها و هم هئیت‌ها از امروز دستور کار مشخصی خواهند داشت.

در روزهای اخیر، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران جلسه‌ای داشت. تصویری که از این جلسه منتشر شد در فضای مجازی بازتاب‌هایی در پی داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره گفت: ما به این موضوع که اعضای ۱+۴ با چه مکانیزمی با آمریکا صحبت می‌کنند و یا اینکه مکانیزم مشترک و یا انفرادی دارند ورود نمی‌کنیم و هیچ‌وقت از آن‌ها نمی‌پرسیم. برای اولین بار نیست که به صورت دوجانبه و چندجانبه گفت‌وگو‌هایی بین اعضا شکل می‌گیرد و این گفت‌وگو‌ها صرفا مختص روسیه نیست. برخی از مذاکره‌کنندگان از فعالان فضای مجازی هستند و شاید مطالباتشان مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: آن‌هایی که در وین بودند می‌دانند که ۱+۴ در ادوار گذشته نیز با هیئت آمریکایی گفت‌وگو‌هایی داشته است. مسیر مشخصی برای تبادل نظر بین ایران و ایالات متحده وجود دارد و برای اینکه سوء تفاهم و سوبرداشتی وجود نداشته باشد تبادل نظر در این مسیر، به صورت مکتوب، ولی غیر رسمی از طریق هماهنگ کننده کمیسیون مشترک است. این جزئیات را گفتم برای اینکه کسانی که قرار است دقیق بدانند در وین چه اتفاقی می‌افتد، بدانند و برخی هم که با متن کاری ندارند و دوست دارند حاشیه سازی کنند نکاتی را می‌گویند و به قول طلبه‌ها علیکم بالمتون لا بالحواشی.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنان خود، مذاکرات وین را به «جنگ اراده‌ها» تشبیه کرد و گفت: در وین جنگ اراده‌ها را داریم و با متانت و منطق، قدرت مذاکره می‌کنیم.

خطیب‌زاده گفت: در حوزه اجرای تعهدات از سوی طرف‌های مقابل پیشرفت‌ها کمتر بوده است. امروز توپ در زمین غربی هاست که نشان دهند که به وین آمده اند تا در کمترین زمان به یک توافق خوب رسیم. ما برای رسیدن به یک توافق خوب و تحقق خواسته‌ها و منافع ملت ایران به وین رفته ایم. پنجره رسیدن به توافق تا ابد باز نخواهد ماند. زمان حساس است و جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از این پس به تنهایی بار زنده نگه داشتن توافق برجام را به دوش نمی‌کشد. ما به وین نمی‌رویم که وقت و انرژی ایران و تیم مذاکره کننده ایران هدر برود. پیشنهادات مشخص ما روی میز است. طرف‌های مقابل نیز باید با پیشنهادات مشخص بیایند تا در کمترین زمان ممکن به یک توافق خوب برسیم.


بیشتر بخوانید


ایران و ۱+۵ در سال ۹۴ پس از چند دور از گفتگو‌ها به توافق برجام دست پیداکردند. قرار بود در راستای این توافق تحریم‌های اعمال شده علیه ایران رفع شود. اما پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، او در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ از این توافق خارج شد. سپس تحریم‌های موجود علیه ایران مجددا اعمال شد و دولت آمریکا سیاست فشار حداکثری علیه ایران را آغاز کرد. سپس حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم در سخنانی گفت که  خوشحال هستم که یک موجود مزاحم از برجام خارج شده است. به وزارت خارجه دستور داده ام در زمانی کوتاه مذاکرات با پنج کشور دیگر را انجام دهد. اگر اهداف ایران را سایر طرف‌ها تامین کنند، برجام برجا خواهد ماند.  

پس از این بود که سه کشور اروپایی به همراه روسیه و چین (۱+۴) مذاکرات خود را با ایران آغاز کردند. هدف این دور از مذاکرات نیز همانند مذاکرات سال ۹۴ رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بود. اما مذاکرات راه به جایی نبرد و ساز و کار‌هایی مانند اینستکش نیز توانست موفقیتی کسب کند.  با روی کار آمدن دولت سیزدهم گفتگو‌های ایران با ۱+۴ آغاز شد و هم اکنون نیز قرار است ادامه دور هشتم این مذاکرات از امروز دوشنبه ۱۳ دی آغاز شود.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از این نشست خبری بر موضع کشورمان مبنی بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۳ دی ۱۴۰۰
سهم دریای خزر ایران را از روسیه پس بگیرید.
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۳ دی ۱۴۰۰
بله
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۳ دی ۱۴۰۰
اقا پنجره را ببند اونقت مگر ملت خودت را شاهد باش که بانبود دارو معیشت بد مردم وگرانی و..... دارند ازبین میروند ننگ برشماها خدایا اینهارا ازسرملت ایران بردارررررررررررررررررررررررررر
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۳ دی ۱۴۰۰
با توجه به شواهد و واقعیات موجود از دولت درخواست میکنیم که از بهترین امکانات برای تأمین رفاه اجتماعی و کشف ناهنجاری‌های اجتماعی و پیشگیری از جنایت و آنچه بهتر نشان می دهد یک کشور اسلامی را.
همچنين در صورتی که در صورتیکه قیمت خانه و قیمت ماشین و سطح حقوق و خدمات رفاهی بهتر می‌شود یا تنفر همچنان گسترش خواهد يافت.
چون بیشتر جنایت ها از حقوق نامناسب و گرانی ننگین است.
حتی چندین وام درست و حسابی نیز ارائه دهید.
چجوری پیکاپ ریچ یا کاپرا سفارش دهیم؟
از بلد و استاد.
شاید درخواست میلیون ها نفر افزایش حقوقها است.
و برای افزایش حقوق ها یک روز کافی است.
شما می‌دانید که رسانی ملی برای جامعه شادی و حمایت دارد.
همین الآن با مسؤلان تماس بگیرید و نحوه سفارش فوری وانت پیکاپ ریچ و کاپرا را برای کسانی که حقوق 4 میلیون دارند معلوم کنید.
بلد جامعه رسانه است. استاد نظر شما هستید. راهکار ممتاز با شما بزرگواران. موفق باشید.
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۳ دی ۱۴۰۰
این بار هم سرتان کلاه گشادی خواهند گذاشت ولی باز حماقت می کنید.
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۳ دی ۱۴۰۰
آمریکا و اروپایی ها خیلی از مسئولان با با فهم ترن منتها سیاست آنها استکبار و ظلم هست و ازاین طریق به منافع خود دست میابنداما مسئولان ما دربرابر تهدیدات آنها اعلام میکنند اگر مذاکرات نتیجه ندهد ما غنی سازی را از ۶۰ درصد بیشتر نمیکنیم.خوب اینطور که باباشونا در میارین!!!!!!.
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۳ دی ۱۴۰۰
همه میدونن امریکا و اروپا به شماها فرصت دادن عمرمون تموم شد اینا هنوز دارن مذاکره میکنن.
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰
آفرین همین شیوه خوب است اگه هم بازم خواستن وقت بخرن دیه بیخیال مذاکره با اینا بشین اینا هم بهونه میارن که وقت تلفی کنن درسته به قول بعضی دوستان باید با جهان ارتباط داشت ولی نه این که به ازای این ارتباط ما فقط ضرر کنیم یا سود کم ولی بقیه نهایت منفعت رو ببرن تویه دوره روحانی هم تمام قرار دادشون رو اجرا نمیکردن
درکنار این مذاکرات مذاکره با کشورای دیگه و رابطه خوب با اوناهم فراموش نشه کل دنیا که یه آمریکا نیست
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۳ دی ۱۴۰۰
،
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۳ دی ۱۴۰۰
یه کم به فکر مردم فقیر باشید مابه سختی زندگی میکنیم توان خرج ومخارج ماشین مدل پایینی روهم نداریم
mohammad fakhri
۱۲:۴۶ ۱۳ دی ۱۴۰۰
اگر بتوانم مغز مردم را با بازیهای موبایلی سالم کنم بسیار کشور بهتر میشود در گوگل جست و جو شود فواید بازیهای موبایلی هوش و حافظه ک مغز بهتری است!!کاش بتونم اول بدن سالم بعد اقتصاد سالم !
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۳ دی ۱۴۰۰
تا اونجایی که ما میدونیم آمریکایی ها واسه ما مدت تعیین کردن نه ما برای اونا هیچ یک از دو طرف تمایلی برای تفاهم ندارن اینار هم با قبول کنیم ۴۰ساله نتونستیم در برابر غرب دوام بیاوریم الان می‌خواهیم دوام بیاوریم محاله به نظر شما این ۴۰سال مقاومت چه منفعتی جز تورم منزوی شدن در جهان عدم پیشرفت سیاسی و اقتصادی و در آخر هم کشورهایی مثل عراق و سوریه به ریشمون می‌خندن باید با دنیا تعامل کرد جهان امروز جهان بده بستان است نه دو سر باخت نه دو سر برد
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۳ دی ۱۴۰۰
آمریکا خیلی ترسید.
ناشناس
۱۲:۲۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰
هی داداش چی زدی؟؟؟؟؟؟؟/
mohammad fakhri
۱۲:۲۰ ۱۳ دی ۱۴۰۰
مردم باید ورزش کنند هم مغزی هم عضله ای تا سالم بشوند ورزش مغز بازی است مثل بازیهای موبایل مثل بازیهای تفنگی موبایل که برای سلامتی مغز طراحی شده اند برای سلامتی عضلات باید پیاده روی مثلا بکنیم اما وقتی میبینیم نه مغز کار میکنه نه عضله هم دیوونه ایگ هم ضعیف در اخبار حتما این را در ۱ دقیقه توضیح دهید نه بیشتر فکر کنم اوضاع بهتر بشه!!
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۳ دی ۱۴۰۰
همچین حرف می زنه انگار آمریکا تحریمه
بیا پایین
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۳ دی ۱۴۰۰
بابا برید سریع همدیگر را بغل کنید و روبوسی کنید تموم شه بره دیگه عجب آدم های هستند.....
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰
دست پیش گرفتید که پس نیفتید!؟؟ اگر غرب تاکنون باشما نرمش داشته به خاطر مردم بوده نه وجود شما!؟ همیشه هم این نرمش وجود نداره!؟ بالاخره باید کوتاه بیاید!!؟؟ اینقدر قدرت طلب وتوسعه گر وزورگو نباشید، وکمی به فکر مردم خود باشید!؟؟
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۳ دی ۱۴۰۰
شما هم تو امور کشورهای دیگه فضولی نکنید
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۳ دی ۱۴۰۰
والله
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۳ دی ۱۴۰۰
لطفا یه کشور بگو ایران مداخله کرده هرجایی هم حضور داشته به خواسته خود کشور ها برای کمک بوده هر وقتم نخواسته رفتن عجبا
mohammad fakhri
۱۰:۲۸ ۱۳ دی ۱۴۰۰
کشور ایران در هیچ چیزی سالم نیست اصلا قابل مقایسه با سلامتی را ندارد مثل اقتصاد خراب و بدنهای خراب!
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰
تو خیلی سالمی