سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار:

جذب سرمایه‌گذار خارجی از اولویت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جذب سرمایه گذار خارجی از مهمترین اولویت‌های اقتصادی استان است که در این رابطه تا کنون سرمایه گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان و عمان اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،   حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان  در نشست خبری با اصحاب رسانه  گفت: با توجه به کمبود منابع و اعتبارات دولتی جذب سرمایه گذار در سیستان و بلوچستان از اولویت‌های مهم استانداری این استان است.

وی گفت: بنگاه‌های اقتصادی کشور با حضور پررنگ در سیستان و بلوچستان می‌توانند زیربنا‌ها را توسعه و صنایع مرتبط با خود را تشکیل دهند.

استاندار سیستان و بلوچستان  گفت:ما باید برای ایجاد اشتغال در سیستان و بلوچستان ترکیبی از بنگاه‌های بزرگ و صنایع کوچک و خرد را داشته باشیم، زیرا این بنگاه‌های بزرگ درصورت حضور در استان عامل ایجاد صنایع کوچک شده و محیط اطراف خود را خیلی تحت تاثیر قرار خواهند داد.

وی گفت: همه بنگاه‌های فولادی و معدنی در سیستان و بلوچستان به جز ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان حضور داشتند که آنهم با پیگیری‌های انجام شده زمینه حضور و سرمایه‌گذاری آن‌ها نیز فراهم شده است.

مدرس خیابانی گفت: هم‌اینک گل گهر، مس سرچشمه، مس ملی ایران و پارسیان در سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند.

وی گفت:هیچ مانعی بر سر راه سرمایه‌گذاران در سیستان و بلوچستان وجود ندارد و همه دستگاه اجرایی هدف آن‌ها تنها جذب سرمایه‌گذار باید باشد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بستر سرمایه‌گذاری در این استان آماده است و هیچ مانعی در سر راه سرمایه‌گذاران وجود ندارد.

وی گفت: امروز سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی در صدر کار‌های استان قرار دارد و در کنار طرح‌های بزرگ و عظیم، سرمایه‌گذاری صنایع خرد و صنایع دستی و مشاغل کوچک هم را نیز داریم که برای ما اهمیت دارد.

مدرس خیابانی  گفت: اگر سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان اتفاق بیافتد معضل بیکاری، معیشت، امنیت و معضلات موادمخدر در این استان حل خواهد شد.

وی  گفت:سرمایه‌گذاران در سیستان و بلوچستان می‌توانند بدون هیچ مانع و در کمترین فرصت نسبت‌به اخذ مجوز سرمایه گذاری اقدام و کار خود را آغاز کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در بحث صدور مجوز‌های سرمایه‌گذاری، مرکز جذب سرمایه‌گذاری در این استان فعال شده و نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی در این مرکز حضور دارند تا استعلامات در کمترین زمان ممکن انجام شود.

وی گفت: ایجاد اشتغال پایدار در سیستان و بلوچستان میسر نمی‌شود مگر با جذب سرمایه‌گذاری و تولید بنابراین از همگان می‌خواهیم تلاش کنند تا برآیند همه فعالیت‌ها به ایجاد اشتغال ختم شود.

مدرس خیابانی با اشاره به اهمیت منطقه آزاد سیستان گفت: دفتر اجرایی منطقه آزاد با توجه به اینکه هنوز محدوده آن آماده نشده راه اندازی و مدیر اجرایی آن منصوب شده و زیر نظر منطقه آزاد چابهار فعالیت می‌کند.

وی گفت: منطقه آزاد سیستان باید زودتر مستقل شود و سریع از فاز مطالعاتی به فاز واگذاری زمین رود، زیرا این منطقه آزاد پتانسیل خیلی خوبی برای توسعه منطقه دارد.

تامین آب آشامیدنی از اولویت‌های سیستان و بلوچستان است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر تامین آب آشامیدنی از اولیت‌های این استان است تا مردم دچار مشکل در این زمینه نشوند.

وی  گفت:تامین آب آشامیدنی در سیستان و بلوچستان هم‌اینک جزء دغدغه‌های ملی شده و این مساله در دستور کار دولت قرار دارد.

مدرس خیابانی گفت: در بحث تامین آب آشامیدنی در سیستان و بلوچستان چند اقدام اضطراری شامل آبرسانی سیار با استفاده از تانکر، حفر چاه‌های حرمک، آبرسانی از چاه نیمه‌ها با استفاده از انتقال آب از چاه نیمه چهار به یک، استفاده از آب سد زیردان، سد پیشین و سد ماشکید، کف شکنی ۱۵۰ سد، گسترش چاه‌های ژرف، انتقال آب از تهلاب که در این زمینه ۲۰۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۱ درنظر گرفته شده، انتقال آب از دریای عمان و استقرار آب شیرین کن در شهر‌های ساحلی در نظر گرفته شده است.

جنگ رسانه‌ای علیه انقلاب اسلامی به راه افتاده است

وی  گفت:هم‌اینک جنگ رسانه‌ای علیه انقلاب اسلامی از سوی دشمنان ایران به راه افتاده است که رسانه‌های ما نقش مهمی در خنثی سازی این توطئه‌ها دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: امروز جنگ رسانه پر رنگ‌تر از تحریم‌های ظالمانه بوده که از سوی دشمنان انقلاب اسلامی در دنیا به راه افتاده است.

وی گفت: از ظرفیت رسانه‌های داخلی در جهت خنثی سازی جنگ رسانه‌ای دشمنان ایران اسلامی باید استفاده کنیم و رسانه‌ها در این زمینه باید پیشتاز باشند.

مدرس خیابانی گفت: رسانه و اطلاع رسانی با بالا بردن دانش مردم به اندازه اقدامات اجرایی مسوولان دستگاه‌های مختلف اثر بخش است.

وی گفت: رسانه نقطه تلاقی صدای مردم و اقدامات مسوولان است بنابراین رسانه‌ها نقش مهمی در انعکاس خواسته‌های مردم به دستگاه‌های اجرایی دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حضور رسانه‌ها در صحنه‌های اجرایی برای کشور و مسوولان اهمیت بسیار زیادی دارد.

تولید سالانه ۹۰ هزار تن موز در سیستان و بلوچستان

وی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی سالانه ۹۰ هزار تن موز در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود که این استان ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن موز در سال را نیز دارد.

مدرس خیابانی گفت: با وزیر جهاد کشاورزی نامه نگاری شده تا ارز اختصاص یافته یک سال برای ورود موز را به سیستان و بلوچستان اختصاص دهند تا با گسترش باغات موز در جنوب این استان کشور را در زمینه تولید این میوه گرمسیری خودکفا کنیم.

وی  گفت: سیستان و بلوچستان با درا بودن آب و هوای متنوع زمینه کشت بسیاری از میوه‌های گرمسیری و منحصر به فرد خود این استان را دارد که باید در این زمینه سرمایه گذاری بیشتری انجام شود.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تکمیل زنجیره نخیلات، کاشت پسته و گیاهان دارویی و افزایش سطح زیرکشت محصولات گرمسیری در این استان در دستور کار قرار دارد.

کارآمدی و شایسته سالاری ملاک انتخاب فرمانداران سیستان و بلوچستان بوده است

وی گفت: کارآمدی و شایسته سالاری ملاک انتخاب فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سیستا و بلوچستان بوده در این زمینه تحت فشار هیچ کسی تصمیمی نگرفته‌ایم.

مدرس خیابانی گفت:برای اینکه فردی قوی و توانمندی را برای پست‌های مدیریتی انتخاب کنیم با صاحبنظران، گروه‌های مرجع و افراد تاثیر گذار مشورت می‌کنیم، اما انتخاب آخر و تصمیم گیری برای انتخاب مدیر بر عهده شخص استاندار است.

وی گفت: تا کنون هیچ انتصابی در سیستان و بلوچستان تحت فشار و سفارش هیچ کسی در این استان انجام نشده و شخص استاندار تصمیم گیر در این زمینه است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ریس جمهور و معاون اول رییس جمهور به وزا دستور دادند که بدون هماهنگی با استاندار هیچ مدیری انتخاب نشود.

وی گفت: تمام دستگاه‌های اجرایی که عزل و نصب را انجام می‌دهند باید با اطلاع و اجازه استاندار آن استان انجام شود.

توزیع اعتبارات در سیستان و بلوچستان بر اساس سند آمایش

مدرس خیابانی گفت: توزیع اعتبارات در سیستان و بلوچستان بر اساس سند آمایش انجام می‌شود و این سند به تمام فرمانداران برای اجرا ابلاغ شده است.

وی گفت: تمام تصمیم گیری‌هایی که در سیستان و بلوچستان انجام می‌شود بر اساس سند آمایش هست و اگر تا کنون این سند اجرا می‌شد در بسیاری از شاخص‌ها در وضعیت بسیار خوبی قرار داشتیم.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان در بسیاری از شاخص‌ها نسبت به سایر استان‌ها از شکاف بیشتری برخوردار است و امیداوریم سند آمایش این شاخص‌ها را ارتقا دهد.

تولید ۱۰هزار مگاوات برق خورشیدی و بادی در سیستان و بلوچستان

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با وزارت نیرو  گفت: یکی از مزیت‌ها و قابلیت‌های سیستان و بلوچستان به دلیل اینکه در اطلس تابش خورشید و تونل باد قرار دارد اجرا و احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی و نیروگاه‌های بادی است که پتانسیل بسیار بالایی در این زمینه در استان وجود دارد.

مدرس خیابانی گفت: در تفاهم‌نامه منعقد شده با وزارت نیرو ۱۰هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود.

وی  گفت: احداث پنل خورشیدی در مناطق روستایی و در مناطقی که خانوار‌ها شغل و درآمدی ندارند و تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پنج هزار خانوار با اجرای این طرح حمایت می‌شوند.

خیابانی گفت: با اجرای یک پنل خورشیدی بر روی بام یک خانه یک خانوار روستایی که به دلیل خشکسالی، کشاورزی و دامپروری آن‌ها آسیب دیده و این خانواده‌ها مستمری بگیر شده‌اند، درآمد ثابتی برای آنان ایجاد می‌شود.

وی گفت: اعتبارات مورد نیاز برای اجرای پروژه احداث پنل از طریق اعتباراتی که UNDP گذاشته شده و همچنین ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم درصد اجرا خواهد شد.

مدرس خیابانی گفت:ما به شدت نگران قطعی برق در تابستان ۱۴۰۱ هستیم چرا که تولید برق نیروگاه‌های برق آبی ما به دلیل خشکسالی‌ها کم شده و برق مصرفی هم به دلیل افزایش تعداد مشترکین خانوار اضافه شده که اگر بتوانیم از این قابلیت‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سیستان و بلوچستان استفاده کنیم با قطعی کمتری در تابستان روبه رو خواهیم شد.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده توسط دیوار امنیتی در منطقه سیستان گفت: این دیوار مشکلاتی را ایجاد کرده همچنین هجوم ماسه بادی عملا نقاطی از این دیوار امنیتی را بی تاثیر کرده است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: قرار است ۶ تا ۸ کیلومتر از مرز در منطقه سیستان سیم خاردار نصب شود تا از ورود اتباع بیگانه و موادمخدر جلوگیری شود.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.