سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابتلای ۳۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال فارس به فشارخون

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ابتلای بیش از یک سوم جمعیت بالای ۱۸ سال استان به فشارخون بالا را یک هشدار جدی دانست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عباس رضائیان زاده گفت: طی حدود دو سال اخیر و در دوران همه گیری کرونا، بیش از ۱۳۱ هزار نفر از هم میهنانمان به دلیل ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست داده اند، اما باید به این نکته توجه شود که بر اساس آمار‌های منتشر شده، سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر به علت بیماری‌های غیرواگیر در کشور جان خود را از دست می‌دهند.

او گفت: ما باید با انجام اقدامات آموزشی و ترویجی موثر، سبب تعویق زمان رُخداد بیماری و تسریع در روند شناسایی شویم.

رضائیان زاده ضمن تاکید بر اهمیت اضافه وزن و چاقی در ابتلا به بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت فشارخون بالا عنوان کرد: پژوهش‌های انجام شده نشان داده است یکی از موثرترین و کم هزینه‌ترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر، سه مرتبه پیاده روی در هفته و هر بار به مدت ۴۵ دقیقه است.

این مقام مسئول در دانشگاه با اشاره به وضعیت بحرانی عوامل خطر بیماری‌های مزمن، بر اهمیت مداخله زودهنگام و موثر در این حوزه تاکید کرد و گفت: در صورت انجام ندادن اقدامات موثر و فوری برنامه ریزی شده، با عواقب غیرقابل جبران در این زمینه روبرو می‌شویم.

او گفت: در بحران همه گیری کووید ۱۹ نیز، مطالعات انجام شده در سراسر دنیا ثابت کرده است که چاقی یکی از عوامل تهدید سلامت و تشدید کننده خطر جان باختن مبتلایان است.

مدیر بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به عوامل خطر مشترک در بیماری‌های غیرواگیر گفت: در این زمینه لازم است با هماهنگی و هدفمندی برنامه‌ها از سوی ارگان‌های مرتبط، به اهداف برنامه ریزی شده دست یابیم.

فریبا مرادی گفت: بر اساس سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر میزان مرگ و میر زودرس به علت بیماری‌های غیر واگیر در گروه سنی زیر ۷۰ سال باید تا سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد، اما بر اساس آخرین نتایج طرح ملی پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در ایران (استپس) میزان ابتلا به دیابت در استان به ۱۴ و نیم درصد، پُرفشاری خون به ۳۵ درصد، کم تحرکی به ۵۸ درصد و اضافه وزن و چاقی به ۶۸ درصد رسیده که این آمار، زنگ خطر را برای تمام ما به صدا درآورده است.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.