به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهنوش صاحبدل رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: خوزستان جزو استانهای ناامن غذایی محسوب میشود؛ بر اساس بررسیهای انجامشده مردم توان خرید برخی مواد غذایی را ندارند که مقداری از آن به دلیل مصرف مواد غذایی متفاوت در خوزستان نسبت به استانهای دیگر است.
او گفت: خوزستانیها گوشتخوارتر هستند که این مساله موجب بالا رفتن هزینه خوراک مردم شده است بنابراین باید سعی شود که مصرف حبوبات نیز ترویج شود.
صاحبدل گفت: هر چند خوزستان، استان ناامن غذایی است اما در شاخصهای کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری کودکان در وضعیت بحرانی نیست با این حال، شاخص اضافه وزن و چاقی دارد روند صعودی پیدا میکند که نگرانکننده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: شاخص کم وزنی متوسط و شدید کودکان زیر پنج سال خوزستان ۲.۲۱ است که نسبت به میانگین کشوری خوب است.
این مقام مسئول گفت: شاخص کوتاه قدی نیز ۲.۹۶ است که بهتر شده است. شاخص لاغری نیز ۴.۰۱ است که نسبت به میانگین کشوری بهتر شده است اما از حد انتظار بالاتر هستیم.
او گفت: همچنین شاخص لاغری، نشاندهنده سوءتغذیه زمان حال است و نشان میدهد که کودکان در زمان کنونی تغذیه خوبی ندارند؛ بسیاری از این موارد میتواند تحت تاثیر عادات غذایی اشتباه باشد.
صاحبدل گفت: شاخص مهم در خصوص کودکان، قرار گرفتن در معرض اضافه وزن است؛ متاسفانه ۳۰.۹۶ درصد کودکان خوزستان در معرض اضافه وزن هستند در صورتی که این شاخص در کشور ۱۰.۵ و حد انتظار آن ۱۵ است یعنی بچهها دارند تپل میشوند.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بررسیها نشان میدهد که علت بیشتر این اضافه وزنها، فرهنگی است و خانوادهها کودک را تپل و گوشتی دوست دارند.
این مقام مسئول گفت: در برخی مواقع نمودار، رشد طبیعی کودک را نشان میدهد و کودک ظاهر معمولی دارد و خانوادهها از لاغری کودک شکایت دارند اما در آینده وقتی همین کودک، نوجوان میشود او را بابت چاقی، تحقیر میکنند بنابراین، این خانوادهها هستند که باید متوجه اشتباهشان شوند.
او گفت: چاقی به معنی از سر خوشی چاق شدن نیست؛ متاسفانه وقتی پروتئینها مانند حبوبات، گوشتها و لبنیات در رژیم غذایی کم باشد به ناچار به جای آن، سیب زمینی و غذاهای نشاستهای بیشتری مصرف میشود که مصرف این مواد غذایی موجب رشد کاذب کودک میشود.
صاحبدل گفت: در این شرایط، کودک رشد قدی مناسبی پیدا نمیکند و تنها وزن وی بیشتر میشود و این مساله به تدریج موجب تپل و کوتاه شدن کودک میشود؛ این مساله در جامعه در حال اتفاق افتادن است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: خیرین و نهادهای حمایتی میتوانند در این زمینه به اقشار کم بضاعت کمک کنند و بهداشت این کودکان را میشناسند و خیرین میتوانند از این طریق به این کودکان و اقشار کم بضاعت کمک کنند تا نسل سالم با رشد خوب داشته باشیم.
او گفت: مکملیاری روی نیز مطرح است که هنوز در دستورالعمل وزارت بهداشت قرار نگرفته است. این مکمل، گران است و اگر خیرین کمک کنند میتوان این طرح را انجام داد.
انتهای پیام/ی