محمد جواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در باره حذف ارز ترجیحی نهادههای دامی گفت ارز ترجیحی ذاتاً فسادزا است در کشور ما به دلیل عدم نظارت از گذشته فساد در حوزه دو نرخی بودن ارز نهادینه شده است و حتماً باید در این حوزه چاره اندیشی لازم صورت بگیرد. باید برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی زیرساختهای لازم فراهم شود.
عسگری می گوید در ابتدا باید برای تک نرخی کردن ارز همه نیازمندیهی لازم اعم از نهادههای دامی، مرغ، تخم مرغ و گوشت مورد نیاز را برای حداقل یک دوره شش ماهه دپو شده داشته باشیم. تا در صورت ایجاد تنش در بازار به راحتی بتوانیم این مشکل را پوشش بدهیم. نکته دیگری که وجود دارد این است که باید حتماً دستگاههای متعالی در سطح کلان کشور هم همکاری و هم افزایی با یکدیگر داشته باشند.
میرتاج الدینی با اشاره گفته های مسعود میرکاظمی گفته به گفته رئیس سازمان برنامه، بهجز دارو و گندم دیگر کالاهایی که مشمول دریافت ارز ترجیحی میشدند به مرور از دریافت ارز ۴۲۰۰ حذف خواهند شد.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، نکته دیگر حائز اهمیت برای حذف ارز ترجیحی این است که همه دستگاههای متولی مثل بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، معاون اول رئیس جمهور باید ساز و کارها و زیرساختهای حذف این ارز را فراهم کنند و یک فضای اقناعی در بین مردم ایجاد شود.
عسگری گفت در حال حاضر ارز ترجیحی برای نهاده های دامی تخصیص پیدا میکند، ولی عده انگشتشماری از آن سود میبرند و هیچ منفعتی هم به مردم نمیرسد و حتی هزینه بیشتری هم میدهند. نگاه ما این است که با حذف ارز ترجیحی سفره مردم و سفره تولید کنندگان ما کوچک و کمرنگ نشود. این پیشنهادات را به دستگاههای متولی هم اعلام کرده ایم و تا زمانی که زیرساختهای لازم توسط ارگانهای مرتبط ایجاد نشود هیچ دستگاهی اجازه تک نرخی کردن ارز را ندارد.
حبیب اسداللهنژاد رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفته که هنوز نرخ ارز و شرایطی تخصیص ارز به تولید کنندگان در سال ۱۴۰۱ مشخص نشده است. قرار نیست دولت یارانه را حذف کند و قرار شده است ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهادههای دامی حذف و مابهالتفاوت آن به مصرف کننده واقعی پرداخت شود که البته هنوز شیوه پرداخت این یارانه هم مشخص نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت در حوزه مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز و وضعیت بسیار مطلوبی داریم و به میزان لازم اقلام را دپو کرده ایم و علاوه بر این قیمتها هم باید ثابت باشد و هیچ دستگاهی هم حق افزایش قیمتها را ندارد .
این نماینده مجلس درباره مرجوع شدن محصولات کشاورزی از روسیه نیز توضیح داد که صادرات محصولات کشاورزی در دنیا قاعده و قانون دارد دو موضوع بسیار حائز اهمیت ارگانیک بودن محصولات و دیگری رعایت دوره کارنس محصولات کشاورزی است یعنی از زمانی که محصول سم و کود میگیرد تا زمانی که برداشت میشود باید یک فاصله زمانی بگذرد تا چرخه فیزیولوژی گیاه بگذرد.
عسگری درباره قاعده و قانون صادرات محصولات نیز می گوید: ولی متاسفانه برخی اوقات در این باره بیدقتی شده است. ۴ ماه پیش رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان اعلام کرده بود که ۴ نوع سم مصرفی شامل کنه کش، حشره کش و قارچ کش در برخی محصولات وجود دارد که ناشناخته است و همین مسئله باعث بروز مشکل شد. دستگاه متولی از جمله وزارت امور خارجه را مامور کردیم که در روسیه و رایزنیهایی را انجام داده اند و در حال رفع این مشکل برای صادرات محصولات به روسیه هستند.
انتهای پیام/
چرا نمیشه کساني که ارز گرفتند و در جای خودش مصرف نکردند تعقیب و مجازات بشند چرا مردم باید جور بی عرضگی دستگاههای نظارتی را بدند
چرا به جای این که یه تورم اساسی، افزایش نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی و هزار تا مشکل دیگه درست کنید نمیرید به حساب همون افراد محدود برسید و به اونا نظارت کنید؟؟؟؟؟؟