سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قطار مذاکرات دور هشتم در ایستگاه تنفس، زمان حرکت دوشنبه

مذاکرات دور هشتم در روز پنجشنبه به پایان رسید و پس از وقفه‌ای سه روزه دوشنبه ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،   دور هشتم مذاکرات را اهالی رسانه حساس و زمانی برای اتخاذ تصمیمات سخت سیاسی می دانند. این دور از ماراتن  مذاکرات  را  به جز طرف های مذاکره کننده  حاضر در وین  تحلیلگران نیز مثبت ارزیابی کرده اند.

تلاش‌های تیم  مذاکره‌کننده  ایرانی از جدیت آنها برای هرچه سریع تر رسیدن به نتیجه حکایت دارد. همکاری داوطلبانه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حساسیت زدایی غرب از  اقدامات صلح آمیز هسته ای کشورمان در همین راستا ارزیابی می شود  و نکته جالب توجه دیگر  ناکام گذاشتن غرب در جوسازی  سازی های رسانه ای  با بی اهمیت  جلوه دادن آنها بود.

هشتمین دور از گفت‌وگو‌های رفع تحریم عصر روز هشتم دی‌ماه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام به ریاست علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد. در این نشست روند مذاکرات مورد ارزیابی قرار گرفت و درباره نحوه ادامه گفت‌وگو‌ها نیز بحث و تبادل نظر شد.

تمامی هیئت‌ها در این نشست به پیشرفت حاصل شده در دور پیشین گفت‌وگو‌ها اشاره کرده و برای ادامه رایزنی‌های فشرده اعلام آمادگی کردند. همچنین عنوان شد که اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. 

گزارش‌ها حاکی‌ است که نقاط اختلافی میان کشور‌های مشارکت کننده در گفت‌وگو‌ها به نسبت دور قبل رو به کاهش گذاشته و روند مذاکرات روان‌تر شده است. هم زمان جلسات کارشناسی میان ایران و گروه ۱+۴ نیز با تمرکز بر محور رفع تحریم‌ها جریان دارد و طرف‌ها به پیشرفت‌های مطلوبی دست پیدا کرده‌اند.

قریب به اتفاق هیات‌ها بر لزوم تداوم گفت‌وگو‌ها تا رسیدن به توافق نهایی برای احیای توافقات سال ۹۴ تاکید دارند.

علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران بعد از دیدار با انریکه مورا و تروئیکای اروپا گفت: در عرصه لغو تحریم‌ها مکاتباتی بین دو طرف انجام گرفت و پیشرفت‌های به نسبت خوبی در این چند روز آغازین دور هشتم صورت گرفت.

باقری می‌گوید امیدوارم پس از تنفس چند روزه به دلیل تعطیلات پایان سال میلادی کار جدی‌تری در موضوع لغو تحریم‌ها توسط طرف‌های مختلف پیگیری شود.

حنیف غفاری کارشناس روابط بین الملل  با اشاره به شروع مذاکرات دور هشتم در وین می‌گوید دور جدید مذاکرات ایران و اعضای ۴+۱ در حالی در وین برگزار شد که طرف غربی به سبک آنچه در دو دور اخیر مشاهده کردیم سعی دارد فرامتن را بر متن مذاکرات ارجحیت دهد، به این معنا که در عمل اقدامی انجام دهد که مطالبات رسمی و حقوقی و خطوط قرمزی که ایران در مسیر احیای توافق تعریف کرده تبدیل به نقاطی کمرنگ و قابل گذار بشوند.

در مقابل مشاهده کردیم که تیم مذاکره کننده ایرانی در بحث ارائه پیش نویس‌ها بیان مطالبات کشورمان با جدیت از حقوق خود دفاع کرده و همین امر باعث شده که افرادی مانند جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا یا برخی از سران اروپایی سعی می کنند با جوسازی های سیاسی این معادله حقوقی را هدایت کنند. این جمله را غفاری می گوید و ادامه می دهد  رمز موفقیت ایران در مذاکرات، بی اعتنایی به بازی‌های سیاسی طرف غریی خواهد بود. تا زمانی که برجام احیا نشود و کشورمان نسبت به تامین منافع خود مطمئن نشود دلیل ندارد که ما  به محدودیت‌های فراپروتکلی مانند آنچه که در برجام آمده تن بدهیم. در خصوص همکاری‌ها با آژانس نیز ملاحظات امنیتی و داخلی و منافع ملی را اولویت می‌دهیم.

به بیان غفاری هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم به این معنی که ایالات متحده و تروئیکای اروپایی تاکتیک بازگشت پوچ به برجام را دنبال می‌کنند. مطابق این تاکتیک آن‌ها می‌خواهند ایران کامل به تعهدات برجامی خود برگردد و در مقابل فرآیند تعلیق تحریم‌ها به صورت قطره چکانی انجام شود.

نزدیک شدن به نتیجه مطلوب در مذاکرات با بکارگیری روش‌های فنی و حقوقی

کیومرث یزدان پناه دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران هم می‌گوید روند مذاکرات هسته‌ای ایران در وین به گونه‌ای است که عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران را در دولت سیزدهم به خوبی نشان می‌دهد. با توجه به پشتوانه‌ای که در همه جهات برای به سرانجام رسیدن مذاکرات ایجاده شده است.

این کارشناس سیاست خارجی می‌گوید به نظر می‌رسد تیم مذاکره کننده ایران جسورانه و با اراده‌تر از هر زمان دیگری برای ضمن متقاعد کردن طرف‌های مذاکره کننده شرایط را برای به نتیجه رساندن مذاکرات فراهم کند.

این مسئله در جدیت تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه موید همین واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران در این مقطع زمانی مهم تصمیم گرفته است مذاکرات هسته‌ای را به سرانجام برساند بدون اینکه خدشه‌ای به منافع کشورمان وارد شود. این جمله را یزدان پناه می گوید و ادامه می دهد همچنین بدون اینکه بهانه و دستاویزی در اختیار قدرت‌های غربی قرار بگیرد که کشورمان را مورد هجمه قرار دهند. این‌ها نکات امیدوار کننده‌ای است که احساس مثبتی نسبت به به فرجام خواهی این دوراز مذاکرات را انعکاس می‌دهد.

آنچه مسلم است این نکته است که ترکیب، ماهیت و کیفیت تیم مذاکره کننده ایرانی هر دوره با تغییراتی مواجه می‌شود و در مقطعی با بهره‌گیری از قدرت کارشناسی منتخب در این مذاکرا ت حضور پیدا می‌کنند نشان دهنده این نیست که ایران با افزایش تعداد افراد به اصطلاح به دنبال شلوغ کردن مذاکرات است، بلکه به منزله تدابیر فنی ایران در این دور از مذاکرات است که با اتخاذ روش‌های فنی و حقوقی مناسب مذاکرات را به نتیجه مطلوب نزدیک کند.

او دور هشتم از مذاکرات را مهم توصیف کرد و گفت: اراده کشور برای گرفتن نتیجه بسیار جدی است، اینکه کشورمان به طور داوطلبانه با آژانس همکاری کرده و درخواست‌های آن‌ها را تا حد امکان عملی می‌کند و همچنین اجازه نصب دوربین در مجتمع هسته‌ای کرج را داوطلبانه می‌پذیرد و به آژانس بین المللی انرژی اتمی از روی اعتماد فرصت می‌دهد نشان دهنده گام روبه جلوی ایران است.

 نکته مهم و مشخص این است که جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف‌های مقابل، مذاکراتی را که در این مرحله شروع شده است را با حسن نیت ادامه بدهند، دست یافتن به یک توافق خوب برای همه طرف‌ها شدنی است و می‌توانیم این هدف را محقق کنیم.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۱ دی ۱۴۰۰
واقعا" جای سوال است که چرا همواره ایران است که باید اعتماد سازی کند؟
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۱ دی ۱۴۰۰
دولتمردان جمهوری اسلامی ایران اول برای ما مردم ایران روشنگری کنید که چرا ما باید سر یک فن آوری که شهدای خودمان به آن دست یافتن ،و هیچ کشوری آن را به ما نداده،ولی کشورهایی مثل المان چین روسیه آمریکا فرانسه انگلیس،رژیم صهیونیستی،هند و پاکستان و کره داشتند و کسی هم معترض به خطرناک بودن آن نکرده است،بر سر میز مذاکره بنشینیم، وبا کشورهایی که این فن آوری را دارند و دشمنی ها با ما دارند مذاکره کنیم و درقبال کالاها و رفت جنس هایی این فن آوری را خودمان بچالش بکشیم وآن را سیمان وبتون برزیزیم.و اطاعت کنیم از آمریکا و چند کشور دیگر که همین ها،دانشمندان و اساتید فن ما را بشهادت رساندند؟دوتمردان ایران آیا این اجازه را از خود شهدای صاحب این علم کسب کردند که با خون آنها وبا دست آورد آنها،معامله کنند برای بقای نظام جمهوری ؟آیا جمهوری اسلامی،خود را مشروع نمیداند آیا به درجه ای که ازخود دفاع کند نرسیده است؟ چرا برای بقا معامله میکنید اگر بر حق هستیم؟روسیه با طالبان که چند ماهی است بر قدرت رسیده دارد به تفاهم میرسد چگونه است که با دولت قانونی چهل ساله ما مشکل دارد؟آیا در تاریخ شوری سابقه دارد که کشور ما به روسیه حمله نظامی کند؟مگر نه اینکه طی قرارداد های ننگین قسمتهایی از کشور ما را به روسیه واگذار شده است که اکنون دشمنان اسلام از آن علیه ایران و اسلام سو استفاده میکنند؟و واگذاری هایی که به ترکها،افغان ها،عربها انجام شده است در گذشته های دور نه در همین تاریخ نزدیک.
آیا بخاطر تحریم ها مذاکره میکنید ؟اصلا چرا نمی پرسید که اروپا و آمریکا چرا باید ما را تحریم کنند؟مگر ما چیزی و دانشی فراتر از آنها داریم،آنها که خود صاحب حرف اول در این فن آوری هستند،آنها که خود جنگ افروز هستند ما که جنگ افروزی نکرده ونمیکنیم،ما فقط دفاع میکنیم!
اگر بخاطر ملت تحریم ها مذاکره میکنید که تحریم چیز بدی نیست،افراد و هلدینگ ها،از این راه درآمد های چندین برابر دارند،چگونه است که نگران تحریم ها هستید ؟ تحریم فقط به ضرر قشر کارگر هست همین.

شما مسئولین اول با ما مردم ایران مذاکره و روشنگری کنید که چرا اصرار به مذاکره و توافق با اروپا و آمریکا دارید ؟
چرا ما را کوچک میکنید و غرور ما را زیر سؤال میبرید درمقابل هیچ.
مگر بعد از تعطیلی فن آوری آب سنگین و غنی سازی،چه چیزی قرار است اروپا و آمریکا بنا مردم ایران بدهند؟ماشین،لباسشویی،یخچال،کتری وقوری؟ ؟!
ما مردم راضی به منزوی شدن نیستیم.
اگر بخاطر مقبولیت خود این مذاکره وتوافقات را میکنید.تحریم بهانه است.تحریم سود کلان دارد برای شرکتها و سودجو ها.
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۱ دی ۱۴۰۰
جا مذاکرات را عوض کنی ببینم چطور پیش میره
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۱ دی ۱۴۰۰
سلام.گرانی دههابرابری خودرو،احتکار با تکنولوژی مربوط به سی سال پیش در دولت تدبیروامید که کمی ادامه یافت،ظلم در حق مردم ایران است،واردات خودروهای استاندارد معمولی خارجی بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را باز کنید تا انحصار و دلالی شکسته شود و قیمت‌ها کاهش شدید یابد.با تشکر
ناشناس
۱۲:۱۹ ۱۱ دی ۱۴۰۰
این قطاار یه جا از مسیر خارج میشه.............
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۱ دی ۱۴۰۰
زبان انگلیسی وزیر خارجه خوب شده یان؟
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۱ دی ۱۴۰۰
ظریف که انگلیسی بلد بود چه گلی به سر ما زد!!
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۱ دی ۱۴۰۰
جمع کنید این مسخره بازی ها را
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۱ دی ۱۴۰۰
روزی که تورم پایان یابد ورفاه ورشد اقتصادی ایران رافرا گیرد اغاز زنگ خطر برای تغییر نظام خواهد بود
علی
۱۰:۴۴ ۱۱ دی ۱۴۰۰
تیترهای که میزنید واقعا مشمئز کننده ست
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۱ دی ۱۴۰۰
غربی‌ها بخصوص آمریکا اگر در برجام تحریمهارا لغو کنند دیگر در دنیا ذره ای ابرو و حیثیت برایشان نمی‌ماند و ابهت و قدرت پوشالیشان از بین می‌رود و ایران الگو می‌شود برای بقیه کشورها
بنابراین هرگز برجام را به نتیجه نمیرساننداین مذاکرات هم صرفا جهت وقت کشی و زمانگیری انجام میشود تا در داخل ایران یک اتفاقی بیافتد
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۱ دی ۱۴۰۰
دقیقا
یه جوری صنعت هسته ای رو متوقف کنن یا وقت بخرن تا با فشار و جو سازی رسانه ای دوباره چهار سال دیگه یه روحانی دیگه بکنن تو پاچه ملت
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۱ دی ۱۴۰۰
تمام مشکلات کشوروتحریمها ونتایج مذاکره دوراه کلی بیش تر ندارد یک فشار برمردم وخالی تر شدن سفرهایشان دوم بی خیال اعراب واسراییل شدن راه سوم وجود ندارد
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۱ دی ۱۴۰۰
مذاکرات ایران وغرب هیچگاه به نتیجه نخواهد رسید و دلیل نیز کاملا مشخص است چون غرب با اصل نظام اسلامی مخالف است و ایران نیز اصول خود را در قبال منطقه و رژیم صهیونیستی هیچگاه تغییر نخواهد داد لذا مذاکره و توافق و.... همه کشک است.
حسین
۰۹:۵۲ ۱۱ دی ۱۴۰۰
مذاکره فقط به نفع مسولینه اگر اینا غمه مردم رو می خورند الان تحریمی وجود نداشت ی سر به سفره گارکرها بزنید دست از ظلم و ستم بر دارید دست از ثروت اندونزی بردارید
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۱ دی ۱۴۰۰
ایوال
گل گفتی
جمعه می آید
۰۹:۴۳ ۱۱ دی ۱۴۰۰
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی مذاکرات ادامه بده تا به برکت ظهور حضرت تحریمها برداشته میشه ، هیچ عجله در کار نیست تا حضرت ظهور نکنه هرگونه توافق ارزش نداره
عباس گودرزی
۰۸:۳۵ ۱۱ دی ۱۴۰۰
سلام ایران نباید از استکبار بترسد یا باج دهد . استکبار می داند که ایران بدنبال بمب هسته ای نیست فقط فتنه گری می کند و از دشمن نیز جز این انتظاری نمی رود . لذا اگر منافع آن در دنیا به خطر بیفتد و پایگاه های آن در منطقه ایمنی نداشته باشد شیطنت نخواهد کرد . و الا فردا نوبت موشک ماهئواره بر ، پس فردا موشک کروز و... دنیا هم می داند . نیاز به نشان دادن اقتدار و حذف نفوذی های داخلی می باشد .
مهدی
۰۸:۳۳ ۱۱ دی ۱۴۰۰
آی باریکلا. 4 ساله میرین میاین هیچ کاری نمیکنین.هر بار میرین یه قوشون باخودتون میبرین مثلا تیییییییم مذاکره کننده. چند هفته میمونین چند میلیارد از هزینه میکنین و بی نتیجه برمیگردین.بار دفعه و دفعه های بعد. اکگه ی بار هزینه خورد و خوراک میلیاردیتون رو از حقوق نجومی شما کم کنن اونوقت باز مصررر بودین برین مذاکره ، اونوقت باید به شما احسنت گفت. منهم کاره ای بودم و میرفتم مثل شما تفریح و بخور بخواب و ... از خدام بود 100 بار دیگه برم.مذاکره نیست.تفریحه.وقتی میبینین 10 بار میرین و هر بار بی نتیجه هست و اگه نتیجه هم بده اروپا و آمریکا میزنن زیرش اونوقت نمیدونم چه اصرارررررریه 10 بار دیگه برین سر میز مذاکره. چون فقط یک دلیل داره اونهم هزینه هاشه که مفته و از جیب بد بخت بیچاره های همین ملت فلک زده در میارین. برین 100 بار دیگه هم برین نوش جونتون ما راضی هستیم
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۱ دی ۱۴۰۰
مستضعفان دیروز

مرفه هان بی‌درد امروز
ناشناس
۰۸:۲۲ ۱۱ دی ۱۴۰۰
تمام کنبد‌ تمام ملت ایران جز جریان خاص به بخور بخور بند هستند
همه نفرین میکند همه مسولین و خانواده ایشان را خدا از همتون خودتون خانودهدتون که تو خوشی و آرامش هستند نگذرد در حالی ملت سختی میکشند
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۱ دی ۱۴۰۰
قطاری که نه سر داره نه ته.البته که در این دولت به شدت انقلابی بالاخره برجام تایید میشه و مشکل fatf هم به دنبال اون حل میشه یه مقدار هم کش و قوسش میدن تا افکار رو اماده کنن و توی این بازیهای سیاسی فقط مردم هستند که اهمیتی ندارن
مهری
۰۷:۴۶ ۱۱ دی ۱۴۰۰
مذاکره کننده ها جدی باشند و حیله روباه صفت ها را نخورند و از یک سوراخ دوبار گزیده نشوند
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۱ دی ۱۴۰۰
فعلا که از دولت قبل تا الان بیشتر منافع اروپایی ها وغربی ها مد نظر بوده تا آسایش ملت
ناشناس
۰۷:۴۶ ۱۱ دی ۱۴۰۰
شما هم مثل اون قبلی ها برای خودتون برو بیا درست کردین
حسین
۰۹:۵۹ ۱۱ دی ۱۴۰۰
همینو بگو، همه چیز رو انداخته بودن گردن برجام و توی مجلس پرچم آتش میزدن، الان خودشون افتادن دنبال همون برجام