سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا:

امیکرون راحت تر از سایر گونه ها وارد سلول می شود

عین اللهی گفت: امیکرون راحت‌تر از سایر گونه‌ها وارد سلول می‌شود و با سرعت بالای سرایت پذیری بیشتر در نوجوانان و اطفال دیده می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بهزاد عین اللهی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با حضور در شبکه خبر به بررسی هشدار‌ها درباره گسترش امیکرون در کشور و راه‌های مقابله با آن پرداخت.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه در عرض کمتر از دو هفته شمار مبتلایان شناسایی شده به امیکرون به ۴۳ نفر رسیده است گفت: آمار ایران و سایر کشور‌های جهان نشان می‌دهد که به زودی این سویه، نوع فراگیر ویروس خواهد شد.

عین اللهی درباره اینکه ویروس امیکرون دو برابر دلتا جهش داشته و سرعت سرایت آن نیز دو برابر شده است بیان کرد: امیکرون راحت‌تر از سایر گونه‌ها وارد سلول می‌شود، باوجود سرعت بالای سرایت پذیری امیکرون، شدت ابتلا نسبت به سایر گونه‌ها به مراتب کمتر بوده است.

او گفت: برای اطلاعات دقیق‌تر به زمان بیشتری نیاز است تا شناخت بیشتری بر روی عوارض این ویروس صورت گیرد همچنین اگر روند همین گونه باشد و شدت بیماری حاد نشود، می‌توان نتیجه گرفت که کرونا ضعیف شده است.

عین اللهی با اشاره به اینکه هفته قبل اولین امیکرون اثبات شده در یکی از آزمایشگاه‌های کشور گزارش شد گفت: مطمئنا امیکرون از قبل وجود داشته و تازه در کشور شناسایی شده است.

۱۷ مورد از ۴۳ مورد مبتلایان به امیکرون مربوط به تهران است

او با بیان اینکه امیکرون علائم خفیفی دارد افزود: ۱۷ مورد از ۴۳ مورد مبتلایان به امیکرون مربوط به تهران است، همچنین در دنیا و در عرض مدت ۵۰ روز در خیلی از جا‌ها امیکرون سویه قالب شده است، اگر توجه نکنیم در هفته‌های بعد سویه قالب می‌تواند امیکرون باشد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در امیکرون بیش از ۷۰ جهش به صورت گرفته است ادامه داد: جهش‌ها و تغییرات ژنتیکی که در ویروس رخ داده باعث می‌شود که سویه قالب شود.

او با اشاره به اینکه سرعت انتشار امیکرون بسیار سریع است و به دلیل تغییرات ژنتیکی رخ داده باعث شده تا راحت‌تر وارد بدن شود ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی که تا به امروز ثبت شده امیکرون سرایت پذیری بالایی دارد و در نوجوانان و اطفال خیلی بیشتر گزارش شده است همچنین تعداد بستری اطفال و نوجوانان بیشتر بوده، اما خطر امیکرون کمتر از دلتا است.

میزان مرگ و میر امیکرون فعلاً کمتر از دلتا است

عین اللهی گفت: میزان مرگ و میر در امیکرون فعلاً کمتر از دلتا است، هنوز زود است که در مورد امیکرون قضاوت کنیم، برای اینکه نمی‌دانیم عوارض درازمدت را پیش بینی کنیم، اگر واقعاً عوارض درازمدت خطیر نباشد و همین روند ادامه پیدا کند شاید ویروس ضعیف‌تر شود.

او بیان کرد: به دلیل فراگیری امیکرون در امریکا، نرخ ابتلا ۱۲۶ درصد شده، اما سطح بستری ۱۱ درصد است که نشان می‌دهد شدت بیماری بالا نیست، پایین بودن سطح بیماری نباید فریب دهنده باشد، چون تعداد بیماران به مراتب افزایش می‌یابد و در مجموع، فراگیری برای جامعه آسیب زا می‌شود.

عین اللهی گفت: سویه‌های مختلف یک علامت خود را بیشتر نشان می‌دهند مثلاً سرفه در موج اول و سوم شایع بود، لخته شدن خون در موج سوم و پنجم بیشتر دیده شد، هر کدام ممکن است یک عارضه بیشتر داشته باشد، بنابراین نباید ساده انگاری کنیم.

سرما خوردگی را امیکرون فرض کنید

او افزود: امیکرون بیشتر شبیه به سرماخوردگی است و برای همین امکان دارد که مانند سرماخوردگی معمولی باشد، هر کسی که سرما خورد، اگر تستش منفی بود بنا را بر کرونا بگذارد و باید احتیاط کرده تا بیماری خود را به افراد منتقل نکند. 

حتما دز یادآور تزریق شود

او گفت: دو دز واکسن اگر به تنهایی تزریق شوند کافی نیست و حتماً باید دز تقویت کننده و یادآور نیز به مراتب تزریق شود، تا به امروز بیش از ۳ میلیون یعنی حدود ۱۰ درصد جامعه تنها دز سوم را دریافت کرده‌اند.

علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروس شناسی ایران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ویروس‌ها در روند تکاملی خودشان نیاز به تغییر دارند گفت: هرچه تکثیر ویروس در جامعه بیشتر شود موتاسیون و جهش ویروس افزایش پیدا می‌کند.

او ادامه داد: سرعت گسترش ویروس در حال افزایش است، این جهش ها برای اکثر واکسن‌هایی که ساخته شده ممکن است ناتوانایی را در واکسن ایجاد کند که این موضوع یکی از نگرانی های ما است.

تبرایی افزود: این واریانت احتمال عفونت مجدد را در افرادی که قبلاً دچار عفونت با کرونا شدند را بیشتر می‌کند، امیکرون گروه‌های سنی متنوع تری را می‌تواند درگیر کند، شدت بیماری با توجه به گزارش‌هایی که به دستمان رسیده کمتر است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۲ ۱۲ دی ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۱ دی ۱۴۰۰
وزارت بهداشت اگر ریگی در کفش ندارد چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۰ دی ۱۴۰۰
از این ۱۷ نفر مبتلای امیکرون در تهران، چند نفرشان واکسینه بوده اند؟
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۰ دی ۱۴۰۰
از یه طرف میگویید ترس و استرس سیستم ایمنی بدن را تخریب و تضعیف میکنه، از طرف دیگه با هجمه رسانه ای مردم را میترسانید. جریان چیه؟
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۹ دی ۱۴۰۰
خوبه اینارو میدونید و هیچ کاری نمی کنید حداقل نظارت ها بیشتر تا ٱمیکرون سویه قالب کشور نشه
ناشناس
۲۲:۳۶ ۰۹ دی ۱۴۰۰
لطفا محدودیت ها را برگردانید.
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۹ دی ۱۴۰۰
مدارس را تعطیل کنید و امتحانات را حضوری. در دی ماه میشه این کار کرد.
محمد
۲۲:۲۳ ۰۹ دی ۱۴۰۰
خبر نگاران عزیز لطفا گلایه های مردم از بی خیالی ستاد ملی کرونا رو همانند شروع پیک های قبلی به گوش مسئولین مربوطه برسونید ما که اپیدیمیلوژیست نیستیم درست ولی تجربه 2 سال پیش رو که لااقل دیدیم هیچ محدودیتی سر موقع انجام نشد نتیجش شد ازدست رفتن روزی 700 هموطن الان هم داره داستان تکراری دولت قبل اتفاق میفته با این تفاوت که دیگه هیچ ارگانی کوچکترین احترام برای حرف مردم قائل نیست
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۹ دی ۱۴۰۰
به واکسن نزده ها میگویید اگه واکسن بزنی ایمنی میشی!؟ به کسی که یک دوز زده میگویید اگه دو دوز کامل بزنی ایمن میشی!؟ به کسی که دو دوز زده میگویید دوز سوم را بزنی دیگه ایمن میشی!؟ به کسی که دوز سوم را زده حتما خواهید گفت دوز چهارم را بزن و اعداد بینهایت اند......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وجدانا اگر انواع واکسنها ایمنی ندارند راستش را بگویید تا ما هم بفهمیم. جلوی ضرر را هروقت بگیریم منفعت است.
ناشناس
۲۲:۰۶ ۰۹ دی ۱۴۰۰
کسی میدونه بهرام عین اللهی چیکاره ی وزیر بهداشته؟
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۹ دی ۱۴۰۰
باسلام، لطفا جهت حفظ و صیانت زبان گرانبهای فارسی در نگارش املایی کلمات دقت بیشتری داشته باشید. در متن خبر در چند از قسمت از کلمه قالب(سویه قالب) استفاده شده در حالیکه کلمه صحیح آن غالب است. غالب به معنای غلبه و برتری است درحالیکه مثال برای قالب میشود مثلا قالب کیک و...
لطفا دقت بیشتری داشته باشید
با تشکر
ناشناس
۲۱:۳۵ ۰۹ دی ۱۴۰۰
آقای وزیر بهداشت از شما خواهش میکنیم به شما التماس میکنیم در این شرایط مدارس را غیر حضوری کنید شما خودتان فرمودید که در صورتی که امیکرون در کشور دیده شود مدارس را غیر حضوری میکنید به خدا ما بچه هامون رو با هزار زحمت بزرگ کردیم اما الان به راحتی در خطر قرار میگیرن خواهش میکنیم مدارس را غیر حضوری کنید
ناشناس
۱۲:۳۶ ۱۰ دی ۱۴۰۰
اظهار عجز پیش ستمگر ز ابلهی است - اشک کباب باعث طغیان آتش است
ناشناس
۲۱:۳۴ ۰۹ دی ۱۴۰۰
کاش بجای دادن این اطلاعات که قطعا الان مردم حفظن خودتون هم در جهت جلوگیری از این سویه بسیار خطرناک به گفته سازمان جهانی بهداشت یه کار مثبت انجام میدادین واقعا متاسفم که اینهمه بی خیالید نتیجشو تا هفته ها آتی و پرشدن بیمارستان ها از دانش آموزان بدحال می‌بینید
ناشناس
۲۱:۳۰ ۰۹ دی ۱۴۰۰
توبندرعباس الان حدود یک ماهی میشه اومده واکثربچه ها دچارش شدن ،ریه ها رو درگیر می کنه
ناشناس
۲۱:۲۱ ۰۹ دی ۱۴۰۰
باید حتما ملتی بمیرند تا محدودیتی را بگذارید.
ناشناس
۲۱:۱۴ ۰۹ دی ۱۴۰۰
آقای وزیر حرف فایده ندارد محدودیت ها را برگردانید.
ناشناس
۲۱:۱۳ ۰۹ دی ۱۴۰۰
آقای عین اللهی گفته اند که نمیتوانند عوارض دراز مدت امیکرون را پیش بینی کنند ولی حاضر نیستند بپذیرند که عوارض دراز مدت واکسن هم غیرقابل پیش بینی است!