سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درخواست سازمان ملل از رییس جمهور سومالی برای کاهش تنش‌های سیاسی

سازمان ملل متحد از رییس جمهور سومالی خواست هر چه سریعتر تنش‌های سیاسی را که منجر به درگیری‌های نظامی در این کشور می‌شود کاهش دهد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام دولتی سومالی که نخواست نامش فاش شود اعلام کرد محمد حسین روبل، نخست وزیر سومالی به طور جداگانه و محرمانه با مولی فی، دستیار وزیر خارجه آمریکا در مورد وضعیت سیاسی سومالی دیدار کرده است.

دفتر مولی فی روز گذشته در بیانیه‌ای گفته بود معاون وزیر خارجه آمریکا با محمد عبدالله فوماکو، رییس جمهور سومالی دیدار‌هایی داشته است.

معاون وزیر خارجه آمریکا از رییس جمهور سومالی خواسته برای پیشبرد سریع اهداف در انتخابات پارلمانی در این کشور از روبل حمایت کند.

آری گایتانیس، سخنگوی دفتر سازمان ملل در سومالی گفت: سازمان ملل و شرکای بین المللی با همه طرف‌های درگیر در ارتباط هستند و تاکید می‌کنند اختلافات سیاسی باید هر چه سریعتر برطرف شود.

گایتانیس افزود: آمریکا، انگلیس، اتحادیه اروپا و برخی کشور‌های دیگر گفتگو‌هایی در زمینه سومالی برگزار کرده اند. هدف طرف‌های مذاکره کننده تشویق رییس جمهور سومالی به حل و فصل اختلافات و کاهش سریع تنش‌های سیاسی بوده است.

به گفته برخی منابع خبری، نمایندگانی از آمریکا انگلیس و برخی کشور‌های اتحادیه اروپا روز گذشته با رییس جمهور سومالی دیدار کرده اند.

محمد عبدالله فوماکو، رئیس جمهور سومالی در روز‌های اخیر با صدور دستوری، محمد حسین روبلی، نخست‌وزیر این کشور را از سمت خود تعلیق کرد. در اطلاعیه‌ای که از سوی ریاست جمهوری سومالی منتشر شده، آمده است: اختیارات و سمت نخست‌وزیر تا پایان تحقیقات مربوط به سوء‌استفاده از اموال عمومی به حالت تعلیق درآمد.

طی این دستور، فرمانده نیروی دریایی سومالی نیز از مقام خود برکنار شده است. دفتر نخست وزیری سومالی اعلام کرد: روبلی به فعالیت‌های خود به صورت طبیعی ادامه می‌دهد و این اقدام رئیس جمهور که به مثابه تلاش برای سیطره نظامی بر نخست وزیری است را محکوم می‌کنیم.

در این خصوص، معاون وزیر اطلاع رسانی سومالی این دستور رئیس جمهور را کودتایی غیرمستقیم عنوان کرد. سفیر انگلیس و سفارت آمریکا در سومالی در پیام‌هایی سران سومالی را به آرامش و کاهش تنش‌های موجود فراخواندند و تاکید کردند که خشونت پذیرفتنی نیست.

گفتنی است اختلافات میان رئیس جمهور و نخست وزیر سومالی طی روز‌های اخیر افزایش یافته است. فوماکو، نخست وزیر این کشور را به مدیریت نکردن صحیح کشور متهم کرده و روبلی نیز مدعی تاخیر عمدی رئیس جمهور سومالی در برگزاری انتخابات شده است. پیشتر رقبای محمد عبدالله فوماکو در اعتراض به نحوه انتخابات مجلس این کشور، خواستار تحریم انتخابات شده اند.

انتخابات پارلمانی سومالی که از اول نوامبر آغاز شده، قرار بود تا ۲۴ دسامبر، جمعه گذشته، به پایان برسد، ولی به گفته یکی از نمایندگان تاکنون تنها ۲۴ نماینده از ۲۷۵ عضو پارلمان انتخابات شده اند. روند پیچیده انتخاباتی در سومالی به گونه‌ای است که نمایندگان پارلمان به وسیله بزرگان قبایل و طوایف از طریق شورا‌های محلی انتخاب می‌شوند.

هم زمان، آمریکا خواهان تسریع در مشخص شدن نتیجه انتخابات شد و وزارت امور خارجه آمریکا دیروز (یکشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا به شدت نگران ادامه تاخیر‌ها و بی نظمی‌هایی است که اعتبار روند انتخابات را زیر سوال برده است.

تاخیر در اعلام نتیجه انتخابات و اختلاف میان رئیس جمهور و نخست‌وزیر نگرانی از قدرت گرفتن مجدد گروه تروریستی الشباب را افزایش داده است.

سومالی یکی از فقیرترین کشور‌های آفریقایی، نزدیک ۱۶ میلیون نفر جمعیت دارد، در حالی که با تروریست‌های الشباب درگیر است، با بحران غذایی و خشکسالی نیز دست و پنجه نرم می‌کند. سازمان ملل آخر آذر هشدار داد تقریبا یک نفر از هر چهار نفر در سومالی به دلیل خشکسالی و قحطی در این کشور جنگ زده با گرسنگی شدید دست به گریبان است.

سازمان ملل پیش بینی کرد این بحران وخامت یابد و ۴.۶ میلیون نفر تا ماه می ۲۰۲۲ به کمک غذایی نیاز پیدا کنند، زیرا این کشور در بیش از ۳۰ سال اخیر، با کاهش شدید میزان بارندگی مواجه بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.